Jó szőlővessző lenni!

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_0239.jpgNapi evangélium
2015. május 6. – Szerda, Jn 15,1-8
A dévai kolostor előtt egy hatalmas öreg szőlőtőke fut fel a gyermekeink otthonára! Aprószemű, de hihetetlen bőséggel termő finom szőlő! Nézem a göcsörtös tőkét, a sok sok vesszőt gyönyörködő örömmel! Csak most ment el a hó, de hihetetlen életerővel már az apró fürtök virágai ott pompáznak a levelek között! Jézus magát egy ilyen göcsörtös, durva szőlőtőkéhez hasonlítja, melyből vidáman, egyenesen törnek az égfelé a szőlő vesszők, hogy bőséges gyümölcsöt teremjenek!! 

Isten nem egy félénk pillangó, ki bármi kis neszre tova rebben! "Maradjatok bennem, mondja Jézus akkor én is bennetek maradok". A szőlő töke hűséges, életet ad, fenntart, azt akarja, hogy bő gyümölcsöt teremjünk, boldogok legyünk!! Az én mosolygós szőlő szemeim az aranyos, kedves gyermekeink, kik valóban Isten jóságából, szeretetéből kapják az életerőt! Jó dolog a csodás fürtök terhe alatt a szélben hajladozni, és hinni azt, hogy társa lehetek a világot szeretettel tovább teremtő Istennek!! 
Olyan csodálatos, hogy a szőlő töke átengedi a gyümölcs termés örömét, dicsőségét a szőlő vesszőnek! A szőlő műves azt szeretné, hogy bő termést hozzunk, ezért is nyes meg és gondoz szeretettel! Jól van ez így!! Meghajtom fejemet Isten végtelen alázata, bölcsessége előtt! Boldog vagyok, mert Isten befogadott és gondoz boldog vagyok mert a szép, mosolygós életeket hordozhatok, létem napjait kacagó, lassan felcseperedő, örök életre hívott emberkékre válthatom!

Szeretettel, Csaba t. 
--------------------------------------------
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: Én vagyok az igazi szőlőtő, és Atyám a szőlőműves. Minden szőlővesszőt, amely nem hoz gyümölcsöt bennem, lemetsz rólam, azt pedig, amely gyümölcsöt hoz, megtisztítja, hogy még többet teremjen. Ti már tiszták vagytok a tanítás által, amelyet hirdettem nektek. Maradjatok bennem, akkor én is bennetek maradok. Miként a szőlővessző nem hozhat gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok bennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, és én őbenne, az bő termést hoz, mert nélkülem semmit sem tehettek. Aki nem marad bennem, azt kivetik, mint a szőlővesszőt, és elszárad. Összeszedik, tűzre vetik és elégetik. Ha bennem maradtok, és szavaim is bennetek maradnak, akkor bármit akartok, kérjétek, és megkapjátok. Azáltal dicsőül meg Atyám, hogy bő termést hoztok, és a tanítványaim lesztek.