Mit tanulok a könyvekből???

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_1855.JPGCelánoi Tamás: Hogyan adatta oda két testvér szegény édesanyjának a Rend birtokában levő egyetlen Újszövetséget

91 Egyszer két testvér édesanyja járult a szent elé, és teljes bizalommal alamizsnát kért tőle. A szent atyának megesett rajta a szíve, s ezért ezzel a kérdéssel fordult helyetteséhez, Cattani Péterhez: "Tudunk-e valami alamizsnát adni anyánknak?" Tudniillik az volt a szokása, hogy az egyes testvérek anyját a maga és az összes testvérek anyjának szólította. Péter testvér a kérdésre így válaszolt: "Van egy Újszövetségünk, amiből breviárium hiányában a matutinum olvasmányait olvassuk." 
Erre boldogságos Ferenc ezt mondta: "Add oda az Újszövetséget anyánknak, hogy árán fedezni tudja a szükségleteit; hiszen a könyv szövege úgyis arra int bennünket, hogy ne szűnjünk meg segíteni a szegényeket. Meggyőződésem, hogy az ilyen ajándék kedvesebb Isten szemében, mint az olvasás." 
A könyvet tehát odaadták az asszonynak, és így az első Újszövetség, amely a Rend birtokában volt, ilyen szent célra fordíttatott.