Itt hagyták a mosolyukat!

Nyomtatás

Image39 dévai gyermek, 4 nevelővel elhozta Kelet-Magyarországra Csaba testvér szeretetét. Egy héten át Nyíregyházán, Kisvárdán, Ajakon és Nagykállóban a befogadó családoknál tapasztalták meg a családi élet melegségét, a karitász közösségek összetartó erejét.

 

 

Mind a négy helyszínen színes programokkal várták a gyermekeket. Volt ebben strandolás, élményfürdő, disznótor, kirándulás, állatpark látogatás, bográcsfőzés és sok-sok vidáman együtt töltött idő. A közösségek vidám műsorral búcsúztak el a szeretet kis követeitől. Szem nem maradt szárazon Kisvárdán, Ajakon, Nagykállóban és Sóstóhegyen. Egy hét után megszálltuk a Tisza partot a Gergelyiugornyán lévő karitász üdülőben. Kézműves foglalkozások, sportvetélkedők, hímzés, fafaragás kötötte le a gyermekek figyelmét. Délután irány a Tisza. Minden cseppjét kiélveztük a víznek és minden percét a jó időnek. Szerda este mécsest gyújtottunk a Tisza partján és a mécsesekkel együtt elvitte bánatunkat a szőke Tisza. Csütörtökön szentmisében adtunk hálát a befogadó szülőkért, a segítőkért, az adományozókért. Olyan atya mutatta be Gergelyiugornyán a szentmisét, aki kispap korában két évig segítőként vett részt a gyermekeink táboroztatásában. Este tábortűz mellett mutattak be a dévai gyermekek bibliai jeleneteket. Közös éneklés és szalonnasütés után tértünk nyugovóra. Pénteken elindultunk Abaújszántóra, ahol Varga Gábor atya és segítői vártak bennünket finom falatokkal. Meglátogattuk a magyar nyelvű Biblia bölcsőjét, Vizsolyt, Göncöt, majd megmásztuk Boldogkőváralja várát. Leereszkedtünk a Hét tündér pincelabirintusba. Este őzhúsból készült bográcsgulyás után tábortűznél énekeltük ki magunkat. Szombat reggel visszaindultak gyermekeink Dévára, Torockóra, Szovátára, Nagyszalontára. Magukkal vitték szeretetünket, de itt hagyták mosolyukat. November végén ismét egymásra mosolyoghatunk és átölelhetjük egymást, kifejezve azt, hogy Csaba testvér és az őt segítők szeretete határtalan.

Köszönet a segítőinknek: a négy befogadó közösségnek-Nyíregyháza, Kisvárda, Ajak, Nagykálló családjainak és karitász közösségeinek. A programszervezésben és kézműves foglalkozásokban segítő Sóstóhegynek, Napkornak, Túristvándinak, Az étkezések alapanyagát biztosító 15 karitászcsoportnak. A Szent László Szakközépiskola Kisvárda szakácsainak a finom ételekért. A Népművészeti Egyesület vezetőjének Puskásné Oláh Júliának, Alexa László fafaragónak, a Patrónus Egyesület tagjainak a kézműves foglalkozások magas színvonalú megtartásáért.  A Volán Rt.-nek a dévai gyermekek nyíregyházi közlekedésének támogatásáért. A Sóstói Strandfürdő ZRT.-nek az élményfürdőzés biztosításáért, és a sok-sok adakozóért. A Cantemus fiúkar és a Pro Musica női kar élményszerű jótékonysági koncertjéért, Szabó Soma és Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével. A Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya plébánia segítségéért. Az önkéntes segítőink munkájáért és a táboroztató nyírbátori és budapesti fiatalok önzetlen segítségéért. A tábor biztosításáért a vásárosnaményi római katolikus plébániának. Isten fizesse meg jóságukat.

Gégény Béla

Karitász igazgató