Két gyergyói arany és két bronz a női ökölvívók Román Kupájáról

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_Baxnoi22.jpegA romániai női ökölvívó bajnokság csütörtöki napján négy sportolónk lépett szorítóba, ketten közülük holnap az aranyéremért bokszolnak, ketten pontozással veszítettek, ők bronzérmesek lettek. 

A mai győzteseink Kozma Lívia (junior 60 kg), Tallósi Vanessza (serdülő 57 kg), mindketten idő előtt fejezték be a mérkőzésüket,  Lívia a második menetben, Vanessza már az elsőben nyert döntő fölénnyel. 
Fazakas Katalin (serdülő 51 kg), mérkőzése három meneten át végig tartott, és ismét azzal a kellemetlen tapasztalattal szembesültünk, hogy  a pontozóbírók az ellenfeleket hozták ki győztesnek megosztott pontozással.  
Mi másképpen láttuk, de ez a lényegen már nem tud változtatni.
Az újonc Beneata Diana Elena (serdülő 48 kg) erősebb ellenfelet kapott, akivel szemben szépen helytállt, de a győzelem a rivális lányé lett.
Kozma Líviának és Tallósy Vanesszának szurkolhatunk pénteken, aki a döntőben, az aranyéremért lépnek szorítóba.  
Hajrá lányok!
Hajrá Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub!
Hajrá Gyergyó! 
 Két gyergyói arany és két bronz a női ökölvívók Román Kupájáról
Újabb sikeres versenyen vannak túl a gyergyószentmiklósi bokszolók. A romániai női ökölvívó Román Kupában két első és két harmadik helyezést értek el, ami önmagában is nagyon szép eredmény, de ennél szebb is lehetett volna az éremkollekció. Dobogósok és helyezettek
A Bukarestben zajló női Román Kupán az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub öt versenyzővel volt jelen. Közülük Kozma Lívia és Tallósi Vanessza aranyérmet nyertek, Fazakas Katalin és Beneata Diana Elena a dobogó harmadik fokára állhattak fel, Daróti Vanessza pedig ötödik helyezett lett. Amint Huszár Árpád, az EGÖSK vezetője beszámolt róla, Tallósi Vanessza (U14-es korosztály 57 kg-s súlycsoport) és Kozma Lívia (U16, 60 kg) egyaránt idő előtt döntő fölénnyel léptek túl elődöntős ellenfelükön. Vanessza a fináléban szintén már az első menetben győzött. Kozma Lívia végigbokszolta a döntőt és egyhangú pontozással szerezte meg az aranyérmét. Ezt a pontozásos győzelmet azért érdemes külön megemlíteni, mert korábban a pontozóbírók döntése miatt veszített Daróti Vanessza (U18, 52 kg) a legjobb nyolc között, Fazakas Katalin (U14, 51 kg) pedig az elődöntőben. 
Huszár Árpád elmondta, igazságtalan döntések születtek itt. 
Elküldte a mérkőzések felvételét egy nemzetközi minősítésű felügyelőnek, aki mindkét esetben megerősítette, hogy a gyergyói lányok érdemelték volna meg a továbbjutást. Minkettejüknek a döntőben lett volna a helye, sőt az ellenfeleket látva, kijelenthetem, hogy az aranyérmet kellett volna nyerniük” – szögezi le Huszár Árpád. 
Fazakas Katalinnak így bronzérem maradt, ahogy Beneata Diana Elena-nak (U14, 48 kg)is, akinek ez volt az első hivatalos versenye. Kozma Lívia egyébként rövid időn belül két nagyon rangos versenyen lett aranyérmes, a Brassó Open nemzetközi viadalon elért arany után imár a bajnoki cím is az övé. 
A lányokat Huszár Árpád vezetőedző, valamint Huszár Dávid és Máthé István edzők segítették a versenyen.
www.sport.szekelyhon.ro