Telt házas Böjte Csaba-előadással nyitott a Nemzet, szolgálat, példaadás c. előadás-sorozatunk

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG-1582.jpgNagy sikerrel, közel 200 fiatal részvételével indult el a Nemzet, szolgálat, példaadás című új előadás-sorozatunk, amelynek első eseményén Böjte Csaba testvér, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt a vendégünk.

 

Az alapítványunk által indított új előadás-sorozat célja, hogy előadások keretében időről időre olyan személyeket hívjunk meg, akik életükkel, cselekedeteikkel példaképek lehetnek számunkra. Célcsoportunk kimondattan a fiatalok, akiknek talán a legnagyobb szüksége van arra, hogy ilyen hiteles személyeket ismerjenek meg minél jobban, az ő életük legyen példaértékű számukra és tőlük kapjanak az életükre vonatkozó tanácsokat, útmutatásokat.  
Az első vendégünk tökéletesen megfelelt ezen szempontrendszernek, hiszen Böjte atya immáron több évtizede tesz tanúbizonyságot arról, hogy miként kell embereket, főképp árva gyerekeket segíteni, akár elsőre lehetetlennek tűnő feladatokat megoldani, másokat bátorítani, a jót keresni és lehetőségeink szerint jól élni. Mesélt életének kezdetéről, a hivatásának megtalálásáról, az őt ért kihívásokról. Ahogy szavaiból kiderült, természetesen az ő életében is voltak nehézségek, kudarcok, támadások, de megfelelő hittel és pozitív gondolkodással át lehet ezeken a nehézségeken lendülni. Előadásában számos erőt adó, lelkesítő példát osztott meg a jelenlévő fiatalokkal, akár a saját életéből, akár a Bibliából idézve fel történeteket. Biztatott mindenkit a tenni akarásra, hogy az Istentől kapott tálentumot hasznosítsa, próbáljon a számára fontos dolgokért tenni, küzdeni, hiszen mindannyiunknak csak egy élete van és abban kell kiteljesednünk, betöltenünk azt a célt, amire Isten teremtett minket.
Örülünk, hogy ezen új kezdeményezésünk első alkalma ilyen jól sikerült, nem csak a résztvevői szám tekintetében, hanem azért is, mert a Csaba testvér által elmondott értékes és hasznos gondolatok mindenki számára támpontot nyújthatnak az életben. Jó érzés volt látni az előadás után a közös fotókért, egy kézfogásért vagy épp egy könyv dedikálásáért hosszú sorban álló fiatalokat, amely mutatta, hogy van létjogosultsága a kezdeményezésünknek.
www.fiatalokanemzetert.hu