Szászvárosi beszámoló - 2006.

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szaszvarosi_beszamolo_2006/thumbs/572_546_b.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Szaszvarosi_beszamolo_2006/thumbs/572_546_b.jpg
ImageHamarosan lezárjuk a 2006-os évet. Ilyenkor minden ember elgondolkodik azon, hogy az elmúlt évben mit tett. Mi nem csak írásban, hanem képekben is szeretnénk bemutatni, hogy hogyan zajlott le Szászvároson a 2006-os év.Kedves Barátaink!


Hamarosan lezárjuk a 2006-os évet. Ilyenkor minden ember elgondolkodik azon, hogy az elmúlt évben mit tett. Mi nem csak írásban, hanem képekben is szeretnénk bemutatni, hogy hogyan zajlott le Szászvároson a 2006-os év.


Egész évben 70 körül forgott a gyerekek száma, közülük 40 bentlakó és 30 napközis. Iskolásaink és a nagycsoportos ovisaink állami intézményekben járnak, miközben a kiscsoportos óvodások a napközink óvodájában tanulnak-játszanak.


Februárban a budapesti Jó Pásztor Közösség farsangi bulit szervezett gyerekeinknek, áprilisban pedig kirándulni vittek el bennünket a Bolii barlanghoz, a Hátszegi bölényrezervátumba és a Malajesdi várhoz.


Lassan teltek a napok és közeledett a várva-várt nagy vakáció. Gyerekeink és munkatársaink örvendtek is meg nem is. Vakációnak mindenki kellene örvendjen de mi tudtuk azt, hogy a tanévzárással együtt el kell váljunk pár gyerekünktől, akik szeptemberben már Déván kezdték a tanévet.


Örömükben, hogy oly sok ideig nem kell tanulni, mint egy utolsó erőfeszítés minden gyerek készült a tanévzáróra, mindegyik kis verset/éneket vagy szerepet adott elő.


Úgy ünnepeltük meg a szünidő eljöttét, hogy pereputtyostól Algyógyra mentünk strandolni. Gyerekek, munkatársak egyaránt élvezték a szabadságot, a pihenést… és a vízet!

 

A nyár többi része is jól telt, voltak különböző táborok(Zsögödön, Costesti-en, Batizban, Déván), házon belüli kézműves foglalkozások, stb. Nyár végén meghívást kaptunk Szovátára, hogy Domokos Kázmér ofm születésének 400. évfordulója alkal-mával rendezett ünnepségen fellépjenek, és együtt ünnepelhessünk. Erre az alkalomra Hajnika nevelőnő pár gyereknek táncot tanított be és ezt adták elő az ottlevő közönségnek… és persze nagy tapsot kaptak!


Még tanévkezdés előtt, egy szombati délelőtt 78 bőrnadrágos motoros látogatta meg otthonunkat. Nagy volt ám a zaj!!! Gyerekek, felnőttek örvendtek, hogy motoroz-hatnak, a motorosok pedig örvendtek, hogy ittlétükkel örömet szereztek az otthon minden lakójána!


Szeptemberben megkezdődött az iskola. Nem mindenki örvendett, de azért senki sem sírt. Jöttek új gyerekek, új munkatársak… de pár nap és már mindenki ismert mindenkit.


Ahhoz, hogy még nagyobb kedvet kapjanak a tanuláshoz, a Jó Pásztor Közösség újból meglátogatott és akadályversenyt rendezett a gyerekeknek. Gyerektől felnőttig mindenki részt vett a NAGYON élvezte!!!


Egy dolog biztos… nem csak a gyerekek  kell szórakozzanak és kikapcso-lódjanak. Ezért volt megszervezve egy focimérkőzés, Déva Szászváros ellen amelyen még Vásárhelyi Tamás elnök úr is részt vett…és persze a Szászvárosiak győztek!


De nemcsak a felnőttek kapcsolódnak ki gyerekjátékkal, a gyerekek is kikapcso-lódnak felnőttes foglalkozással, horgászással.  Ezelőtt két évvel, Antal atya tavat ásatott, amit benépesített pontyokkal… ezeket próbálták a gyerekek kihalászni, kisebb-nagyobb sikerrel.

Október végén egy újabb kirándulásban volt részünk, a Kenyér hegyet másztuk meg gyerekeinkkel és a jó Pásztor Közösség tagjaival, akik lehetővé tették ezt a kiruccanást.

És lassan elérkezett december és vele együtt a Mikulás. Szintén a Jó Pásztor Közösség szervezte meg az „akciót”. A mikulás d.u.-tán a város szegény negyedeiben osztogatott csomagokat, este pedig otthonunk családjait látogatta meg. Volt olyan gyerek amelyik nem csak a Mikulást hanem a Krampuszt is megérintette de volt bizony olyan is aki a Mikulástól is félt…de a Mikulás jó ember és mindenkinek egyformán osztotta szét hátizsákjából a csomagokat.

Mikulás után a Karácsony jön. Gyerekeink tudják, hogy a sok minden amit a kapnak, a meleg szobát, a finom ételeket meg kell köszönni. Ezért már idejében nekiláttak a képeslapkészítésnek, hogy ezekkel köszöntsék pótkeresztszüleiket, bará-taikat, adományozóikat.

És végre eljött december 21.-e, a karácsonyi ünnepély napja. Mindenki nagyon várta, több okból is: ünnepeljük Jézuska születését, jön az angyal, jön a vakáció stb…. de ugyanakkor minden gyerek alig várta, hogy a megtanult verset, éneket, szerepet elsősorban Jézuskának szülinapja alkalmából, a nevelőknek, szülőknek, barátoknak bemutassa. Kicsitől nagyig mindegyik nagyon ügyes volt, le sem tagadható, hogy nem színészek.  

És így lassan végére értünk a 2006-os év eseményeinek.

Minden gyerekünk tudja, hogy mindez nem lett volna lehetséges első sorban a jó Isten segítsége nélkül, Csaba tv. jósága nélkül és adományozóink bőkezűsége nélkül. Ezért munkatársaim és gyerekeink nevében köszönetet mondok minden egyes személynek, aki akár adományaival, akár fizikai munkájával, akár tanácsaival vagy imáival segített, hogy itt Szászvároson ennyire csodálatos évet zárjunk le! A Jó Isten százszorosan fizesse vissza!

Otthonunk minden lakója nevében kívánunk áldott, békés, boldog, sikerekben gazdag Új Esztendőt!


Szeretettel,  Rita és Ernő
Szászváros, 2006 december 28

{zoomcat catid=96}