Kollégáimra és gyermekeinkre büszke szívvel...

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_KOVCSszerenke.jpgEgyik kedves hajdani lányunktól Szerénkétől kaptam egy levelet, megosztom ezzel a nevelőjéről most készült képpel, hogy lássa, az ő drága "anyukája" ma is ugyanazt csinálja, mint sok sok évvel ezelőtt, mikor ő volt kislány!! A lányok változnak, cserélődnek, de Istennek hála a drága Noémi nem változik! De miért is változna, hisz a mi Mesterünk, Jézus Krisztus sem változik, ma is ugyanúgy szeret mint kétezer évvel ezelőtt a kereszten!

Kollégáimra és gyermekeinkre büszke szívvel,

Csaba t.

 

Drága Csaba testvér!
A mai élő szentmise közvetítést ismét könnyek közt hallgattam. Köszönöm azt a hitet, amivel elindította az otthont és megváltoztattak annyi gyermek életét. Én is az évek során tapasztaltam, hogy néha szükség volt erre vagy arra és volt amikor bizony egy kicsit hosszabban kellett imádkozni valamiért...
A mi 'dévai családunkban' 12 gyermekre és 2 felnőttre a mosógép állandóan járt, pörgött és Noémi nevelőm lelkiismeretesen mindig vagy terített vagy hajtogatott. A csodalatos az volt, hogy mindig pontosan emlékezett arra, hogy kié az a kis nadrág vagy ruha, soha nem kavarva össze a dolgainkat. Emlékszem, egyszer elromlott a mosógép. Akkor a mi kedves Anyácskánk, nem panaszkodott, nem dúlt-fúlt, hanem 14 emberre elkezdett kézzel mosni. Ezt a változást igazából eszre se vettük, mert akkor foglalkozott a mosassál, amíg mi iskolában voltunk. Tiszta ruhánk mindig volt és az élet ment a maga rendjen... Szerettem vele mindig csacsogni, fecsegni, odabújni hozza. Egyszer megfogtam a kezet és azt vettem észre, hogy óriási vágások vannak rajta, érdes és vérzik. Ez az asszony, akihez az égvilágon semmi közünk nem volt, vállalta, hogy anyánk lesz és veresre mossa a kezet azért, hogy tiszta ruhákba járhassunk.
Azt hiszem, hogy ilyen angyalok járnak köztünk, élő, eleven húsból és vérből valók, amilyen Noémi is. Köszönöm neki és férjének, hogy felneveltek és most is alázattal, hittel, türelemmel és óriási szeretettel nevelnek többszázas gyermeket! Díjat ha nem is kaptak, az én szívemben a legértékesebb helyen vannak!
Hálával, szeretettel, köszönettel, 
Szerénke
Dr Szerenke Kovacs BPS Chartered Psychologist/ RAPPS registered Supervisor, Qualified Mindfulness TeacherHCPC Registered Counselling PsychologistDCounsPsych MEd BSc (Hon)