Bővebben: A muzsika hangja négy részbenA dévai Szent Ferenc Alapítvány Kölyökszínháza, bemutatta Nagybányán a Szentháromság római katolikus templomban "A muzsika hangja" című zenés színdarabot 2019. december 21-én. A fellépés hatalmas sikert aratott. Az előadás végén karácsonyi dalokat adtak elő, a Don Bosco Alapítvány gyermekei ajándékcsomagokat osztottak, a Németh László Elméleti Líceum Diáktanácsa karácsonyi ajándékdobozokkal lepte meg a fellépőket. Megható, örömteli pillanatok voltak.

Bővebben: Isten hozta Dévára Skrabski FruzsinátA "Traumáinkon innen és túl" film rendezőjétől és mindazokat, akik a filmben szerepet vállaltak! Ma 12.00 órától a gyerekeinkkel nem csak megnézzük a nagyszerű produkciót, de utána el is beszélünk a szereplőkkel!! 

Ki tud jönni, azt szeretettel várjuk a dévai Szent Antal templomban, aki nem tud eljönni, az e filmet itt megtudja nézni!!

Szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Megújultunk...Nagyon szomorú dolog amikor gyerekeink felnőnek és elmennek. Úgy tűnik a szülők számára, hogy eljön a világ vége, nincs már semmi értelme az életnek...

A Kölyökszínház és letétben is volt egy ilyen válság, amikor egyszerre nagyon sok gyerek elvégezte az iskolát és kilépett a csapatból. Úgy tűnt nem lehet újraépíteni a kártyavárat, ami összedőlt....

Bővebben: Hálaadás a megújult dévai ferences plébániáértA dévai bukovinai székely római katolikus közösség mert álmodni, példamutató összefogással, áldozatvállalással a templom mellé megépítette a plébániát. Bár 1989 előtt nemigen adtak építkezési engedélyt, 1987 szeptemberében mégis meglett az építési engedély, decemberre pedig tető alatt volt a plébánia. Felújítás után ez év február 4-én megáldották az épületet Déván.

Bővebben: A kostelekiek gyimesi csángó népviseletben látogatták meg a dévai híveketVaszi Levente kosteleki népdalénekes, a Fölszállott a páva 2014-es közönségdíjasa az általa alapított Hagyományőrzők 13 fős csapatával július 9-én a kora esti órákban látogatott el Dévára. Gyimesi csángó népviseletben, magyar népdalainkkal, színes gyimesi dallamok világával és vallásos énekeikkel igazán mély nyomott hagytak a dévai hívek lelkében. Mindannyiunkban mélyen beleivódott, amikor az esti harangszóra mindannyian egy mozdulattal keresztet vetettek a dévai kolostorunk quadrumában.