Az árkosi nővérek beszámoloja

Nyomtatás

Kedves Csaba atya!

Sok szeretettel köszöntelek mindnyájunk nevében és ígéretemet betartva megírom a 2007-es év beszámolóját az árkosi kismamaotthon életéről.


 Az elmúlt évet úgy kezdtük,hogy három édesanya és két baba volt a kismamaotthonban( az egyik anyukának még a pocakjában volt a baba) és júliusig egyáltalán nem jelentkezett senki felvételre. Az egyik anyukának és gyermekének júniusban letelt az itt tartózkodásuk ideje és elköltöztek albérletbe.
Hála Istennek minden édesanya,aki hozzánk kerül szeretné megkereszteltetni a gyermekét. Ezért június.2.-án a kis Adrián-Balázskát a kőröspataki plébános úr megkeresztelte. A keresztelésre a keresztszülőn kívül többen eljöttek az anyuka ismerősei közül,hogy velünk ünnepeljenek.
Június végén egy új anyukánk érkezett,aki még szülés előtt volt és a másik anyukával augusztusban szülték meg a szép,egészséges gyermekeiket.Az egyik egy szép kislány,akit Zsuzsikának hívnak,a másik egy szép kisfiú,aki a Dávid névre hallgat.
A nyári hónapok kerti munkákkal teltek,mint kapálás,öntözés,gyomlálás stb.,,amelyben az anyukák is aktívan részt vettek. A munka mellett időt szakítottunk a vidám együttlétekre is,mint séta a kertben,étkezés kint a nagy diófa alatt,születés-és névnapok közös megünneplése,közös éneklések,tánc tanulás.
2007 októberében újra keresztelés volt a kismamaotthon kápolnájában,amelyre ismét a köröspataki plébános urat hívtuk meg. Mint mindig erre a keresztelésre is sokan eljöttek és együtt ünnepeltek,örültek az anyukákkal és velünk.
Ősszel a befőzésekben is ügyesen szorgoskodtak az anyukáink és Margit nővér segítségével sok finomságot eltettek télire.
Decemberben két várandós anyukát vettünk fel,akik február végén kell szüljenek,az egyik kisfiú lesz,a másik kislány az ultrahang alapján.
Adventben is sok mindenben részt vettek az anyukák és így készültünk közösen karácsonyra,a kis Jézus szívünkbe fogadására. A közös gyertyagyújtáson kívül közös imádsággal,adventi és karácsonyi énekek tanulásával,a Szállást keres a Szentcsalád ájtatossággal is készültünk. A Szállást keres a Szentcsalád ájtatosságot úgy végeztük,hogy minden este más valakihez vittük a Szentcsaládot ábrázoló képet és egy napig nála volt.
A karácsonyi képeslapokat,amelyeket elküldtünk sok helyre az anyukák varrták közösen a nővérekkel. A képeslap varrását a közösségünk előljárója Francesca nővér tanította meg az anyukáknak. A képeslapok teljes elkészítésében részt vett Margit nővér,Regina nővér és Tarzicia nővér is.
A karácsony nagyon szép volt,békés és teli örömökkel,az anyukák szépen felöltöztek és babákat is a legszebb ruhákba öltöztették. Az ajándékok kibontása előtt karácsonyi énekeket énekeltünk közösen a szépen díszített karácsonyfa körül.
Nagyon szeretnénk,ha a hozzánk került édesanyák nemcsak fizikailag erősödnének meg,hanem lelkileg is és sok hasznos dolgot tanulnának,amelyre a későbbiekben szükségük lesz. Az anyukák nagyon ügyesek,tanulékonyak és fogékonyak a jóra,és sokat lehet tanulni tőlük is.
Az elmúlt két évben Isten kegyelméből és segítségével tizenkét bajbajutott édesanyán és csecsemőn tudtunk segíteni. Fontosnak tartjuk megemlíteni azt,hogy az anyukák,akik elköltöztek tőlünk együtt maradtak és egy gyermek sem került gyermekotthonba vagy nevelő szülőhöz.
Hálát adunk az elmúlt év minden kegyelméért,öröméért,nehézségéért és bízunk Isten gondviselő szeretetében,jóságában,hogy nem hagy magunkra ebben az évben sem.
A nővérek,anyukák és babák nevében köszönök mindent és segítségedre továbbra is számítunk.
Testvéri szeretettel és imával Pacifika nővér.