Böjte Csaba elkapta a koronavírust

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_csabatestver171029.jpg„Imádkozzunk, hogy legyen béke a testünkben és a világban” 

Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes november 16-án délután osztotta meg Facebook-oldalán, hogy pozitívnak bizonyult a koronavírustesztje. Éppen ezen a napon indult újra az az imádság, amelyet Csaba testvér Csókay Andrással és Szikora Róberttel, és Fodor Réka orvossal a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteivel együtt kezdeményezett tavasszal a járvány megszűnéséért.
Böjte Csaba az alábbi bejegyzést tette közzé közösségi oldalán
 
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívást tett közzé november 12-én.
Ebben arról írnak, hogy „a pandémia első hulláma enyhülésekor, a tavaszi veszélyhelyzet végén, május 31-én közel három hónap közös imádság után úgy váltunk el, hogy folytatjuk az imádságot, de bíztunk benne, hogy hasonló célból nem kell újra összejönnünk”.
„Most azonban ismét járványügyi veszélyhelyzetben vagyunk, és ismét arra hívunk mindenkit, hogy fejezzük ki együttérzésünket és közelségünket a koronavírus-fertőzésben szenvedők felé, mindazok felé, akik betegek, imádkozzunk elhunytainkért hazánkban és határainkon túl. Mindenkit arra hívunk, hogy szólítsuk meg együtt Istent, aki életünknek és hitünknek forrása” – folytatódik a felhívás.
A járványveszély elvonulásáig a déli imádságot követően fohászkodjunk együtt mindennap Istenhez Erdő Péter bíboros, prímás imádságával, és kérjük a Szűzanya oltalmát Ferenc pápa felajánló imája segítségével. 
A közös imát naponta 11.55-től a Magyar Kurír YouTube-csatornáján élőben közvetítjük a budapest-angyalföldi Szent Mihály-templomból. Az imádságot a kihelyezett Oltáriszentség előtt Kuzmányi István diakónus, főszerkesztő vezeti.
Forrás: Böjte Csaba Facebook-oldala
Magyar Kurír