Bővebben: Böjte Csaba gyermekei is felléptek a karácsonyi néptáncgálán JászapátinEgyszerre dobbant a szív és a láb a Jásztánc Alapítvány hagyományos ünnepi évzáróján, melyet a Pájer Antal Művelődési Házban rendeztek meg. A gálaműsorban a legkisebbektől a legnagyobbakig minden táncos színpadra lépett, sőt az öröm vasárnapján vendégfellépők, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett petrozsényi Jézus Szíve Gyermekotthon lakói is bemutatkoztak. A két szervezet évek óta tartó közös munkája a nemzeti összetartozás, a közösségben rejlő erő, a szeretetet és a jóság csodálatos megnyilvánulása.

Bővebben: Szent Erzsébet életéről szóló színdarabSzászvárosi gyerekeket, de mindannyiunkat akik ott voltak a búcsún, megajándékoztak a petrozsényi gyerekeink a házvezetőjük,  Lönhárd Andrea által összeállított Szent Erzsébet életéről szóló színdarabbal. Jó volt látni, hogy milyen szépen növekednek, ügyeskednek a Zsilvölgyi gyerekeink.  Az előadás végén a dévai gyerekek egy örömtánccal ajándékozták meg az ünnepségre elzarándokolt gyermekeket, híveket!

Bővebben: Tegnap Zsilvölgyében, Petrozsénybe jártunk...Tegnap Zsilvőlgyében, Petrozsénybe jártunk..... szeretettel megosztom e csodálatos bányász város katolikus plébániájáról ezt a kis filmet! Érdemes felkerekedni és meglátogatni a Kárpátok 2500 méteres bércei között megbúvó, élni akaró közösséget! E városban működik a Szent Ferenc Alapítvány, Jézus Szívéről elnevezett otthona, melynek kapui nem csak a közel 100 bajban lévő gyermek előtt, de mindazok előtt nyitva áll, akiket a jó sorsa e szép vidékre vezeti!! A ház vezetőjénél, Lonhárd Andreánál (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet kopogtatni, ő az aranyos gyermekeivel minden kedves vendéget nagy szeretettel fogad, és nem csak szállással, de e vidéke csodálatos szépségeihez is elkalauzolják!! A tanév végén 32 írországi diák volt több napra is a vendégük, kik gyermekeinket puszilva, sírva vettek búcsút Petroszén vendégszerető lakóitól!

1. oldal / 3