Szent Rita Kilenced- Második nap

rita-k.jpgSzent Rita szülei egyszerű emberek voltak, a mezőn dolgoztak. Egy fa árnyékában az alvó kislányra méhraj telepedett. Szülei megijedtek, de nem estek kétségbe, hanem imádságos szeretettel, óvatosan megtisztították, kimentették épen, egészségesen lányukat a méhek közül.

 

 

Dicsőség az atyának...
Miképpen kezdetben...
Szent Rita szülei egyszerű emberek voltak, a mezőn dolgoztak. Egy fa árnyékában az alvó kislányra méhraj telepedett. Szülei megijedtek, de nem estek kétségbe, hanem imádságos szeretettel, óvatosan megtisztították, kimentették épen, egészségesen lányukat a méhek közül.
Elmélkedjünk azokról a gyermekekről, fiatalokról, kiket a mai élet veszélyei fonnak be, az alkohol, a kábítószer, vagy más bűnök, testet, lelket romboló veszélyek. Szent Rita szülei imádkozva, kapkodás nélkül, a veszélyt vállalva megszabadították gyermeküket, megmentették a méhecskék fullánkjaitól. Vajon bennünk megvan-e ez a kitartó, imádkozó, csendes küzdelem, gyermekünk testi, lelki épségéért? Tudunk-e veszélyt, áldozatot vállalni, imádságos szeretettel gyermekeinkért, egymásért?

 

rozsa-cikk.png

 

Könyörögjünk:
Mennyei Atyánk, gyermekeinket, fiataljainkat oly sok kísértés, baj fenyegeti a mai világban.
Szeretettel kérünk, segíts, hogy a felnövekvő generációkat, meg tudják őrizni a szülők a veszedelmektől. Kérünk, segítsd a bajba sodródott fiatalok szüleit, tanárait, lelkipásztorait, hogy meg tudják menteni a bűn, a gonosz karmai közé került életeket. Segíts Gondviselő Mennyei Atyánk, hogy Szent Rita szülei példájára egészségesen, tisztán, szépen neveljük fel gyermekeinket, és óvatos bölcsességgel, kitartó munkával tisztítsuk meg őket a bűntől.
Veszélyeztetett gyermekeinkért, fiataljainkért, így imádkozunk:
Miatyánk...
Üdvözlégy Mária...