Gyerekkarácsony-Parajd -2012

Nyomtatás

Mit érne a tél a karácsony, és a karácsonyi várakozás nélkül? Gyerekkorunk óta emlékszünk az adventi időszak örömteli hangulatáról a hosszúra nyúlt téli délutánokat különösen kedveznek a meghitt készülődésnek.

 

 

Kedves Csaba testvér,
Dicsértessék a Jézus Krisztus, Békesség Istentől,
Mélyen tisztelt vendégeink, a Szent Ferenc Alapítvány nagycsaládja, kedves jó gyerekek.
,,AKI NEM HISZ EBBEN, HOGY MENNYI JÓ EMBER VAN, AZ KEZDJEN EL VALAMI JÓT TENNI, ÉS MEGLÁTJA , MILYEN SOKAN ODA ÁLLNAK MELLÉ ." Böjte Csaba testvér
Mit érne a tél a karácsony , és a karácsonyi várakozás nélkül? Gyerekkorunk óta emlékszünk az adventi időszak örömteli hangulatáról a hosszúra nyúlt téli délutánokat különösen kedveznek a meghitt készülődésnek.
Miért tudnak a gyereke jobban örülni a karácsonynak, mint a felnőttek ? Mi az ,amit mi elvesztettünk ?elfelejtettünk ?
Felnőttségünk sokszor csak azt jelenti, hogy cipeljük magunkkal múltunkat, a fájdalmas, csalódott emlékeket, fáradtak, gondterheltek, elgyötörtek vagyunk, nem tudunk szabadulni a hajszától, a szorongástól, az idegességtől.
A gyerekek viszont úgy élnek, mint akik érzik, tudják: van, aki gondoskodik róluk, van, aki segít rajtuk, ha ők bajban vannak. Betölti őket a jelen pillanat : most karácsony tájt vagyunk, tele örömmel, titkokkal,meglepetésekkel, ajándékokkal, amik szívből jönnek.
Próbáljunk meg gyermekeinkkel együtt újra átélni ezt, legyünk velük, értük gyermekekké, meglepetéseket, titkokat sejtő, csodát váró szeretetre fogékony gyerekké ebben az időben.
Jézus születésének ünnepe hosszú évszázadok óta, nyíltszívű készülődésre,mely gyökerező hagyományok ápolására késztet.

,, Ó szép ,boldog, áldott ,hívott, várt,óhajtott,

Megváltást hozó éj,szent fény !

Nem veszik el a világ,

Isten küldi Szent Fiát

Örüljön és vigadjon, ki keresztény ! "

Hálával és köszönettel tartozok a parajdi sóbányának, Kovács Nórinak és Kovács Juditnak, Budapesti Musical Varázs Fiatal Csillagainak, és minden jó embernek, kik két kezük munkájával besegítettek ,hogy rendezvényünk szebb és felejthetetlen legyen a gyerekek szívében.
Istentől megáldott nagyon boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánva
a Szent Borbála Napköziotthon kicsijei és nagyjai- Parajd

{zoomcat catid=1682}