Egy tasak!

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6601.JPGAz Irgalmasság házában jártam és a nevelőnő kérésére megmutatták a gyermekek, a "zacskójukat"! Mikor minden gyermek a zsebéből elkezdte kiszedni a nejlon tasakokat, nem értettem, hogy mi is lesz, de aztán elmondták, hogy ők úgy döntöttek, hogy nagyböjt ideje alatt, az akit hazugságon kapnak, az a "zacskójába" szépen betesz valami zöldséget, gyümölcsöt és azt magával hordozza! A tavaly biza volt akinek a hagymája, almája, uborkája nem csak meg fonnyadt, hanem elkezdett büdösödni is.... szóval a végén jó volt tőle megvallni!!

Egy tasak! Szemléltető dolog a gyermekek számára, lehet, hogy mi felnőttek is kellene magunkkal hordoznunk egy jó nagy rafia zsákot, hogy legyen mibe gyűjtsük és hurcoljuk a disznóságaink jelképeit!

Most örömmel láttam, hogy a gyermekeink tasakja mind, mind üres! Adja a jó Isten, hogy ez így is maradjon ne csak húsvétig, de életünk végéig! Miért szagolnánk rothadó dolgok bűzét, miért hordoznánk szétbomló szemetet magunkkal, mikor ezen a szép vasárnapon is várnak bennünk a gyóntató székben! Szabaduljunk a bűneinktől!
Szeretettel,
Csaba t.