Hála a 2009- 2010 tanév, fél évéért

Nyomtatás
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kepek-egy-fel-ev-esemenyeirol-parajdon/viewsize/img_0134.jpg
There was a problem loading image http://www.magnificat.ro/portal/images/stories/zoom/Kepek-egy-fel-ev-esemenyeirol-parajdon/viewsize/img_0134.jpg

ImageHála a 2009- 2010 tanév, fél évéért, Szent Borbála Napköziotthon- Parajd

 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus, Békesség Istentől.

Mindennapi munkánkon az első naptól éreztük Isten áldását. Számomra a Szent Borbála Napköziotthon a gyerekekkel való foglalkozás, Isten gondviselésének, a csodának a szinonimája. Élő Istennek a  csodája, hogy nap, mint nap 36 gyermek  asztalhoz ülhet. Csoda, hogy négy év óta a kamránk nem ürült ki, és nehézségek ellenére is nem torpant meg Napköziotthonunk növekedése, kibontakozása.
Szeptember 14-én, a hagyományokhoz híven tanulók, pedagógusok, szülők, összekulcsolt kézzel adtak hálát Istennek a hosszú vakáció sok-sok áldásáért, örömeinkért, sikereiért. Az elkövetkező tanévre kérték Istent, hogy a kézenfogás öröme ne hagyja el őket. Együtt indulva, félretéve minden akadályt, kitartással fussák meg az előttük lévő küzdőtért.
A templomban így szolt az ige: "Annak okáért mi is, kiket bizonyságoknak ily nagy fellege vesz körül, félreértve minden akadályt és a megkörnyékező bűnt, kitartással fussuk meg az előttünk lévő küzdőtért. Nézvén a hitnek fejedelmére és bevégzőjére és bevégzőjére, Jézusra. ,, ( Zsid.12,1-2)
Munkánk elkezdése előtt álmainkat, mely hisszük, hogy a Szentlélek álmodott belénk, a Magyarok  Nagyasszonyának, Máriának a pártfogásába ajánlottuk. Ő a mi példaképünk, mert gyermekeinket hozza hasonlóan, a Szentlélek, Isten kegyelméből, erejéből fogadtuk be. Istenünk után neki, az Istenszülő Szűznek, a Szép szeretet anyjának a térden álló minden hatóságnak. Máriának szeretnénk megköszönni, hogy ily sok éve anyai jóságának örvendhetünk. Patrónánk palástja alatt - mint gyermek anyja karjaiban-mertünk emberi képességeinket felülmulló nehézségekkel szembenézni, terheket vállalni.
Október elején, gyerekeinkkel  negyedik alkalommal léptünk fel a parajdi XV. Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon. A jó emberek, bekopogtattak ajtónkon és besegítettek, hogy tudjunk mi is örömet szerezni gyerekeinknek, László Ildikó Melinda és kedves férje Endre a fő szervezők, ebben az évben is segítettek mindenben, és örömmel mellénk álltak mind a négy alkalommal ahányszor idáig felléptünk, hogy mi is a Szent Ferenc Alapítvány nevét méltó képpen ismertessük a fesztivál vendégei előtt. Mondhatom, hogy sokan kopogtattak be szerény kis házunkban, Bajtai Erzsébet és kedves lánya Stefánia, a bukaresti magyar nagykövet kedves felesége két napot töltött itt Parajdon, benézett házunkban és egy kávé mellett sokat beszélgettünk, más nap is volt a mi sátrunkhoz ahova 90-95 gyereket tanítottunk  meg a magyar motívumos rajzainkra, velünk volt és örvendett, hogy annyi gyereket érdekli a munkánk, örömmel volt teli lelkünk hogy velünk volt. A hargitai megyei tanügy munkatársai, a bukaresti Orange, a Role együtes, és a magyarországi Birján-i csoport látogatott meg, és kóstolták meg ízletes töltött káposztánkat. A székelyudvarhelyi Gondűző Hotel és Étterem ajándékozott meg egy napi kirándulásra, ahová Nagy György igazgató úr hívott meg.
Sokszor megbicsaklott volna lábunk az erőnket meghaladó teher alatt, ha Szent István, Szent Borbála, Kalkuttai Teréz anya, és a hozzájuk hasonló törékeny, de minden vihart alázattal kiálló szentjeink példája nem lebegett volna szemünk előtt. Segítettek, amivel tudtak, de a legnagyobb segítség az volt, hogy hitték: képesek vagyunk elvégezni azt, aminek megvalósításában mi magunk sem mindig hittünk.
Kárpát -  medence gyerekkarácsonya, már negyedik alkalommal szerveztük meg itt a parajdi sókatedrálisban mit Isten és ember alkotott, ahová Seprődi Zoltán igazgatóúr negyedszer mondott, Igen,-t a megszervezésben. ,,Kinőttek,,  minden kőtemplomot, így a sóbánya vezetősége fogadta be legnagyobb rendezvényüket. Mondotta Csaba testvér. , Sok ragyogó szem csillant fel, mint a sókristály csillogása, Ajándék, volt számunkra a budapesti Térszínház művészei betlehemes játékot mutattak be, a Marosszéki Kodály Zoltán gyermekkórus az Iskolanővérek vezetésével, karácsonyi hangversennyel.
A szentendrei Vörös László és Erika baráti társasága, akik oly messziről eljöttek hozzánk, mint önkéntesek, segítettek a szeretet-csomagosztásnál. Örömmel vállalták e szép, de nagyon fárasztó munkát. Isten áldja meg jó szívűket! A Baptista Szeretetszolgálat és számtalan jó szándékú ember, kicsiknek és nagyoknak, akik szeretetüket küldték el ide a sóbányába, igen Ők küldték a gyémántot  a gyermekszemekben ez látszott, a  cipős doboznyi szeretetajándékából jutott minden gyermeknek. Ezerszer köszönjük! A Dónáth Franciska néni által vezetett helyi Klarissza Nőszövetség tagjai pedig meleg teával és  finom kaláccsal kínálták meg a sok -sok vendéget.
Nagy- nagy hálával mondok köszönetet mindazoknak, akik céljaink valóra váltásánál, szerepet, feladatot vállaltak és vállalnak.
Számunkra vigasztaló tudni azt, hogy: Bárki, egy pohár vizet is ad egynek a legkisebbek közül, az nekem adja," (Mt. 10.42)
Köszönet a magyarországi egyházi és világi, magánszemélyek és sokszor és sokat segítettek. Szeretetük és jóságuk erőt ad ahhoz, hogy gyermekeink felismerjék és vállalják a Szent István-i örökséget, az egy néphez, nemzethez való tartozás sokszor nehéz, de mégis  lényünk egyik legmélyebb vonása.
Szeretettel köszönünk a határon túli médiának- különösen a Duna Televíziónak a-hogy időt és energiát szántak munkásságunk ismertetésére az, Szeretet árvái"-ban kétszer is jelentünk meg. Nem utolsó sorban szeretném hálámat kifejezni mindazoknak, akik négy éve imáikkal támogatnak, önkéntes munkájukkal segítik gyerekeink, házunk fejlődését. Ez úton is köszönjük, Mózsi tatánknak és fiának Lukács Csaba újságírónak, Kovács Ákos énekesnek, tanároknak, orvosoknak, közéleti személyiségeknek, vállakózóknak, mindenkinek mindazt, amit önzetlenül tettek és tesznek nap, mint nap gyermekeinkért a jövőért.
Köszönöm, kik mellénk álltak ismerőseinkből az 1% és 2% - kal.
Sokat  segítnek nekünk, és hálásan köszönjük!
ISTENEM NÉZZ LE RÁNK, ÉS HAGYD  VÁLLAMON SZENT KEZEDET, HOGY JÓ ÚTRA MENJEK ÉS VEZESSEM GYERMEKEINKET, JÉZUSUNK SZOMJAZUNK SZERETETEDÉRT, SZŰZ MÁRIA KÖSZÖNJÜK ANYAI JÓSÁGODAT, SZENT BORBÁLA IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, CSABA TESTVÉR KÖSZÖNJÜK IMÁIT, HÁLA ÁS KÖSZÖNET MINDENÉRT.

Kovács Ágnes -Parajd

{zoomcat catid=777}