Fogorvostalálkozó Déván 2008. május 24.-25. Kedvcsináló élménybeszámoló

Nyomtatás

ImageKivételes élményben volt részünk ezen a szép, napos májusi hétvégén.


 

 

 

Böjte Csaba atyától kaptak meghívást a felújított fogorvosi rendelő felszentelési ünnepségére azok a fogorvosok és orvosok,  akik évek óta több- kevesebb rendszerességgel önkéntesként részt vesznek a gyermekek  egészségének megőrzésében és védelmében.

Pénteken délután érkeztünk meg Dévára és a nap hátralévő része egymás megismerésével telt./Hiszen legtöbbször nem tudtunk találkozni egymással, mivel mindenki más-más időpontban tud lejutni!/
A szombati nap Marosilyén 11-kor szentmisével kezdődött, utána Bethlen Gábornak az Alapítvány által felújított szülőháza feszentelése következett. Miután megtekintettük a színvonalas kiállítást,  a szabad tüzön főtt – a gyermekek által készített- bográcsgulyás és a friss kürtőskalács elfogyasztása után a program ünnepi műsorral folytatódott. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Erdélyszerte alakult otthonainak lakói szórakoztattak bennünket szebbnél szebb műsorszámokkal. A délutánt reneszánsz koncert és a Szegedi Tudományegyetem Rézfúvósegyüttesének előadása zárta. Az esti közös vacsora jó alkalmat adott a baráti, kollegiális beszélgetésre is.
Vasárnap a dél ünnepi szentmisét követően, egy meghitt ünnepség keretében szentelte fel Csaba testvér a fogorvosi rendelőt. Meghatódva hallgattuk az általunk többségükben ismert és szívünkhöz nőtt gyerekek szavalatait  és énekét.
Közülünk többen átvehették a ,,Gyermekek barátai" oklevelet az önkéntes munka elismeréseként, köszönetképpen. Itt feltétlenül meg kell említenem Dr. Fazekas Istvánt és Dr. Bérces Kingát aki életrehívói voltak a korábbi rendelőnek. Dr Vodnár Emesét, aki ,,új építőként" felvállalta a rendelő felújításával kapcsolatos teendőket, a munka koordinálását és ki tudja még mi mindent a legapróbb részletekig.
Dr. Rigó Orsolya és Dr. Gerle János érdemeiről sem feledkezhetünk meg, akik biztos ,,háttérként" lobbiztak és szívügyüknek tekintették az új rendelő létrehozását, megszerezve a Magyar Fogorvosi Kamara anyagi támogatását is.
Végül, de nem utolsó sorban név nélkül emlékezem meg azokról a kollégákról akik egy emberként álltak az ügy mellé és időt, fáradtságot, pénzt /benzin!/ nem kímélve időről időre leutaztak Dévára /Majd később Szovátára!/, hogy a gyerekeket megfelelő kezelésben részesítsék, ellátva a prevenciós feladatokat is.
Tették ezt a ,,kűzdelmes időkben", szerényebb körülmények között és teszik továbbra is immár egy korszerűen felszerelt, minden szakmai igényt kielégítő, eurokonform rendelőben. Ezáltal lehetőség nyílt a gyermekek minden igényt kielégítő fogászati kezelésére.
Számomra felejthetetlen élményt jelentett a kollégákkal való együttlét, szakmai megbeszélések, a tervek, elképzelések megvitatása és összehangolása. Nagyszerű embereket ismertem meg és bár sokan közülünk korábban nem ismerték egymást, régi ismerősként, barátként tértünk haza.
Ha felkeltette érdeklődéseteket ez a rövid kis beszámoló és kedvet kaptatok ahhoz, hogy csatlakozzatok a csapathoz, kérlek keressétek Dr.Vodnár  Emesét
/Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel:: 06-209805292/
Időpontegyeztetés ügyében vagy más kérdésetekkel fordulhattok Hozzá!
Végezetül, talán mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy a Déván eltöltött  napokkal és az ott elvégzett munkával mi lettünk gazdagabbak, a gyerekektől kapott szeretet által maradandó kincseket gyűjtve magunknak.
Szeretettel várunk Benneteket!

A ,,dévai" fogorvosok nevében:   Dr. Várnagy Judit  /Pécs/ 

 

 

Image

 

Image 

 

Image 

 

Image