Marosillye téged is vár!!!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Kepzesi_kozpontok_78483635_1209327762789974_5933186316547129344_n.jpgKedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntjük Marosillyén, Bethlen Gábor Szülőházánál!

Az udvar kapuját nyitva hagytuk, hogy bárki aki erre jár, közelebbről is megcsodálhassa ezt az őseinktől örökölt kincset. Ebben a csodálatos épületben emlékkiállítást rendeztünk, mely Nagyfejedelmünk, Bethlen Gábor által teremtett Aranykort mutatja be. A bástyában nincsenek korabeli jellegű tárgyak, értékek, de a kor szelleme minden bizonnyal sokunkat a múltba ejt. A ház látogatásakor érdemes minden magunkkal cipelt gondolatot az udvarban lévő bármelyik padon felejteni, s a kíváncsiskodó képzeletünk hajtotta vágytól, a boltíves falak, csipkézett ablakok, tátongó lőrések bűvöletében elmerengeni. Ezek a falak több száz éven keresztül szilárdan állottak, bizonyítva, hogy elődeink jó alapra építették ezeken a földrészeken szétszóródott magyar emberek jövőjét. Ezt a gazdag hagyatékot kötelességgel őrizzük és ápoljuk, hogy minél többen erősödjük meg történelmi múltunkból.
A Bethlen Ház, egyike azon Dél-Erdélyi műemlék épületeknek, amelyet a Böjte Csaba ferences szerzetes által vezetett Szent Ferenc Alapítvány mentett meg, s mely régiónk egyetlen magyar történelmet és kultúrát ápoló műemléke, így vált ez szimbólumává az itt élő szórványmagyarságnak.
Látogatásukkor megeshet, hogy zárva találják az épületet, ezért szíves elnézésüket kérjük. Mivel a legtöbb látogató június 15 és szeptember 15. között érkezik ezért ebben az időszakban állandóan nyitva tartjuk a házat. 
Ilyenkor alapítványunknál nevelkedő nagykorú diákjaink fogadják Önöket, akik nyári gyakorlaton vesznek részt a bástyában.
Egy másik módja a szülőház látogatásának az év más időszakaiban, ha szándékukat időben, előre jelzik az emlékház email címén: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a ház vezetőjénél telefonon: Varga Csaba : 004072648967