Bővebben: Isten nyomdokában…Csodálatos érzés tudni, hogy munkáddal örömet okozhatsz a végtelen Istennek! Tudni azt, hogy erőfeszítéseid, mindennapi csetlő-botló jó szándékod parányi kezedet Isten végtelen kezébe teszi, és lábadat a végtelent járó Isten lépteihez igazítja. Ez a tudat adjon neked bátorságot, hogy bizalommal az utadon szeretettel tovább tudjál menni!! 
Kisebb testvéred, 
Csaba t.
Bővebben: Szent Rita a lehetetlen dolgok védőszentje...Gondjainkat Szent Rita közbenjárásával ajánljuk Teremtő Istenünk irgalmába!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Csodák...Az életben a legszebb csodák ingyen vannak!  Hálásan köszönöm! 
Csaba t.
Bővebben: Nem erővel hanem szeretettel…Lelki értelemben is igaz, hogy „a szülő csak az asztalt tudja megteríteni, de a gyermeknek magának kell kinyújtani a kezét az asztalon lévő táplálék után, ő dönt arról, hogy abból mit és mennyit vesz magához." 
Csaba testvér
Bővebben: Hála és köszönet...Hála és köszönet Mága Zoltán művész úrnak a gyermekeink iránti jóságát!! Isten áldása legyen a drága művész úron és az ő nagyszerű csapatán!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Istennek hála eljutottam ma a Budapesti Mária Rádió stúdiójába....Istennek legyen hála, jó volt Isten Országának becsületes napszámosaival találkozni!!
Imádkozva kérem Teremtőnk áldását e nagyszerű csapatra!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Nagytakarítás vagy szembenézés?! A lelki élet elején a durva, nagy hibákat próbáljuk kitakarítani, rendbe tenni, de utána igyekeznünk kell, hogy vágyainkat, gondolatainkat is megzabolázzuk.
Ha régen valami nehézség történt, dühös voltam, és haragom másoknak is kimutattam. Ma már, ha valami rossz történik, azt gondolom: „Alleluja! Itt van egy jó próbatétel, megmutathatom, mennyit ér az én hitem, reményem. Lássuk, hogyan lehet ezt keresztény módon megoldani!”
Egy ideig csak mondogattam ezt így, de befelé a lelkemben feszültség, düh, harag dúlt. Mostanában sokszor észreveszem magamon, hogy belül is béke van bennem és kíváncsiság: „Na, mennyei Atyám, hogy tudod ezt a feladatot megoldani általam?!”
Csaba testvér
Bővebben: ISTEN VAN- ISTEN A SZERETET ! Csaba testvér  Mátraverebély-Szentkúton….lelkigyakorlata….A Nemzeti Kegyhelyen 
A szeretet parancsa  a legfontosabb . Az igazságot szeretetbe kell öltöztetni és a szeretetet igazságba !
Ne térj le sohasem a szeretet útjáról bármi is történjen az életedben , mert akkor Istennek fordítasz hátat .
Megosztotta dr k.e.

 

Bővebben: Böjte Csaba testvér Mátraverebély-SzentkútonGyertek fogjunk össze, és tegyük Isten alkotta szép világunkat türelmes munkával szebbé, a benne élő embereket jobbá, igazabbá, fennhangon hirdessük Teremtő Istenünk nagyságát, ragyogtassuk fel azt a sok szépséget, értéket a teremtményekben, amik észrevétlenül mindannyiunkban ott lapulnak! Hiszem, hogy ezzel Teremtő Istenünk nagyságát ragyogtassuk fel ezen a földön! 
Frigyesy Ágnes képriportja 
Képeken: Csaba testvér dévai otthonában nevelkedő szép fiatal lányok, fiúk, akik énekszóval, versekkel ajándékozták meg a lelkigyakorlat résztvevőit!
Bővebben: Menjünk együtt!Szentszéki nyilatkozat Ferenc pápa romániai apostoli látogatásáról: május 31-június 2.
Január 11-én délelőtt Alessandro Gisotti, a Szentszéki Sajtóiroda ideiglenes igazgatója a következő nyilatkozatot tette közzé: P. Vértesaljai László SJ – Vatikán
„Őszentsége, Ferenc pápa, elfogadva Románia elnökének, az állami Hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-től június 2-ig, azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária kegyhelyet. A programot a megfelelő időben közzéteszik”.
A nyilatkozattal egy időben közzétették a látogatás logóját és mottóját, mely így hangzik: Haladjunk együtt!
Bővebben: Tudunk-e jók lenni?Eperjes Károly és a Pesti Magyar Színház meghívására a dévai Kolostori Kölyökszínház tagjaival tegnap este ellátogattunk a „Legyetek jók, ha tudtok” premier előadására.
A dévai „kis színészek” csillogó szemmel figyelték a színpadon mozgó felnőtteket és kortársaikat egy olyan darabban, mely akár róluk is szólhatna. Néri Szent Fülöp történetében adott egy misztikus pap, aki az Istenbe és az emberekbe vetett hitével sokak számára bolond! És adott egy marék utcagyerek, akiknek nincs máshová menniük…és ebből az egészből valahogy jókedv, éneklés, mindennapos ima, egymásba vetett bizalom, ragaszkodás és nagy-nagy szeretet lesz!
Úgy látszik, az 1500-as évek Rómájában is ugyanaz a szeretet tudott kifűteni egy romos kolostort, mint 25 éve Déván! Jó ezen az úton járni!
Gratulálunk a mű megalkotóinak és minden nagy és kis színésznek az alakításért! Számunkra különleges élmény volt, szívünkben még biztosan sokáig benne marad!
2019.01.12.
Sáhó Eszter
Gyermek Jézus Stúdió
Dévai Szent Ferenc Alapítvány

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 19. szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube