Erdélyi zarándoklat a NEK-re

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_NEKcstmeghivo.jpgVonatos zarándoklatot szervez szeptember 10. – 12. Böjte Csaba ferences szerzetes a Budapesten tartandó 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra – adta hírül közösség oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A megyeelnök rövid tájékoztatásából kiderül, hogy Budapesten az egyik kollégiumban ezer helyet biztosítanak az erdélyi zarándokoknak, így a zarándokút szervezői arra biztatnak, hogy aki teheti és részt szeretne venni a NEK utolsó három napján, az jelentkezzen a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen, vagy a +40723332846-as telefonszámon. Az utazás menterend szerinti gyorsvonatokkal lesz, és a zarándokcsapattal azok utazhatnak, akik előzetesen jelentkeznek a fent említett elérhetőségek valamelyikén, és előre megrendelt jegyük van. A pontos részleteket a jelentkezőkkel idejében közölni fogják a szervezők.
A zarándoklat programja a következő:
• Szeptember 10., péntek délután indulás Budapestre.
• Szeptember 11., szombat délelőtt érkezés Budapestre, a kollégiumi szobák elfoglalása, városnézés, szentmise, fáklyás körmenet a Hősök terére.
• Szeptember 12., vasárnap szentmise Ferenc pápával a Hősök terén
• A mise végi áldás után hazautazás.
HN-információ
www.hargitanepe.ro