Augusztus 1-én mi a Nyeregbe leszünk!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_212920087_120213366970452_2714335482981483835_n.jpgNyeregbe! Szeretettel várunk a csíksomlyói nyeregben! Kerékpáron, de nem csak, - hisz a motoron, de még a ló hátán is van nyereg - indulj el az erdélyi ferences szentföldre, Csíksomlyóra, a Porciunkula ünnepére! 

Gyergyószárhegyről, László Pali vezetésével lóháton is jön egy nagy csapat, a pünkösdi búcsúsok által kitaposott útvonalon! Meghívót csatoljuk! A kerékpáros és a motoros csapat több irányból is indul, Bonaventura testvér szervezi a részleteket! Természetesen az apostolok lován, gyalog is lehet jönni, de aki autóra "vetemedik", azt is testvéri szeretettel várjuk, fogadjuk!
Gyertek, szeretettel hívunk, köszöntsük a csíksomlyói szép Szűz Máriával az Oltáriszentségben közénk jövő Jézus Krisztust! Mária igenjére kétezer évvel ezelőtt Isten emberré lett, megtestesült! Hisszük és valljuk, hogy jelenlétünkkel a ma kimondott "igenre", ugyanaz a nagy Isten közénk jön, megtestesül, kenyérré lesz, hogy az Oltáriszentségben átölelhesse gyermekeit! Anyánk az Egyház, Jézus Krisztus szentségi jelenlétének tiszteletére négyévente megszervezi a keresztény világ legnagyobb ünnepét! Ezt az ünnepet, a Világegyház 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusát, az idén Budapesten tartják szeptember 5-12 között, melyre mi is mindannyian meghívást kaptunk! A lelki életünk "olimpiájára" Ferenc pápa is eljön, ő fogja bemutatni a záró szentmisét. 
Igazából az augusztus 1-i Porciunkula-búcsú fenn a nyeregben egy nagyszerű főpróba számunkra, melyre a Budapesti Kongresszus főszervezői is eljönnek, hogy lelkesítsenek és a hatalmas rendezvény részleteit ismertessék! Mint az Eucharisztikus Kongresszus Hírnöke, én is nagy szeretettel hívlak, gyertek induljunk el augusztus elsejére Csíksomlyóra és Szeptember ötödikére Budapestre, hogy ünnepi örömmel, jó testvérekként köszöntsük Jézus Krisztust a szentségi jelenlétben! 
Szeretettel, 
Csaba t.