Ismét megrendezték a Szeretet Napokat Győrben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_gyor14.jpgMájus 17. és 18. között tizenkettedszer rendezte meg „Adj örömmel!” mottóval a Győri Egyházmegye a Böjte Csaba erdélyi árváit segítő Szeretet Napokat. Paksa Balázs egyházmegyei sajtóreferens beszámolója.

 

A programsorozat jótékonysági bált, ünnepi szentmisét, szabadtéri kulturális és gasztronómiai fesztivált is felölelt. Csaba testvér mellett a Szeretet Napok vendége volt Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Vastag Csaba énekes, valamint Ferenczi György és a Rackajam. Az idei eseményekhez első alkalommal csatlakozott a Csillagösvény a Dunántúlon elnevezésű körút, melynek során Böjte Csaba és a tusnádfürdői gyerekek a Győri Egyházmegye több helyszínére, Csornára, Kapuvárra, Sopronba, Agyagosszergénybe, valamint Gyermelyre is ellátogattak.
A győri eseménysorozat május 17-én Böjte Csaba és a gyermekek érkezésével indult, akiket győri családok fogadtak be a hétvégére. A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai rendezvénycsarnokában 19 órakor kezdődött a jótékonysági bál, amelyet a rendezvény fővédnöke, Pápai Lajos megyéspüspök nyitott meg. Egy ateistaként nevelt orosz konvertita vallomását felidézve kiemelte: habár Csaba testvérnek mi adunk, a találkozás és a lelki élmény által sokkal többet visszakapunk a Szeretet Napok révén.
Böjte Csaba testvér kifejezte örömét, hogy Győrben évről évre lankadatlan segítőkészséget és összefogást tapasztal, s egy árvaházbeli történetet felelevenítve arra biztatta a résztvevőket, találjanak egymásra a segítő szeretet által. Simon Róbert Balázs, a rendezvény védnöke hangsúlyozta: Győr városa számára kiemelt jelentőségű a Szeretet Napok, hiszen a jó célért történő összefogást jelképezi. A megnyitó végeztével az El Paso táncstúdió művészei adtak elő nyitótáncot, majd a vacsora következett. A tombolával és művészeti aukcióval fűszerezett élőzenés mulatság során fellépett Vastag Csaba énekes.
Másnap, május 18-án 10 órakor kezdődött az ünnepi püspöki szentmise a Nagyboldogasszony-székesegyházban, amelynek szónokaként Böjte Csaba testvér Szent Józsefről és a napjainkban talán kissé háttérbe szorult édesapai hivatásról elmélkedett.
A szentmise végeztével szélesre tárultak a Győri Püspökvár kertjének kapui, s kezdetét vette az egész napos szabadtéri fesztivál, melynek során kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt megtalálhatták a kedvükre való elfoglaltságot. A hektikus időjárás ellenére nagy számban érkeztek vendégek. A színpadi megnyitóünnepség keretében Ottófi Rudolfné, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Győri Szervezetének vezetője mintegy másfél millió forint adományt adott át jelképesen Csaba testvérnek. Ezután a tusnádfürdői gyerekeknek, majd a Speciális Szakiskola diákjainak előadásában gyönyörködhetett a publikum. A püspökvár kertjében emellett helyi éttermek kínálata, miseborkóstoló, házisütemény-kínáló, zsíroskenyerező, kézműves játszóház, karitászfoglalkoztató, táblajátékok, szalmafonás, közlekedj okosan!-pálya, rendőrautó- és motorbemutató, valamint állatsimogató várta az érdeklődőket. A nap folyamán fellépett többek között Elek Zsolt operaénekes, Kulcsár Béla Szent László-díjas harmonikaművész, a Vámosi Testvérek keresztény zenekar és az Arrabona Ensemble. A Ferenczi György és a Rackajam által tartott zárókoncertre teljesen megtelt a színpad előtti tér.
Magyar Kurír