Bővebben: Advent igazából a remény ideje!Advent igazából a remény ideje! Gyengeségünk, kicsinységünk megtapasztalása után alázattal Istenhez kiálltunk és arra kérjük, hogy jóságos mennyei Teremtőnkként öleljen át bennünket, ahogy a szülő a gyermekét Ő is vigasztaljon meg minket és mutasson utat nekünk!

Bővebben: A hit ereje - Interjúrészlet Böjte CsabávalBöjte Csaba ferences rendi szerzetes. Több ezer gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben. Miért tűnik úgy, hogy a magyar nemzet búvalbélelt? Képesek vagyunk mi is az örömre, a derűre úgy igazán? Mi köze ennek a hithez? Ezekről beszélgettünk, melyből most hallhatsz egy részletet.

Szabó Péter

Bővebben: Szomorú hírKedves Kollégák!

Megpróbáltuk! Nekifutottunk szeptember elején az új tanévnek, újraszerveztük a napközi otthonokat, de most úgy látom, hogy felelősen nem lehet fenntartani az iskolaházakat, a délutáni foglalkozásokat! Túl sok a fertőzött, Székelyföld nagyrészt vörös zónába került. Igazából senki nem tudja, hogy mit hoz a holnap! A szakemberek egyértelműen nem hetekről, hanem hónapokról beszélnek!

Bővebben: Böjte Csaba mesél a karácsonyra megjelenő füveskönyvérőlCsaba testvérrel és az alkotókkal, Csender Levente íróval és Lettner Kriszta fotográfussal beszélgettünk.

Bővebben: XVIII. Déva GálaKedves gyerekek, gyertek imában kérdezzük meg a Teremtőt: - kezdhetünk készülni Tatabányára?

Bővebben: Nagyszerű lehetőségKoronavírus, Karantén, Online Oktatás - sok új szót kellett megtanulnunk az elmúlt hónapokban!! Mindez azt jelzi, hogy a XXI század nem csak kopogtat az emberiség ajtaján, hanem határozottan be is tört az életünkbe!! Sok minden átalakul körülöttünk.... Nem vagyok próféta, de azt világosan látom, hogy a telefon, a számítógép, a televízió képernyői sokkal nagyobb részt fognak követelni az életünkből, mint eddig.

Bővebben: Helyénvaló, ha helyi terméket fogyasztunk Székelyföldön! Gyerekeinkkel nagy lendülettel betörtünk a reklámszakmába! Igen, szeretettel bátorítok mindenkit, hogy helyi terméket fogyasszon, mert egyfelől megkóstoltam, a forgalmazott termékek és valóban nagyon finomak, másfelől e hosszan fertőzött világban egészen biztos, hogy az ami kevesebb kézen megy keresztül, az megbízhatóbb, frissebb, tisztább! 
Helyénvaló!!! Vár ránk Székelyudvarhely főutcájában a helyi termékek nagyszerű boltja!!!  
Szeretettel, 
Csaba t. 

Bővebben: „Magam sem gondoltam volna, hogy ez lesz a felolvasásból”A csalad.hu-n időről időre bemutatunk egy-egy személyes történet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tagjaitól. Ezúttal ismerkedjenek meg Páll Évával, aki egy spontán ötlettől vezérelve most már színjátszókört vezet, amiért rajonganak a gyerekek.

Bővebben: Motoros Találkozó 2020!Az idén lesz 15 éve, hogy Bujdosó Janó hívására elindultak a motorosok Makóra, hogy találkozzanak egymással és együtt motorozzanak Dévára, a gyermekeinkhez!! Azóta, ha szeptemberi tanévkezdés, akkor motoros találkozó a Szent Ferenc Alapítvány gyermekeivel!! Jó kezdeményezés, mert így nálunk nem becsengetnek az új tanévre, hanem bedurrantsuk a motorokkal és az iskolát, biza így nagyobb lendülettel tanulnak a gyerekeink!!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube