17. Az A.A. Spirituális program

b_300_300_16777215_00_images_stories_berg003.jpgAz A.A. Spirituális programot ad. C. G. Jung neves svájci analitikus pszichológus véleménye szerint az alkoholizmusból csak spirituális megtérés által lehet megszabadulni. Ezeket a kérdéseket nem lehet megkerülni. Az A.A. nem követel tagjaitól vallásos hitet, de ajánlja, tegyen erőfeszítéseket ebben a kérdésben.

„Bármilyen súlyos is legyen az alkohol-megszállottságunk, örömmel fedezzük fel, hogy más út is nyitva áll előttünk. Például az, hogy beismerjük, személyes tehetetlenségünket az alkohollal szemben; beismerjük, hogy egy „Felsőbb Erőre” való hagyatkozásra van szükségünk, még akkor is, ha ez csak egy A.A.-csoportra való hagyatkozás. Ezután megpróbálhatunk őszinte és alázatos életet élni, embertársainkat és „a saját felfogásunk szerinti” Istent önzetlenül szolgálni.  /Bill W. Levél 1966/
Az A.A. immár nyolc évtizedes tapasztalata igazolja, hogy azok, akik képesek voltak őszintén szembenézni alkoholizmusukkal és volt bennük elég alázat a segítségkéréshez, azok mind felépültek, és szinte kivétel nélkül vallásukat gyakorló hívőkké váltak. A felépülési program néhány lényeges pontja. Ritkán fordult elő, hogy valaki a Tizenkét Lépést, mint életformát élve, kudarcot vallott volna. Általában nem sikerül a felépülés útjára lépni, akik nem őszinték önmagukhoz.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Jézus szeretete, mint a napfény, kiárad mindenkire, függetlenül attól, hogy megérdemli-e az illető vagy nem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. május 17. péntek, Paszkál napja van. Holnap Erik és Alexandra napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Hetvenszer hétszer bocsássak meg

Az édesapámat igazságtalanul börtönbe zárták, és a kínzások miatt a szabadulása után  néhány hónappal meghalt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube