Gondoltam, megosztom élményeinket!

Nyomtatás

Image 2007 októberében csatlakoztunk a keresztszülői programhoz. Röviden leírom tapasztalatainkat:


-Kértük, hogy lehetőleg közelebbi gyermekotthonból szeretnénk támogatni egy lányt a kapcsolattartás végett. nyilván nem kívánságműsor az ilyesmi, de szerettük volna, ha nemcsak anyagi és virtuális kapcsolattartás lenne, hanem személyes is. Úgy gondoljuk, hogy ez is nagyon fontos. 
-Lényeg, hogy kaptunk is egy kislányt Kovásznáról. Megmondom őszintén, kicsit megijedtünk, amikor megnéztük a térképen, hol is van Kovászna. Az első ijedelem után aztán beletörődtünk...mert ugye " gyereket vissza nem adunk "! Szépen felvettük a kapcsolatot a gyermekkel és nevelőjével. Idén májusban pedig személyesen is meglátogattuk a Kovásznai házat. Nagy élmény volt mindannyiunk számára. 
-Miért is írom le mindezt? Azért, mert úgy gondolom, hogy valóban van valami csodálatos abban, ahogy elrendeződtek a dolgok. Elsőre nagyon megijedtünk a távolság miatt, ezernyi kérdés merült fel bennünk, de végülis minden szépen megoldódott. Sikerült megoldást találni a csomagküldésre, a telefonon való olcsóbb kapcsolattartásra illetve a személyes látogatásra is. 
- LÉNYEG: akárkiket is hoz össze a Gondviselés, valahogy jól van úgy, ahogy van! Sokan nagyon elégedetlenek, hamar feladnak dolgokat, mert nem jön össze rögtön az, amit elképzelnek. Őszintén szólva mi is egy közelebbi otthonban lakó gyermekre számítottunk, de valahogy mégis megpróbáltunk megbirkózni a távolság és önmagunk legyőzésével...és ez nagy szerencse, mert végül megérte!
Kovászna pedig egyedülálló hely, mert ott van a fogadott keresztlányunk! :)

Üdvözlettel: Stipkovits Noémi

 

Image 

 

Kedves Noémi!

Örvendek, a levelednek, és annak is, hogy a Dévától is messze lévő Kovásznán él egy gyermek, mely immár annak ellenére, hogy nem ismerjük egymást összeköt. Igen a szeretett, a jóság az a kötőanyag, mely világunkat egybe tartja, mindannyiunkat össze  fog, köt.

 

Szeretettel köszönöm a jóságodat, mely testvéremé tesz. A reményt melyet ismeretlenül nekemis ajándékoztál, jóságoddal, és azzal, hogy nem csak teszed a jót, hanem ezzel a kis levéllel engem is megajándékoztál.

 

Köszönöm Székely Gyöngyinek, a keresztszülő programnak a koordinátorának,  hogy mint a gondviselés jó eszköze szövögeti a szeretetnek, az emberi jóságnak a hálóját, mely, egy egy gyermeket, a biztos szabadesésben felfog, és hordoz.

 

Isten áldása legyen rajtad,  és mindazokon,  kik napról - napra egy -egy gyermek fenntartásához szükséges összeget elő teremtik.