Ajándékok Böjte Csaba árváinak

Nyomtatás

ImageA húsvéti készülődés jegyében Böjte Csaba árváinak szerveztek gyűjtést Nagyváradon a Szent László Római Katolikus Gimnázium diákjai. A váradiak pénzt, élelmiszert és ruhaneműket is adományoztak a Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai árvaháza javára.

Sokan vittek adományt, hogy ezzel szebbé tegyék az árvák húsvétját.
– Jó lenne, ha végre valaki gondolna az árva gyerekekre is, nagyon kevesen teszik ezt, mi már régóta szeretnénk átadni ezeket a dolgokat, régóta összegyűjtöttünk már, és régóta várakoztak kis csomagokba – mondta az egyik ajándékozó, Kiss Csaba.
Horgos Magda azért érkezett, hogy szíve szeretetét  oszthassa meg az árvákkal: „Ha imádkozunk, már az egyfajta adomány. Nincs miből adakoznom. Mert nincs.”
A nagyváradi Szent László Gimnázium diákjai 12 éve imádkoznak, elmélkednek minden böjti időszakban Böjte Csabával.
– Úgy érzem, ez egy csepp a tengerben, amit kitettünk az alapítvány javára, de a mi gyermekeink is megtapasztalják azt, hogy jót tenni jó, és ezáltal ők is gazdagabbá válnak­­ ­– mondta Benedek Ramona, a Szent László Gimnázium vallástanára,
Erdélyi magyarnak lenni ajándék, ahogyan ajándék a család, minden vállalt új élet ezen a földön – mondta szentbeszédében Csaba testvér.
„Sokszor úgy tűnik, hogy két-három napra meg lehet ölni az igazságot, a szeretetet, a jóságot, de jó dolog látni, hogy mindig feltámad és újjáéled.”
Idén 88 nagyszalontai gyerek kapja meg az összegyűjtött ruhákat, ágyneműket, élelmet illetve pénzadományokat.

www.dunatv.hu