Marosillye, Bethlen Gábor szülőháza

Nyomtatás

Május 29-én Marosillyén, a Bethlen Gábor szülőházának  nagy kertjében tartjuk a Dél-erdélyi Szövetség napját. Ezen az ünnepen  megemlékezünk arról, hogy Isten velünk, keresztény emberekkel szövetséget kötött, mi vagyunk az Újszövetség népei (katolikus, református, ortodox, stb) és összetartozunk.

Majd arról is megemlékezünk, hogy őseink tudatosan  vérszerződésben, a mi nevünkben is szövetséget kötöttek, így vagyunk a Kárpátmedence Magyar Nagycsaládjának tagjai. Ezeket az összetartó, létünknek értelmet adó szövetségeket, jó újból és újból, évente tudatosan megünnepelni. Ilyenkor a házassági szövetséget, meg a más jellegű, összetartó kötelékeket is megerősítjük.
Ez az ünnep  igazából egy szép  majálisolás: délelött szentmise, majd ebéd a bográcsból, délután vidám vetélkedők, előadások, este egy hangulatos koncert. Ünnepségünkre nagy szeretettel meghívjuk, nem csak a délerdélyi gyermekeinket és az itt élő felnötteket, hanem mindazokat, kik munkánkat támogatják, kik velünk szeretnék ünnepélyesen megújítani a nagycsaládunkat összetartó kötelékeket.
Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.