Bővebben: A Szent Szűz bűnbánatra és megbékélésre hív minketA Szent Szűz bűnbánatra és megbékélésre hív minket. Ne késlekedjünk, még ma kérjünk bocsánatot, és mi magunk is bocsássunk meg szívből egymásnak! Ha Mária meg tudott bocsátani nekünk, akkor mi is engedjük el egymás tartozását! A békében élő embereken a gonosznak nincs fogása!! 
Isten irgalmában bízva, 
Csaba t. 

Bővebben: Milyen jó ilyen sorokat olvasni!Milyen jó jónak lenni, jót tenni, szeretetben egymás kezét megfogni!!
Gratulálok Mariannának és a nevelt lányának, nó meg a nagycsalád minden egyes tagjának!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Még most sem hiszem el, hogy elballagtál...Nincs arra szó, ami leírná, mit éreztem hozzám szóló beszédedet hallgatva ma, az iskola udvarán... büszkeség, hála...csordultig...
Áldjon az Úr minden lépésedben, adjon erőt küzdelmeidhez, te pedig menj, hódítsd meg a világot, váltsd valóra álmaidat! Szeretetünk elkísér, bármerre is mész. Büszke vagyok arra, hogy nevelhettelek, hogy nevelhetlek!

 

Bővebben: Gyermek Jézus búcsú Székelyhídon- 2023.06.11Mint minden évben, az idén is szeretnénk ünnepélyesen megköszönni Istennek és támogatóinknak a lassan múló tanévet! A székelyhídi katolikus templomban 11.00 órától szentmisében adunk hálát a tanév minden egyes ajándékáért. Utána a Szerelem Tanösvény főállású munkatársára és a park újonnan elkészült bejáratára szeretnénk Isten áldását kérni! Végezetül megnézzük a gyermekeink előadásában Petőfi Sándor szép elbeszélő költeményét, a János Vitézt!
Az előadás után visszamegyünk a gyermekvédelmi otthonba, ahol már vár bennünket a finom ebéd! Étkezés után kezdődik a vidám kultúr műsor sok mókával, nevetéssel. A gyermekeink mellett nagyszerű előadok is fel fognak lépni, így mindenképpen érdemes az otthon vezetőihez, Ricsihez és Andihoz bekopogtatni.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeretettel várunk, 
Csaba t.

Bővebben: „Te vagy a napom legjobb része”Úrnapján, a valóságosan köztünk maradt élő Istent köszöntjük.
 Nemcsak egy rövid látogatásként jött, beletestesült a történelembe, közöttünk maradt, ahogy ígérte: „Nem hagylak árván titeket, veletek leszek mindennap a világ végéig!”
Ismertem egy kislányt, aki minden este átélhette, hogy édesanyja kakaós kávét ad neki lefekvés előtt. Ez volt a lány kedvenc itala, édesanyja mesélt neki, megsimogatta, megpuszilta -  így aludt el ez a kislány. 
Egyik este azonban hiába hívta a kislány, az édesanyja nem tudott menni,mert  sok dolga volt. 
A kislány nagyon elkeseredett és sírva fakadt. Az édesanya hallva a keserves sírást, 11 óra fele odament a kislányához. 
A kislánya már aludt, kezében egy levél volt, amelyet ő írt. Sírásában ezt a levelet összegyűrte. 
Óvatosan kivette a levelet, és ez állt benne: „Édesanya, nagyon köszönöm, hogy ilyen jó vagy hozzám és különösen, hogy minden este kakaós kávét hozol! Köszönöm, hogy megsimogatsz engem, Te vagy a napom legjobb része!”
Az édesanya nagyon elrestellte magát, leszaladt, készített egy kakaós kávét, és a kislányt felébresztve átadta neki.
A kislány ivott belőle, és békésen tért nyugovóra. 
„Te vagy a napom legjobb része” – ezt ünnepeljük a mai napon. Hiszen, amikor az élő Istennel találkozhatunk, minden szentmisén ezt éljük át.  Vajon felfogjuk-e ezt a hatalmas titkot?

 

Bővebben: Ballagnak a gyerekeink!Itt is - ott is, - már ahol nem sztrájkolnak a tanárok, - ballagnak a gyerekeink!! Kászoni Szent Katalin Otthonunkban, az idén két kedves diákunk végzett a VIII osztállyal!!   
Őket is, de minden végzőst szeretettel köszöntök és kívánom számukra a továbbiakban is Isten áldását, 
Csaba t.

Bővebben: Induljunk el az ő szavára"Drága gyermekek! Arra hívlak benneteket, menjetek ki a természetbe és kérjétek a Magasságbelit, hogy szóljon a szívetekhez és megérezzétek a Szentlélek erejét, hogy tanúságot tehessetek arról a szeretetről, amellyel Isten szeret minden teremtményt. Veletek vagyok és közbenjárok értetek. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."
A Szűzanya 2023. május 25-ei üzenete
Szűzanya most  a gyönyörű természetbe hív! Induljunk el az ő szavára, 
Csaba t.

Bővebben: Szentháromság vasárnapján alázattal áldjuk az IstentÁldott legyen az Isten.
Áldott legyen az Ő szent neve. 
Áldott legyen Jézus Krisztus, 
valóságos Isten és valóságos ember. 
Áldott legyen Jézus szent Neve. 
Áldott legyen Jézus szentséges Szíve.
Áldott legyen Jézus drága szent Vére.
Áldott legyen Jézus a legméltóságosabb Oltáriszentségben. 
Áldott legyen a Szentlélek.
Áldott legyen a Szűz és Istenanya, Mária. 
Áldott legyen az Ő Szeplőtelen Fogantatása.
Áldott legyen a Boldogságos Szűz dicsőséges mennybevétele.
Áldott legyen a Szűz Mária szent neve.
Áldott legyen Szent József, a Szent Szűz tisztaságos Jegyese. 
Áldott legyen Isten angyalaiban és szentjeiben.
Amen

Bővebben: Szászváros!!Istennek legyen hála, ma, Szentháromság vasárnapján egy szép ünnepet szerveztünk Szászvároson! A jó Kádár Sándor atyának ezüstmiséje volt, azaz 25 éves papi jubileumát ünnepeltük. Az Érsek atya nevében őt László Szabolcs. kanonok főesperes-plébános úr köszöntötte. Ugyanakkor három aranyos gyerekünk is első áldozó lett, és egy lányunkat meg kereszteltük!! 
Isten áldása legyen a szászvárosi egyházközségen és a Szent Erzsébet Otthon minden egyes lakóján! 
Örömteli szívvel, 
Csaba t.

1. oldal / 707