Pedagógiai segédeszköz!!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_9500.JPGA gyimesi házunk gazdasági udvara!! Van ott 1oo nyuszi, száz tyúk, három tehén és egy még mindig zöld fóliasátor!! 

 
Jó látni a vidéki gyermekvédelmi otthonaink mellett a földből kibújó gazdasági udvarokat! Mondhatnánk azt is, hogy játszótér, vagy pedagógiai segédeszköz, hogy a finomabb lelkű embereket meg ne bántsuk, mert ugye ma felnőttnek, fiatalnak ma bűn dolgozni!! Bűn, nem éri meg, és legyintenek az emberek, bölcsen, fásultan, cinikusan!! 
 
Bárki végezhet egy számítást 1oo tyúknak naponta kell 1o-12 kg szemes takarmány, most ennek kilója 5o bani környékén mozog, azaz 5 lej, egy kicsivel több mint EGY EURÓ!  És a 1oo tyúk a törődésért  hálából naponta tojik 7o tojást. Hol lehet egy ennyi pénzből ennyi friss, házi tojást venni?  A gyermekeknek pedig jókedvű játék etetni a tyúkokat, összeszedni a tojásokat, hallgatni a vidám kotkodácsolást! Közben a csibék a konyháról megmaradt krumpli héjtól kezdve, almacsutkáig mindent szépen eltakarítanak!! Mi gondozzuk jóságosan őket, ők meg táplálnak szeretettel bennünket, békés együttlét, amire szerintem minden gyermeket meg kell tanítani! Gondoskodni, vigyázni, táplálni, vizet adni, azaz szeretni, ez mind mind olyan ismeret, mit papírból, könyvből  se megtanítani, se begyakorolni nem lehet! 
 
Szeretettel biztatok mindenkit, ki gyermeket nevel, hogy merjen kicsiben gazdálkodni, növényt termeszteni, állatot tartani!!  Szeretettel, Csaba t.