Bővebben: Tisztelt Kovászna Megyei Tanács és Gyermekjogvédelmi IgazgatóságA 2021-es évben is a Szent Ferenc Alapítvány sepsibükszádi, esztelneki, kovásznai és kézdiszentléleki napközi otthonai, Kovászna Megye Tanácsának szociális projektje keretében támogatásban részesült. Ezen nappali központok hátrányos gazdasági és szociokulturális közegben élő gyermekek számára nyújtanak oktatási, nevelési és élelmezési szolgáltatásokat. A megyei önkormányzat társadalmi felelősségvállalás, támogató, specifikusan az iskolaelhagyás és a társadalmi kirekesztés jelensége ellen ható intézkedései, melyek keretében a Szent Ferenc Alapítvány otthonai támogatásban részesültek, aktív és tényleges megoldásokat szorgalmaznak. 
Tisztelettel köszönjük a tisztes és hathatós támogatást, együttműködést és közös gondolkodást. A jövőbeni, további jó együttműködés reményében, a Szent Ferenc Alapítvány nevében, köszönettel jó egészséget  kívánunk a Kovászna Megyei Tanács és Gyermek Jogvédelmi Igazgatóság munkaközösségének!

 

Bővebben: Gyermekotthonban nevelkedett, ma a jogtudományok doktora a kovásznai Szántó AnnamáriaA szegénységben nagymamája mutatta az utat, aki, ha kellett, az utolsó szelet kenyeret is szétosztotta unokái között. Később, amikor hétéves korában a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz került, nevelői váltak számára példaképekké: megtanították tanulni, önmagában bízni, és elhitették vele, hogy bármire képes. Ezeknek az embereknek és a tanulásnak hála, nehéz múltját mélyre raktározta, és a kezdeti igazságtalanságon, szomorúságon és szegénységen felülemelkedett – csupán 23 éves, de már a jogtudományok doktora, aki nemsokára ügyvédként vagy a közigazgatásban helyezkedik el.

Bővebben: Tisztelt Kovászna Megyei Tanács és Gyermekjogvédelmi IgazgatóságA 2022-es évben is a Szent Ferenc Alapítvány sepsibükszádi, esztelneki, kovásznai és kézdiszentléleki, kézdialmási napközi otthonai, Kovászna Megye Tanácsának szociális projektje keretében támogatásban részesült. Ezen nappali központok hátrányos gazdasági és szociokulturális közegben élő gyermekek számára nyújtanak oktatási, nevelési és élelmezési szolgáltatásokat. A megyei önkormányzat társadalmi felelősség vállalása, támogató, specifikusan az iskolaelhagyás és a társadalmi kirekesztés jelensége ellen ható intézkedései, melyek keretében a Szent Ferenc Alapítvány otthonai támogatásban részesültek, aktív és tényleges megoldásokat szorgalmaznak.

Bővebben: Mit jelent számomra a csíksomylói Szűz Mária?Édesanyám gyenge keze, ahogy belém kapaszkodik, hogy a Szék útján gyalog felmenjünk, meghallgatni azt a misét, amelyre egész évben vágytunk. A remény a szemében, hogy hátha meggyógyul és még eljöhet. És a bizonyosság, hogy utána még sokszor el tudunk együtt menni...hogy megerősödik a láb, hogy nem lesz több fájdalom és elválás és könny...Apám hangja, ahogy az imákat mondja, a zarándoklat idején...ahogy mosollyal bátorít, hogy ne féljünk, jó helyre megyünk.

Bővebben: Erdélyi ferences népmissziók – doktori védés a teológia karonTöbb szempontból is „első” volt Jonica Xénia doktori védése, amelyet február 3-án, csütörtökön délután tartottak. Ez volt az első nyilvános doktori védés a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kar keretein belül 2018–2019-es tanévben elinduló önálló katolikus doktori iskolában. Ugyanakkor Xénia az első olyan doktorandusza Csiszár Klára doktorátusvezetőnek, aki elnyerte a doktori címet. Továbbá a védést követő ünneplésen tréfásan az is elhangzott, hogy ez Xénia első doktorátusa (szerk. megj.: egy is bőségesen elég).