Sepsibükkszádi beszámoló

Nyomtatás

Neagu Marika vagyok a sepsibükkszádi napköziből. Nálunk is elkezdődött az új tanév.

A nyár folyamán megerősödött kis közösségünk. Igyekeztem legalább egy pár nap hasznos és kellemes kikapcsolódást nyújtani a gyermekeim számára, akiket minél inkább megismerek, annál jobban tudok szeretni. Begyűjtöttük télire a teafüvet, lekvárt főztünk, most pedig kalákában, a nagyobb gyermekeket bevonva, próbáljuk beszerezni a pityókát.
Döbbenetes volt számomra, hogy a gyermekeim nagy része, még sosem járt a Szent Anna-tónál és a Mohos Tőzeglápnál. Még Tusnádfürdőn sem látták a Csukás-tavat, nem kóstolták az ottani borvizeket, és nem látták az Olt mesésen vad és szép partszakaszait, melyek Tusnádfürdő völgyében a folyó teljesen egyedi arculatát adják.
Egy néhány alkalommal kenyeret is sütöttünk. Igazán szép és meghitt, boldog napokat éltünk meg a nyáron. Azoknak a napoknak az íze a mai napig erőt ad nekünk. Az egyik lányunk Olaszországba is eljutott és ezúton is köszönöm a Szászsebesi ferences testvéreknek a nagylelkű jóságát, hogy Antalka Anitát elvitték Olaszországba.
A nyár fő eseménye az volt, hogy a falunapokon augusztus 15-én, az egész faluközösség előtt nagyon sikeresen szerepeltek a gyermekeim. Nagyon boldog voltam, hogy meg tudtam mutatni a falu előtt ezeknek a gyermekeknek az értékét. Egy közös táncot tanultunk meg, amelyben mindenki részt tudott venni! Nagy öröm volt tanulni is, mert segítettük egymást és jókat nevettünk! Megtanultunk egy éneket is: Ha én rózsa volnék címmel.
A polgármester úr az idén is önzetlen szeretettel támogat bennünket a téli tüzifával. Isten fizesse az ő segítségét is!
A tavaly 22-25 gyermekem volt. Közülük Balló Szidónia, egy nyolc gyermekes családból származó kislány eljutott Sepsiszentgyörgyre varrónői iskolába. Ceci azt mondta, hogy ajándékba ad neki egy varrógépet, sőt megrendelést is ad neki, hogy a zsebpénzét így elő tudja teremteni.
A tavalyi gyermekeim közül egy gyermeket felküldtem Tusnádfürdőre, ahol nagyon jól érzi magát. Bede Annamária egy ötödikes kisleány. Négyen vannak testvérek és a szülők nem dolgoznak, így a gyerekek nehéz körülmények között tudnak tanulni! Marika nagyon szorgalmas és segítőkész, azonban a tanulásnál felügyeletet igényel, hogy meg is csinálja  a leckét, így úgy gondolom a lehető legjobb helyen van Tusnádfürdőn. A visszajelzések alapján szeret is ott lenni, megtalálta a barátokat és az iskolába is könnyen beilleszkedett!
Egy13 gyermekes magyar családból, ahol az apa rákos beteg, szintén sikerült Tusnádfürdőre eljuttatni a kis Gergőt és Klárikát! Ők még óvodások, de nagyon jól érzik magukat! Sokat fejlődtek már ez alatt az egy hónap alatt is!
Az idén 21 gyermekem van, de annyi kérést adtak le a szülők, hogy egy második csoportot is indíthatnánk, ha lenne nekünk is egy házunk vagy amit Csaba testvérrel beszéltünk, hogy a  jelenlegi termet a polgármester vállalná, hogy átalakítja! Időközben beszéltem a polgármesterrel is, és ő nem zárkózott el a gondolattól, de szeretné ezt személyesen megbeszélni Csaba testvérrel, illetve testületi döntés értelmében tud csak előrelépni az ügyben!
Szeretettel kérem Csaba testvért, hogy látogasson meg bennünket. Az lenne a legjobb, ha tartana a templomban egy szentmisét, hogy a falu népének kihirdethessük a szegények felkarolásának örömét és értelmét. Biztos nagy örömmel fogadnák és nagy kegyelem volna ez a találkozás a sepsibükszádiak számára!
Köszönettel és szeretettel a gyerekek nevében is:
Neagu Marika