Dönteni kell. Az életben túl sok a lehetőség, nem lehet az összes utat bejárni – Böjte Csaba legtanulságosabb mondatai

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_DPH0160.jpgA Forbes csütörtöki Legyél jobb! Napját Böjte Csaba zárt a színpadon. Előadásában arról beszélt, mikor kell beleállni a történésekbe, és mikor érdemes elengedni valamit. A legtanulságosabb gondolatait szedtük össze.

Neki kell állni és dolgozni kell, aztán jönnek az eredmények. Azonban van az a pont, amikor arrébb kell állni, elfogadni, hogy valami nem megy, vagy nem igazságos megoldás született az ügyben. Csaba testvér így építi az árva gyerekeket segítő alapítványát is: a szervezetben nincsenek feleslegek, néha úgy tűnik, igazi szervezés sincs. Egyszerűen csak megtörténnek a dolgok, mert „Isten selejtet nem teremt”, és aztán lett valahogy, aminek már több ezer gyerek köszönhet egy jobb, tisztességesebb életet. Ezért is választottuk őt a 2018. decemberi Forbes-címlaposunknak, és ő zárta az idei Legyél jobb! napot is. Kimazsoláztuk az előadásának legtanulságosabb mondatait.
A húsvétról
Tavasszal a szőlőt, a gyümölcsfákat is megmetsszük. Az embereknek is erről kell szóljon a nagyhét: magunkba nézünk, végigtekintjük az életünket, a kapcsolatainkat, és elgondolkozunk, hogy mi jelent igazi értéket.
A feleslegről
Sokan mondják, hogy a mai embernek milyen nehéz az élete. Hát, olyan 20-30 kilóval nehezebb, mint kéne. A legtöbben arra a szóra keresnek rá az interneten, hogy fogyókúra. Ezt alkalmazhatnánk az életünkre is, szabaduljunk meg a feleslegtől.
A mennyei GPS-ről
Nyáron volt 25 éves a Szent Ferenc Alapítvány, eljöttünk a Parlamenthez, József Attila szobra mellett gyülekeztünk. Meséltem a gyerekeknek, hogy 1982-ben már voltam itt, beszéltem Istenhez, hogy segítsen, hogy megtaláljam, mivel tehetném jobbá a világot. Leírtam ezt egy papírra, hajtogattam belőle egy kishajót, és a Dunára tettem. Egy gyerek megkérdezte: és megkapta Isten? A másik mellette válaszolt: Hát nem látod? Mi vagyunk a válasz.
A döntésről
Nagyon sok ember nem dönt, pedig az embert a döntései teszik. Rengeteg opciónk van az életben, nem járhatjuk be az összes utat, választanunk kell. A nagyböjt erről is szól: maradj csendben, vedd számba a lehetőségeidet, beszéld meg Istennel és merj elhatározni magad a döntésed mellett. Ha elültetsz egy fát, Isten azt szeretné, hogy nagyra nőjön!
Fotó: Fekete Csaba
www.forbes.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Csodálom a régi öregeket, akik mikor gyermekeik kelengyéjét megvarrták, saját halotti ruhájukat kezdték elkészíteni. Mikor meglettek vele, gondosan kivasalva, kikeményítve őrizték. Miközben varrogatták, már biztosan készültek az elmúlásra. Ezt nem könnyek közt, fájdalmas arccal tették, ez az élet része volt mindenki számára.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 20. csütörtök, Rafael napja van. Holnap Alajos és Leila napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minden babonás dolog veszélyes

Sokszor csodálkozom, hogy nagyon sokan a hit alapelemeit megkérdőjelezik, de mindenféle buta babonát elfogadnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube