MEGHÍVÓ

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_276204562_2391718584303325_2734724752059985647_n.jpgGyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülünk. A marék porból született ember, Isten kegyelme, segítsége nélkül nem képes felemelkedni a föld porából. A Boldogságos Szűzanya a Szentlélek erejében foganta drága szent Fiát! Jézus Krisztus, az ég és a föld gyermeke, a mi Megváltónk, valóságos Isten és valóságos Ember. Jézus ígérete alapján bátran hisszük és valljuk, hogy a Szentháromság mindannyiunk életében segítő jósággal szeretne belépni, jelen lenni. Ahogy Mária a szentek életébe mondhatni "beoltódott" az Ég, ugyanúgy akar a mi életünkbe is segítő jósággal, gyógyító szeretettel jelen lenni!

Március 26-án, Csíksomlyón, a Szent István Otthon Udvarán 10.00 órától szeretnénk szentmisét bemutatni a csíki otthonainkban lakó gyerekeinkkel, melyre szeretettel várjuk nemcsak a nagycsaládunkat, hanem házaink barátait, támogatóit és mindazokat, akik a gyümölcs termesztéssel foglalkoznak, vagy foglalkozni szeretnének! Részletekkel kapcsolatosan lehet egyeztetni Balázs Zsókával: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Március 27-én Szárhegyen, ugyancsak 10.00 órától szeretnénk megtartani Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. Reméljük jó idő lesz, és a szentmisét a Tatár dombi szárhegyi otthonunk udvarán tudjuk tartani. Részletekkel kapcsolatban Csergő Hajnival: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és László Palival: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lehet egyeztetni.
11.00 órától mind a két helyszínen, miután Isten áldását kértük e szép ünnepen Székelyföld gyümölcsfáira, két előadást is meghallgathatunk:
- János Ferdinánd izgalmas kérdésre keresi a választ: Meg lehet élni egy hektár gyümölcsösből Székelyföldön?
- Máté Kálmán farkaslaki gazdálkodó a gyümölcstermesztéssel kapcsolatos tapasztalatait fogja megosztani!
Az előadások végén Csíksomlyón a Mária kertben, de a szárhegyi otthonunk kertjében is vár a munka: facsemete ültetés, metszés, oltás, ünnep előtti tavaszi nagytakarítás. Ezért szeretettel kérünk, hogy ne ünnepi ruhába, hanem testi-lelki nagytakarításhoz felkészülten jöjjetek e szép Mária ünnepre.  A kertben a konkrét  munkákat Hatos György kertészmérnök irányítja, oktatja. Nem elég a jót akarni, a jót jól is kell tenni azért, hogy kertjeink dísze, a gyümölcsfa valóban szép, egészséges legyen, és ne csak munkát, de hasznot is jelentsen számunkra!
E szép tavaszi ünnepen, Mária példájára nem csak igent akarunk mondani Isten áldására, de szeretnénk vágyat is ébreszteni magunkba, népünkbe a gyümölcstermesztéshez. Ezért rendezvényünkre meghívjuk mindazokat a szakembereket akik szívükön viselik a gyümölcstermesztést, akik a székelyföldi autonómia szerves részének tekintik a finom, ízletes gyümölcsből való önellátást! Nagyszerű lenne, ha jönnének a gyümölcsfa forgalmazók is, hogy első lelkesedésünkben tudjunk bevásárolni a gyümölcsfacsemetékből.
A keresztségben Isten szeretetébe oltódtunk. Kérjük és hagyjuk, hogy a belénk oltott kegyelmi élet kibontakozzon, növekedjen, gyümölcsöt teremjen, megszentelje szülőföldünket!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Dévai kertünkben megérkezett a tavasz!!