2015. május 13-án a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek illusztrálják a VS.hu híreit.

Nyomtatás
2015. május 13-án a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek illusztrálják a VS.hu híreit. A gyerekek szemszögéből a rossz hírek mögött is egy jobb világ képe sejlik fel.
A rossz hírnek mindig nagyobb a hatása, mint a jó hírnek. Ez pszichológiai tény, ami befolyásolja az újságolvasási szokásainkat. Így a lapokban is mindig túlsúlyban vannak a negatív hírek.
A Gallup nemzetközi felmérése szerint ráadásul Magyarország a 148 vizsgált állam közül a tíz legpesszimistább között szerepel.
Az optimizmus hiányának súlyos társadalmi következményei vannak. A növekvő kilátástalanság a bűnözés és az erőszak forrása lehet. Ezekről a hírekről olvasunk nap mint nap, és gyerekek ezrei élnek ebben a valóságban.
De szerencsére van ellenpélda is. A világ ugyan tele van rossz hírekkel, a gyerekek mégis jónak látják azt, még akkor is, ha körülményeiket ismerve ezt nem is várnánk tőlük.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek bizonyították, hogy a rossz hírek mögött is meg lehet látni a szépet. A szerdai eseményeket saját rajzaikkal, élőben Skype kapcsolaton keresztül a Vs.hu munkatársainak segítségével illusztrálják. Egy napra az ő szemüvegükön keresztül is követhettük a nap történéseit.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány jelenleg 2500 hátrányos helyzetű gyereknek ad meleg, szerető otthont és biztonságot. Azon dolgoznak, hogy a gyerekek továbbra is pozitívan tekinthessenek a világra, így idővel sokkal kevesebb rossz hír legyen. Segítse őket adója 1%-ával!

Kép: a mai hírgyár néhány tagja, Isten áldása legyen szép munkájukon!!b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_7161.jpg