Ott ahol élsz, szolgáld te is az életet!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_001sziv1512.jpgA kétezer évvel ezelőtti adventi vágyakozásra, Isten válasza egy egészséges kisgyermek volt! Hiszem és vallom, hogy ma is minden családnak, de magának a népünknek is a legnagyobb ajándék a gyermek áldás lenne! Igen, a kacagó, síró gyermek orvosság a betegségeinkre, erőforrás a tunyaságunkra, iránytű mely kivezet az egyre jobban összegubancolódó gondok közül!


Mikor egy gyermek születik, nem csak eggyel többen leszünk a szülőföldünkön, hanem a világra születik egy gyermekéért oroszlánként küzdő édesanya, és a csillagokat az égről lehozó édesapa is! Ugyanakkor világra jön egy nagytata, nagymama is, meg sok nagybácsi, nagynéni, és a családban új időszámítás kezdődik! Igen, hiszem, hogy olyan források fakadnak fel egy - egy gyermek születésekor a szívünkben, miről mi magunk sem tudtunk, előttünk nem csak új távlatok nyílnak, de szárnyaink is nőnek, melyekkel odarepülhetünk! Szépen átalakul a világ s benne mi magunk is, s mi addig izgalmas, édes volt, az csak úgy egyszerre elveszíti a vonzóerejét, keserűvé válik, és ami keserű volt, az egyből értelmet nyer, édesé válik, helyére kerülnek a dolgok, érett felnőttek leszünk!
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_001nagy_erika_iskolasok.jpgIgen, hiszem, hogy jó dolog az élet mellett dönteni, vállalni az életet, a gyermekáldást! Jó dolog nekünk felnőtteknek alázattal odaállni fiataljaink mellé, hogy ők is szeretettel, bizalommal ráléphessenek az élet szolgálatának útjára. Tudnunk kell, hogy aki alázattal az életet szolgálja, az Istent szolgálja, hisz Jézus Krisztus világosan megmondta, hogy én vagyok az Élet!
Mindenkit nagy szeretettel bátorítok, bíztatok, hogy kapcsolódjon be a Csíki havasok eldugott völgyéből, Csínodról felröppent kezdeményezésbe, a Gyarapodó Magyarság Mozgalmába! Ott ahol élsz, szolgáld te is az életet!
Őszinte tisztelettel,
Csaba t.
Gyarapodó magyarság – mozgalom
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_001nagy_balazs.jpgHiszünk abban, hogy a Kárpát-hazában van a magyar jövendő! „Fiatal, sokgyermekes édesanyának, édesapának lenni a legcsodálatosabb hivatás ezen a földön, akik nem kívánják rongyrázó világunk hatfogásos ebédjét, a csillogó karriert, hanem képesek Istentől kapott tiszta ösztöneikre hallgatva lázadni, és a pénz, a siker helyett az élő szeretet szolgálatát vállalni” – valljuk mi is Böjte Csaba atya szavaival.
Így, ilyenkor Adventben, karácsonyra készülődve ezúton kívánjuk felhívni a figyelmet arra, hogy a budapesti Prondvai Ferencnek köszönhetően elkészült az Úz-völgyéből kiinduló Gyarapodó magyarság-mozgalom honlapja. Kérem, tekintse meg, és hívja fel a barátai, ismerősei figyelmét is erre a kezdeményezésre. Ötleteket, megvalósítható javaslatokat várunk ahhoz, hogy a kitűzött célokat közös erővel valósíthassuk meg.
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_001logo_gyarapodo_magyarsag.jpgTudjuk, hogy a magyarság népesedési mutatói a Kárpát-haza egész területén és a diaszpóra közösségeiben is negatív előjelűek. Előrejelzések készülnek arról, hogy hányan leszünk tíz év múlva, húsz év múlva, vagy éppenséggel 2100-ban. Sokan megállíthatatlan folyamatnak tartják a népességcsökkenést, s vele végleges térvesztésünket a ránk bízott tájakon, mások folyton a múltunkat siratják, a jövőt pedig kilátástalannak látják. Mert nincs elég hitük… Én hiszek a nemzetem küldetésében, a szebb és békésebb jövendőben, s érzékelem az ébredést. Megtapasztaltam, hogy létezik magyar összefogás, s meg vagyok győződve arról, ha hitben és erkölcsben képesek leszünk megerősödni, akkor miénk a JÖVŐ! A jövőnket mi teremtjük azzal, ahogyan a mában cselekszünk. Legyen legalább mustármagnyi a hitünk, és akkor képesek leszünk arra, hogy néhány évtized alatt a mostani 1,3-as demográfiai mutatónkat 2-es fölé gyarapítsuk! Ez a honlap és az általa meghirdetett mozgalom a magyarság számbeli gyarapodása érdekében jött létre.
TE is hozzájárulhatsz a magyarság gyarapodásához azzal, hogy megtekinted a honlap tartalmát, majd elkezdesz hinni abban, hogy van magyar jövendő, s beszélsz is erről másoknak, esetleg gyerekvállalási vagy éppen támogatói szándékkal jelentkezel.
Sepsiszéki Nagy Balázs és Nagy Erika/ Csinód, Székelyföld-Úz-völgye