Tatárdomb 2019: lelki feltöltődés, főhajtás és sport

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_tatardombarhiv.jpgNagy szeretettel várunk Gyergyószárhegyen, 

Csaba t.

Az iskolakezdést megelőzően tartják a gyergyószárhegyi Tatárdombnál azt a közös imádkozást, ahol a gyerekek számára a közelgő tanévhez Böjte Csaba testvér kér megerősítést. Ugyanakkor ez az az alkalom, amikor a gyergyószéki székelyek megemlékeznek őseik hősiességéről, amely 1658. szeptemberében a Moldva felől betörő, tízszeres túlerőben lévő ellenség legyőzéséhez vezetett. Az ünnepséget idén augusztus 31-én tartják.

A Böjte Csaba testvér által celebrált szentmise, az emlékműnél zajló koszorúzás és az ünnepi beszédek után sportdélutánt szervez a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia. Ennek keretében bemutató jellegű ökölvívó mérkőzések lesznek, ahol az akadémia neveltjei magyarországi bokszolókkal küzdenek meg, de jelen lesz Erdei Zsolt „Madár”, korábbi világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is, aki közönségtalálkozón osztja meg emlékeit és ad tanácsokat a mai sportoló reménységeknek. Nyilvános edzést is tart, amelybe gyerek és felnőtt egyaránt bekapcsolódhat.
Labdarúgó mérkőzéseket is tartanak, ahol pályára lépnek a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett otthonok lakóiból alakuló csapatok, de a Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia sportolói is. A sportrendezvények a hagyományteremtő szándékkal elinduló Tatárdomb Kupa keretében zajlanak.
Fotó: Baricz-Tamás Imola 
www.szekelyhon.ro