Képzeljük el ... 2/2

febr10.jpgA szeretet Istene, a világmindenség ura mit tesz ilyenkor?
Elmegy egy magányos helyre, ahova több mint ötezer ember követi, egész nap prédikál, gyógyítja a betegeket. Milyen szép, hogy Jézus, mintha semmi sem történt volna, megy azon az úton, amelyet a mennyei Atya kijelölt számára. Nem foglalkozik a sötéttel, próbálja a szeretet, a bölcsesség fényét gyújtani az emberek szívében.
Este a sok ember megéhezett – Keresztelő János halála miatt gyűltek össze ilyen nagy tömegben körülötte –, és Jézus azt mondja tanítványainak, adjatok enni az embereknek. Ekkor történik a csodálatos kenyérszaporítás. Az emberek királlyá akarják választani. Szeretnének egy politikai lázadást, pl. felgyújtani Heródes palotáját, hogy egy új, szebb világ keletkezzen. Döbbenetes, hogy Jézus ezt is kísértésként fogja fel. Ő nem ezért jött, hogy forradalmak által megváltoztassa a világot, hanem azért, hogy szeressen.
Tudja, hogy az egyik felkelés a másikat érné, attól nem lesz jobb a világ, ha jó pár ember agyát szétloccsantják, a vérét kiontják. A világot igazából a szeretet teszi jobbá.
Ezért szétoszlatja a tömeget, az apostolokat bárkába ülteti, elküldi, felmegy a hegy tetejére és magányosan imádkozik. Ha ezt nézzük, akkor értjük meg, hogy mi a bűn, mi a gonosz: az, aki a szeretet útjáról le akar minket téríteni.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…jó dolog gondoskodni családunkról, jó dolog az asztalfőre ülni, és családfői feladatainkat felemelt fővel, büszkén teljesíteni. Jó látni a párolgó levest kanalazó, kacagó nagycsaládot, jó tudni azt, hogy a meleg étel, a tiszta, szép ruha, a jókedv az én becsületes munkám gyümölcse. […] ha csak egyetlen ilyen percet élhetek át, már azért is érdemes volt megszületnem. Isten ugyanezt a büszke férfiúi örömöt szeretné minden férjnek felkínálni. Isten azt akarja, hogy minden férfi megtapasztalja a családját összefogó, méltósággal az asztalfőre ülő családapa örömét, büszkeségét.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 5. vasárnap, Györgyi napja van. Holnap Ivett és Frida napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő a „befutó prototípus”

Jézus Krisztus életével és halálával megmutatta: „Nézd, Atyám, nem rossz világot teremtettél, hiszen egy valóságos ember képes mindvégig, akár a kereszthalálig a szeretet, a jóság, az irgalom mellett dönteni.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube