Szászvárosi virágoskert 2.

Nyomtatás
Image...Örömmel tapasztaltam Isten soha meg nem torpanó szeretetét és kegyelmét. Ő az, aki összehozza a segíteni vágyó embereket a rászorulókkal. Mi ebben a kapcsolatban egy láncszemet alkothatunk: Isten felhasznál minket, hogy a segítség eljusson a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik házába, Szászvárosba...


A Virtuális Plébánia Honlapján (www.hirporta.hu) 2007. március 3. -án jelent meg egy cikk a budapesti Jó Pásztor Közösség „Szászvárosi virágoskertünk” elnevezésű bemutatójáról, ami 2007. február 23.-án a budapesti Szent Angéla Gimnáziumban zajlott. Az Alapítvány Honlapját gyakran böngészők már olvashatták a szászvárosi ház lakóinak élménybeszámolóját (http://www.devaigyerekek.hu/news/news_624.html) az előadással kapcsolatban. Az előadás nem titkolt célja volt az évek során felhalmozott gyakorlati tapasztalatokat más közösségek tagjainak történő átadása, és előre mozdítani más csapatok kedvét, munkáját, kezdeményezéseit, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány más házait szeretnék rendszeres jelenlétükkel támogatni. E tevékenységgel kapcsolatban további információt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kaphatnak az érdeklődők, az alábbiakban pedig a közösség két tagjának az estről szóló, kedves, személyes hangvételű beszámolóját adjuk közre.

Nagyon kedves témáról beszélhettem február 23.-án este: a Jó Pásztor Közösség Szászvárosi missziójának Mikulás-napi látogatásairól. Az első ilyen látogatásunk 2003 decemberében volt, mert akkor hatodika éppen szombati napra esett. Ahogyan első alkalommal, azóta is mindig a város szegényeinél osztunk csomagot a várost övező negyedekben, és csak este jön a Mikulás az otthonba a gyerekekhez és a nevelőkhöz. Már az első alkalommal csodálatos élmény volt számomra a gyermekekkel együtt újra átélni a várakozás örömét. Látni a csillogó gyermekszemeket, gyönyörködni az őszinte és ártatlan örömben, amivel az ajándékot fogadják! Jól esett az előadás során megosztani másokkal ezt az élményt, és végigkövetni, összességében látni és láttatni, hogy milyen nagy utat jártunk be a kezdetek óta.


Isten végtelen szeretettel vezetett minket, megadott minden segítséget, amire éppen szükségünk volt! Hálás vagyok a nehézségekért is, mert azok által formált és formál minket a mai napig. Köszönöm, hogy olyan sokan eljöttek, érdeklődtek, és bízom benne, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány többi háza is lelkes segítő csapatokra, közösségekre talál! Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Bereczki Éva

 

A február 23.-i előadáson örömmel tapasztaltuk hogy az előadóterem megtelt. Jó volt látni, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak előadásunkra. A másfél órás előadásban az elmúlt négy éves tevékenységünket próbáltuk bemutatni képekkel, beszámolókkal tarkítva. Az előadás után kötetlen beszélgetés keretében ismerhettük meg segítőinket, akik rendszeresen adományaikkal támogatják a Szászvárosi házat. Örömmel tapasztaltam Isten soha meg nem torpanó szeretetét és kegyelmét. Ő az, aki összehozza a segíteni vágyó embereket a rászorulókkal.

Mi ebben a kapcsolatban egy láncszemet alkothatunk: Isten felhasznál minket, hogy a segítség eljusson a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik házába, Szászvárosba. Köszönöm Neki, hogy ebben minket felhasznált és kérem, használjon a jövőben is. Így egyre mélyebb, gyümölcsözőbb lesz a kapcsolat. Kérem továbbá Tőle, hogy aki ez által rálépett a szeretet útjára soha ne térjen le róla, fogja meg kezét és vezesse ezen az úton. Köszönöm a csapat tagjainak is, hogy szabadidejükben erre az estére készültek és segédkeztek a zökkenőmentes lebonyolításban. Köszönöm nekik negyedik éve kitartó és fáradhatatlan munkájukat.

Fejes István