Beszámoló Felsősófalváról

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_1805_2689_b.jpgHálás szeretettel köszönjük szépen annak a rajzpályázatnak a lehetőségét, melynek nyereményével május 23-án hétfőn elkirándulhattunk Marosvásárhelyre és Segesvárra a Szent Ferenc Alapítvány felsősófalvi és alsósófalvi napközis gyermekeivel.

 

 

Kedves Mikulás bácsi és Támogatóink!
Hálás szeretettel köszönjük szépen annak a rajzpályázatnak a lehetőségét, melynek nyereményével május 23-án hétfőn elkirándulhattunk Marosvásárhelyre és Segesvárra a Szent Ferenc Alapítvány felsősófalvi és alsósófalvi napközis gyermekeivel. Örömmel tudatom, hogy sok örömben és boldogságban volt részük a jól összeszokott gyermekeknek. Szép és kényelmes nagy busszal indultunk útnak, Felsősófalváról Marosvásárhelyig. Itt a játékparkban csúszdán siklottak, mászkálókon mászkáltak, hintáztak ,kötélen utaztak,alig lehetett tovább vinni őket. Az állatkertet látogattuk meg utána, ahol megcsodálták a sok szép érdekes állatot, tettszett nekik nagyon az, hogy a medvék az ők kérésükre felálltak két lábra, és leültek. Innen a meteorológiai intézethez mentünk, ahol megmutatták nekünk, hogy hogyan vizsgálják meg az időjárást, és hogy jelzik azt előre. Megnézhettük a műholdas felvételeket. Utána elmentünk egy bevásárló üzletbe, ahol a mozgólépcső érdekességét próbálhatták ki és a nagyobbak a liftet is. Ez is nagyon érdekes volt a számukra.
Mindezek után jó éhesen egy gyors étteremben megebédeltettük őket és így mentünk tovább Segesvárra. Segesváron körbe sétáltunk, megnéztük a szép várat, megtekintve a tornyokat, megjárva a diáklépcsőt kimentünk a város legmagasabb pontjára. A parkoló mellett már este lett, a zöld fűbe terítettünk le pokrócot és megvacsorázott a nagy csapat, és így fáradtan, de boldogan indultunk hazafelé. Keresztúron át a magyar tanár bácsink Petőfiről és Bem tábornokról mesélt a gyermekeknek. A vallás tanár nénivel énekeltünk szép nótákat és egyházi énekeket is. A Nyikó mentén igyekeztünk hazafelé, de még megálltunk Farkaslakán, és megnéztük Tamási Áron emlékszobrát és síremlékét is. Másnap megkérdeztem a gyerekeket ,hogy mi volt az a tegnapi napban ami a legjobban tetszett nekik. Azt válaszolták, hogy minden, minden nagyon szép és jó volt, jó lenne újra elmenni. Szívesen rajzolnak máskor is, csakhogy még elmehessenek kirándulni. Nagyon, nagyon szépen köszönjük a jóságukat és szeretetüket, azt sok sok örömet és boldogságot,  mit a gyermekeknek szereztek,és ezáltal nekünk is nevelőknek, felnőtteknek. Isten fizesse meg Önöknek sokszorosan, kedves adományukat.
Szeretettel Felsősófalváról
Gagyi Margit nevelőnő és a napközis gyerekek

{zoomcat catid=1183}