Boldog Apor Vilmos vértanú püspök urat, Isten bajnokát hívjuk segítségül

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos4-k.jpgDéván, 18.00 órától ma is szentmisét mutatunk be! Ma az erdélyi származású Boldog Apor Vilmos vértanú püspök urat, Isten bajnokát hívjuk segítségül. Ő annak idején, 1949. március 2-kán a gyerekeket, a nőket védte a győri püspöki palota pincéjében, a kommunista vörös hadsereg vírusként mindent támadó katonáival szemben! A felszólításnak nem engedett, az első sorozat eldördült, de a püspök nem állt félre, nem hagyta, hogy bántsák a lányokat, asszonyokat, és így a következő gépfegyver sorozat végzett a bátor főpappal! 

 Csaba testvér elmélkedése:
Ezekben a napokban sok orvos, ápoló, de a kórházban a rendet, a tisztaságot biztosító személyzetis újból és újból szembe megy a gyilkos korral, vállalják a veszélyt a rendőrök, a katonák, az üzletekben kiszolgáló elárusítok, papok, postások, mindazok akik a mindennapi élet vitelünket biztosítják. Ma értük imádkozunk, nekik énekelünk a szentmisében is, de a családjainkban is bezárkózva! Gyertek, kérjük Boldog Apor Vilmos vértanú püspök úr közbenjárását mindazokért, akik bennünket védenek, óvnak, szolgálnak!  
Imádságos szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube