Bővebben: Minél nagyobb volt a tartozás…A legnagyobb mélységből is fel lehet jutni a fényre , senki elöl nincs elzárva az örök boldogsághoz vezető út. Sőt a bűnből megtért emberek sokszor még nagyobb vágyat éreznek , hogy kárpótolják Istent elvesztegetett, elpazarolt szeretetükért , életükért , ahogyan az,  az adós is  akinek nagy tartozását engedték el. 
Csaba testvér
Bővebben: Nagyszülői szeretettel...Az aranyos kis Johanna szüleit, Lídiát és Robit is egész pici korban ismertem meg! Az évek elteltek és jó látni, hogy milyen nagyszerű, gondoskodó szülőkké váltak!! Csodálom az életet, mely hogy - hogy nem megkapaszkodik néhány kis sejtben, majd megszületik, mosolyogva átöleli a hozzá lehajló felnőttbe, aztán tipegve - topogva elindul és járja a maga világot hódító útját!! Isten vezesse lépteidet kicsi Johanna!  
Nagyszülői szeretettel, 
Csaba t. 
Bővebben: Szentmise Márton Áron püspök boldoggá avatásáértA szentéletű püspök, Márton Áron, Isten szolgája, 70 évvel ezelőtt vonult be Csíksomlyóra. „Az élet igaz iránya az Isten akarata” – vallotta Márton Áron, akinek boldoggá avatásért szentmisét mutatnak be június 2-án, vasárnap Csíkszentdomokoson. „A 11 órás szentmise keretében adjunk hálát és imádkozzunk együtt szentéletű egyházfőnk, Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatásáért szülőfaluja, Csíkszentdomokos templomában”
Szeretettel hívjuk a kedves székelyföldi zarándokokat, gyertek imádkozzunk együtt, hogy Erdély lelkiismeretét, Márton Áront az Egyházunk boldoggá nyilvánítsa! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Bővebben: "Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!" Kérjük nap mind nap imádságos szeretettel Teremtő mennyei Atyánkat és lám - lám nemrég jött el a tavasz és már érik a földeken Isten drága ajándéka a betevő falat!! 
Ma, május 26-án a választás napján gyermekeinkkel a déli szentmisében, itt Déván a mindennapi békéért, nyugodt gyermek neveléshez alkalmas áldott évekért imádkozunk! Egy olyan Országért, Európáért, Világért, ahol béke van, és biztonság.
Gyermekeink nevében mindenkit arra kérünk, hogy bizalommal menjen el szavazni és lelkiismeretére hallgatva döntsön közös jövőnkről!!  
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: A mi felelősségünk…Isten  helyettünk nem tud a jó mellett dönteni . Krisztus világít, fényt,reményt , erőt ad , vezetni is tud bennünket , hitünket el tudja mélyíteni , de a döntéseket nekünk kell meghoznunk . Az örök életünk a saját döntéseink gyümölcse .
Csaba testvér
Bővebben: Gyerekeink...Nagyszalontai gyerekek Máriabesenyőn
2019 május 24.
Bővebben: Meghívó, a Szent Ferenc Alapítvány kedves barátainak!!2019-ben a gyermeknapot, június 1-ét, Ferenc pápával Csíksomlyón tartjuk, de azért a Székelyhídi gyereknapot sem szeretnénk elhalasztani végleg ezért úgy döntöttünk, hogy az év végi tanévértékelő összejövetelünket Szákelyhídon tartjuk július 30-án. E szép vasárnapra hívjuk a kedves támogatókat, barátokat, mindazokat, kik szeretnének velünk tölteni egy szép nyári napot a Gyermek Jézus Sport és Szabadidő központnál, Székelyhídon.
Szeretettel, 
Csaba t. 
Bővebben: Milyen árat fizetünk ezért az u.n. Egészen biztos, hogy az elkötelezettség, a felelősségvállalás, az odaszentelődés, az életre szóló igenek kimondása válságba került a fejlett államokban.
Csaba testvér 
Bővebben: 2019. május 24. – PéntekA legkisebb királyfinak hamuba sült pogácsát készítő édesanyja szereti az ő gyermekét? Igen, egészen biztos, hogy szereti ő is a gyermekét és az is aki széltől is óvja, az iskolába is autóval viszi a kisfiát, aki a gyermeke helyett mindent megcsinál és végtelenül felháborodik amiért az órán a tanár házi feladattal zaklatja a csemetét!
Sokféle szeretet van, nézzük meg, hogy Jézus hogyan szereti a tanítványait! Andrást, Jánost meghívja Názáretbe, 52 kilométeres út a Jordán folyótól és a fiúk aznap ott is aludtak.... meg is értem egy ilyen kiadós séta után. Pétertől azt kéri, hogy evezzen ki a mély vízre, majd, hogy dobja ki a hálót és csak miután látja, hogy hogyan is dolgozik hívja meg tanítványának. Nem bánik a barátaival kesztyűs kézzel, arra kéri Pétert ott mindenki előtt, hogy induljon el a háborgó tengeren! Küldi őket kettesével a nagyvilágba és azt kéri tőlük, hogy tegyenek csodát, aztán mikor a Tábor hegye alatt nem jön össze nekik egy fiúnak a meggyógyítása, akkor haragosan azt kérdezi tőlük: "még meddig tűrjelek titeket"?  Jézus folyamatosan feladatokkal halmozza el a tanítványait, Ő így szeret!!
Jézus nem anyámaszony katonáit nevel, hanem kemény férfiakat és nőket, az élet nehézségei, viharai közepette a helyüket megálló embereket! Jézus nem kiszolgálja a semmittevő embert, hanem végtelen gyöngéd szeretettel bevonja tanítványait egytől - egyig a világ megváltásának embert próbáló nehéz munkájába, meghívja őket egy kőkemény életre, végső soron a vértanúságra! Bármennyire is keményen hangzik, gyermekeinket, de egymást is Jézus Krisztus példája szerint kell szeressük, úgy, hogy a mellettünk élő gyermekből, emberből ne egy szétcsúszott, botladozó felnőtt, hanem egy minden nehézséget leküzdő, a jég hátán is megélő szent legyen! Szeressek úgy, hogy gyermekemből ember-katedrális legyen, és ne valami elhagyatott, senkinek nem kellő, düledező pajta!
Krisztusi szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Kedves barátaim, Nagy Zsolt és Kata hat szép gyermeke, a legnagyobb fiuk teológiát végez, szerzetes pap akar lenni.
Evangélium
Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha megteszitek, amit parancsolok nektek. Nem mondalak titeket többé szolgának, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Barátaimnak mondalak benneteket, mert mindazt, amit hallottam Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket; és arra rendeltelek, hogy elmenjetek és gyümölcsöt hozzatok: maradandó gyümölcsöt. Bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Azt parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást!”  
Jn 15,12-17
Bővebben: Istenhez mindig vezet egy út…A börtönben ha az elítélt körbenéz , csak rácsokat lát, de felfelé nézve nincsenek rácsok , hiszen Istenhez mindenkinek egyformán szabad az útja.
Csaba testvér 
Bővebben: Csíkban nyílnak a fákon a virágok, de Szászvároson már érik a cseresznye....Csíkban nyílnak a fákon a virágok, de Szászvároson már érik a cseresznye.... István nevelő bácsi aki közben a kertész is, kínálta szeretettel és én megkóstoltam, mit is mondhatnák: nagyon finom.... Sajnos olyan kövér idő van, hogy szinte mindenik cseresznye ki van hasadva, így aki szeretne enni e finom gyümölcsből Szászvároson, az szegye az úti cókmókját és induljon Szent Ferenc tiszteletére szentelt kertbe, mert úgy tűnik, hogy az idén a ropogós cseresznye nem fog sokáig a vendégekre várni.....
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az élő Istennek érzelmei és vágyai is vannak, személyes, élő kapcsolatra törekszik az emberrel. Az Istennel való kapcsolat nagyon mély és érzelemmel teljes. Olyan intim, diszkrét és finom hívás ez, amiről nagyon nehéz beszélni. Olyan kapcsolat, amelyben nincsen testiség, amelyben nincsen anyagi vetület, de ettől még egészen valóságos.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 27. hétfő, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus tudatosan arra kér...

Isten minden teremtett lényt – közösséget, népet, az egész emberiséget – meghív a végtelen felé.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube