Iste a Szeretet!!

Nyomtatás

NAPI EVANGÉLIUM – 2015. május 4., hétfő 
Jn 14,21-26

Jézus Krisztus egyik legcsodálatosabb ígérete!! „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála." 

A keresztény misztikus, Istent kereső ember tudja, hogy öt nem különféle lelki gyakorlatok, imák, erőszakos meditációk röpítik Isten karjaiba! Nem a csodálatos összeszedett élet, vagy hatalma önmegtagadások vívják ki a jogot a mennyei Atyával való találkozóra hanem a gyermeki ragaszkodás, a Krisztus által meghirdetett szeretet parancsának alázatos gyakorlása!! Nem nagy tetteink, rendkívüli érdemeink jutalma az üdvösség, hanem Isten szuverén lehajlása a  szeretett útján járó  emberhez!! 

Istent nem lehet kiérdemelni, meghódítani, verejtékes munkával elérni, mert Ő nem jutalma az emberi erőfeszítésnek, nem trófeája a buzgó kereszténynek! Mennyei Atyánk szeretne a szeretet útján járó embernek a jóságos társa lenni!  A világot a teremtőjére figyelő, alázattal építő embernek szövetségese, életre szóló barátja, jegyese akar lenni az Isten! 

A Végtelent bölcsességgel nem lehet elérni,  vagy körmönfont gyakorlatokkal bekeríteni, vele csak akkor találkozhatunk, ha Ő kopog a szívünk ajtaján és ha mi alázattal befogadjuk az életünkbe!!  Isten nem egy futó kalandot keres, hanem örök otthonra vágyik az Őt szerető ember szívében!! Ezért tárjuk nagyra szívünket, járjunk bizalommal a szeretet, a jóság, az irgalom útján és bízzunk Teremtőnkbe, mert ahogyan a fagyos tájra ragyogó napfénnyel a szép kikelet felvirrad, ugyanúgy lelkünk legbenső fagyos magányát is képes Isten tavaszt jelentő, életet fakasztó áldott jelenléte beragyogni! Szeretettel, Csaba t. 

---------------------------------------------------------

Jézus az utolsó vacsorán így beszélt tanítványaihoz: „Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki.” Júdás – nem a karióti – itt közbeszólt: „Uram, hogyan van az, hogy nekünk akarod kinyilatkoztatni magadat, és nem a világnak?” Jézus így folytatta: „Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek.”b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_5333.jpg