Tanítványaival együtt!

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_2678.jpgOlyan szép Jézus mindig mindenhova a tanítványaival együtt megy: ott vannak a együtt a kánai mennyegzön, de együtt mennek fel a tábor hegyére, sőt  nagycsütörtökön az olajfák hegyére is magával viszi barátait!!

 

Vannak nekem barátaim, elkísérnek engem életem útján? Tudok én valakinek barátja, tanítványa lenni? Szellemi, lelki, fizikai utamat megosztani testvéreimmel, társaimmal, vagy magányos farkasként élem életemet? 
A Szentháromság gyermeke közösségi életre hivatott! Krisztus minket testvéri közösségbe hív s nem  parttalan magányba!! Ha egyedül élek, ha magányos vagyok akkor veszélyben vagyok, nyújtsuk ki bátran kezünket és vállaljuk a közösségi élet minden örömét, gondját problémáját!! 
Sok szeretettel, 
Csaba t. 
2015. január 22. – Csütörtök
Abban   az   időben   tanítványaival    együtt   Jézus   visszavonult    a Genezáreti-tóhoz.  Nagy  tömeg   követte  Galileából.   Sőt Júdeából   és Jeruzsálemből, Idumeából meg a Jordánon túlról, valamint Tírusz és  Szidon környékéről is  nagy  sokaság  csatlakozott hozzá,  mert  hallották,  hogy milyen csodálatos  dolgokat visz  végbe. Jézus  meghagyta  tanítványainak, hogy tartsanak készenlétben  egy bárkát a  tömeg tolongása miatt.  Sokakat meggyógyított ugyanis, és aki valami bajban szenvedett, mind ott tolongott körülötte, hogy legalább megérinthesse. Még a tisztátalan lelkek is, amint meglátták Jézust, leborultak előtte, és így kiáltoztak: „Te vagy az  Isten Fia!” Ő azonban szigorúan meghagyta  nekik, hogy ne híreszteljék,  kicsod ő.
Mk 3,7-12