Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával: „az elveszett paradicsomot” mutatja be a Duna sorozata

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_bojtecsaba_deva.jpgIsten adta drága szülőföldünket ismerjük meg! Imával, kacagással, verejtékes munkával lakjuk be, mert csak akkor lesz miénk ez a táj! 

Hét székely szék van Erdélyben, a legnyugatibb Aranyosszék, a csatolt film e gyönyörű vidékre kalauzol bennünket. 
Székelykő: Írjam a bakancslistára e szót, e gyönyörű vidéket és látogassuk meg az itt élő testvéreinket! Torockói házunk ajtaja mindig nyitva áll a kedves látogatóink számára. Szállást, de finom ebédet, vacsorát is örömmel adunk a zarándokoknak! Pap Dodó fiam, Déván nőtt fel, minden kopogtató vendéget az ottani gyermekeinkkel örömmel fogadnak. A hegyek között a térerő gyenge, ezért egy vezetékes számot ajánlok a figyelmetekbe: 0040358408410,  emailben is lehet érdeklődni Pop Dorel : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
Szeretettel hívunk várunk Aranyosszéken, 
Csaba t.
Történelmi, szakrális és kulináris helyszíneket mutat be a Duna vallási műsorának folytatása vasárnap délelőttönként. Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője ismét felfedezni indul Dél-Erdély rejtett kincseit Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával című sorozat második évadában.
Böjte Csaba neve összeforrott a gyerekmentés és a segítés fogalmával, hiszen évtizedek óta szolgálja a rászoruló gyermekeket. Védencei mellett szívügye Erdély, különösen a dél-erdélyi magyar emberek és a történelmi, kulturális emlékhelyek sorsa, ezért vállalta, hogy rendhagyó turisztikai műsor keretében mutatja meg a nagyközönségnek ezeket a szépségeket – írja a Híradó.hu. Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával című ötrészes sorozatban a ferences szerzetes nemcsak személyes élményeit osztja meg és szép tájakra kalauzol, hanem a régió gazdag történelmét és kulturális örökségét is feltárja, miközben emlékeztet arra, hogy milyen történeteket őriznek őseink ránk hagyományozott helyszínei. „Nemcsak az árva gyermekeket, a halhatatlan lelkeket, hanem a dél-erdélyi elárvult köveket, a csatatereket, múltunk omladozó épületeit, de még e vidék gyönyörű hegyeit, tavait, barlangjait sem szabad veszni hagyni. Gondoskodó szeretettel fedezzük fel az őseink által ránk hagyott kincseket” – osztotta meg gondolatait a második évad kezdetéhez kapcsolódva Böjte Csaba. Dél-Erdély egyedi vonása, hogy természeti és kulturális kincsekben bővelkedik, ugyanakkor magyar lakossága – különféle történelmi események miatt – az évszázadok során megfogyatkozott. Mégis maradt néhány magyar „oázis”, ahol nyitott szívvel várják az oda látogatókat. Az elveszett paradicsom – Dél-erdélyi barangolások Böjte Csabával második évadában felejthetetlen helyszínek kerülnek fókuszba. Többek között az elképesztő szépségű sziklás vidék, Székelyföld legnyugatibb végpontja, a Székelykő; a várfalvi unitárius erdőtemplom; Ős-Torda vára; a nagyenyedi vártemplom és a híres kollégium – borospincéjével együtt, de a történelemkönyvek híres csatatere, Kenyérmező sem maradhat ki.

www.kronikaonline.ro