Bővebben: „Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri SzeretetnaponVeres András  a győri egyházmegye püspöke elfogódottságának ad hangot a szeretetnapon kapott élmények nyomán, és mindenkinek azt kívánja, hogy néhány napig még éljen az itt megtapasztaltak hatása alatt, és prófétálkodjon a környezetében: vigye el a szeretetnap hírét. Azét a napét, amelyen a szeretetről hallottunk, a szeretetből épültünk.

Bővebben: Gyermek Jézus a pápának – ezer árva gyerektől kapja ajándékba a szentatya Csíksomlyón a faragott...Most még a marosszentannai Demeter József fafaragó műhelyében van, de június elsején Ferenc pápa kapja majd ezer árva gyermektől ajándékba a hársfából készült Gyermek Jézus-szobrot. A Prágai Kis Jézus hatvancentis másolatát székely motívumokba öltöztette és magyar koronázási ékszerekkel látta el az alkotó, aki Böjte Csaba ferences szerzetestől kapta a nemes megbízást. A kis Jézus a magyar koronázási ékszerekkel.

Bővebben: Ferenc pápával találkozott a Vatikánban a Böjte atya vezette gyerekcsapatA dévai Szent Ferenc alapítvány által segített harminc lány és fiú vett részt Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott, szerdai általános audienciáján Böjte Csaba atya vezetésével, aki azt kérte a pápától, nyilvánítsa egyházi ünnepnapnak a június elsejei gyereknapot, amikor az idén az egyházfő éppen Csíksomlyón lesz. Ferenc Pápa áldásában részesítette a Böjte atya vezette zarándokcsoportot

Bővebben: Gyertek gyorsan emberek!A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Romániában, Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével működik. Az alapítvány közel 160 nehéz sorsú gyermeknek ad otthont, magyaroknak és románoknak egyaránt. Itt igyekeznek minden gyermeknek családi hangulatot, nyugalmat, biztonságot és ugyanakkor boldog, vidám gyermekkort teremteni. Az alapítványban 4 éve megalakult a 10-18 éves gyermekekből álló amatőr színjátszó csoport, a Kolostori Kölyökszínház. A most játszott darabban 21-en vannak. A Kolostori Kölyökszínház a színjátszás öröméért alakult és már több száz előadást mutattak be.

Bővebben: „A szentatya a szeretet nevében jön”Böjte Csaba ferences szerzetes szerint a pápalátogatás után gazdagabb lesz Erdély 

Bővebben: „Engem a jó Isten is tanítónak szánt!”Erzsike szeretettel köszöntünk itt az interneten keresztül is, 

Csaba t. 

Bővebben: Ferenc pápával találkozott a Vatikánban a Böjte atya vezette gyerekcsapatA dévai Szent Ferenc alapítvány által segített harminc lány és fiú vett részt Ferenc pápának a Szent Péter téren tartott, szerdai általános audienciáján Böjte Csaba atya vezetésével, aki azt kérte a pápatól, nyilvánítsa egyházi ünnepnapnak a június elsejei gyereknapot, amikor az idén az egyházfő éppen Csíksomlyón lesz.

Bővebben: Két dolgot kérnék Ferenc pápátólNéhány napja a ferences szerzetes járt a Vatikánban, nemsokára a katolikus egyházfő látogat Erdélybe. A két esemény között adott interjút a SZEMléleknek az árvák apostola.

Bővebben: Böjte Csaba testvér és az erdélyi árva gyerekek Ferenc pápánálMájus 8-án, szerdán délelőtt az általános pápai kihallgatáson Böjte Csaba ferences testvér és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány harminc fiatalja egy ajándékkal és egy kéréssel fordultak Ferenc pápához. Egy tradicionális erdélyi ablakot adományoztak a Szentatyának, amelyen a Gyermek Jézus alakja az alapítvány befogadó otthonaiban gondozott 2000 gyermek fotójából rajzolódik ki. Csaba testvér tolmácsolta a gyerekek kérését a pápának: tegye június elsejét a Gyermek Jézus napjává.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube