Bővebben: Nyári tábor...Kezdődik a szárhegyi tábor az Ervin atya otthonban...
Bővebben: Kezdjük el szeretni helyesen magunkatHihetetlenül fontos, hogy tudjuk magunkat is szeretni, hogy szépnek lássuk környezetünket, ruhánkat, hogy életünk egy - egy pillanatát megörökítésre méltónak tartsuk! Egészséges önbecsülésre, önmagunk elfogadására, szeretetére óriási szükségünk van! 
Kezdjük el szeretni helyesen magunkat, 
Csaba t.

Bővebben: A CSÍKSOMLYÓI SZŰZANYÁVAL A MÚLTBÓL, A JÖVŐBE…A csíksomlyói Mária szobra elkísérte a mi népünket az utolsó 500 év minden viszontagságán keresztül, osztozott fájdalmas sorsunkban , mindennapi örömeinkben ! Hány ember kétségbeesett panaszát , mardosó bűnbánatát , hálatelt imáját hallgatta meg az elmúlt évszázadok során ! Jelenléte nemcsak bátorít , vigasztal és erőt ad, hanem utat is mutat számunkra a jövőbe !

Csaba testvér
Bővebben: Hiszek…Azért , hogy Jézus magát Istennek nevezte , életével fizetett , hiszen a legnagyobb tüske ez volt a főpapok szemében , amiért keresztre küldték .
Jézus valóságos ember is volt. Éppen úgy evett, aludt, örült , félt , szenvedett kísértést és érzett fájdalmat , mint akármelyikünk.Az emberségünket nem felveszi , mint egy ruhát , hanem valóságos ember lesz . Én hiszem és vallom a kétezer éves egyházi tanítást : Jézus Krisztus Isten Fia , a valóságos Isten egy valóságos emberben öltött testet , és emberi szíve tökéletesen megmutatja az Isten szívét .
Csaba testvér
Bővebben: Isteni csönd...Isten a csöndet használja arra,
hogy megtanítson a szavak felelősségére.
 
A fáradságot használja arra,
hogy megértesse az ébredés értelmét.
 
A betegséget pedig arra,
hogy ráébresszen az egészség fontosságára.
 
Isten a tüzet használja arra,
hogy a vízről tanítson.
 
A földet használja arra,
hogy megértsük a levegő értékét.
 
És a halált arra,
hogy megmutassa az élet fontosságát.

 

Paulo Coelho
Bővebben: ÍME A TE ANYÁD…A csíksomlyói Mária tisztelete azoknak az értékeknek a tisztelete, melyeket tőle tanultunk , s melyek megmaradásunkban, jövőbeli reményeinkben ma is vezetnek ! Mária mindig az élet mellett , Jézus mellett döntött és ma sem tesz mást mint jóságos szeretettel felkínálja a számunkra Gyermeket , a bennünket végtelen szeretettel átölelni akaró gyermekarcú Istent !
Csaba testvér
Bővebben: Felhőtlen öröm...Felhőtlen öröm, sikerült Ceci néni mindkét lányának az érettségi vizsga!! Szívből kívánom, hogy életetek valamennyi hátralévő vizsgájára is ilyen alaposan felkészülve tudjatok elmenni, hogy akkor is, ott is ti legyetek a bajnokok... 
Szeretettel imádkozom azokért is akik most alulmaradtak, ti mind - mind a sikerekkel, a kudarcokkal a mi gyermekeink vagytok, összetartozunk, egy család vagyunk! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Isten adta drága ajándék vagy!Gratulálok Borókának és köszönöm a kedves sorokat munkatársaink, és a támogatók nevében is....
Szeretettel,
Csaba t.
Dicsértessék 
Drága Csaba testvér örömmel és büszkeséggel a szívemben írok most magának. Tegnap kaptam a hírt hogy sikerült a pót-érettségim . Szerettem volna személyesen elmesélni de a járvány miatt nem igazán tudom mikor tudtunk volna találkozni ,minden esetre szeretnék mindent megköszönni magának és összes kollégájának, hogy annyit fáradoztak értem. Szeretnék köszönetet mondani ,hogy megmentette a családomat a hanyatlást. Fogalmam sincs hol lennék most ha nem találkozunk ,de szerencsémre a jó Isten úgy akarta hogy találkozzunk. A továbbiakban tanulni szeretnék ápolónak egyenlőre egy OkJ-s képzést majd februárba jelentkeznék főiskolába itt Budapesten.
Szerencsére a keresztszüleim mindenben támogatnak és segítenek. Ő értük is hálás vagyok. Drága Csaba testvér, remélem hamarosan tudunk találkozni. Vigyázzon magára és a mi hatalmas családunkra
Ölelést és sok puszit küldök mindenkinek

 

 

Bővebben: SEGÍTS URAM MEGLÁTNI A SZÉPET MAGAM KÖRÜL…Uram nyisd meg a szememet a szépre, az értékre, hogy megtudjam látni a Te drága ajándékaidat! Segíts, hogy örvendezni tudjak mindannak, mit ajándékba kaptam, kapok, és így szépen lassan én magam is ajándékká akarjak válni, ajándék tudjak lenni testvéreimnek! Kicsinységem tudatában alázattal kérlek ad, hogy én is a kertedben egy ragyogó szép virágod lehessek!! Segíts, hogy mind többen vágyjunk arra, ami a rét virágainak olyan egyszerű!! Ne negatívak, sebek legyünk ezen a földön, hanem merjük virágba borulni! Teremje meg életében ki ki a maga gyümölcseit!! 
Csaba testvér
Bővebben: AMIKOR VÁRATLANUL ÁTKAROL AZ ISTEN…Mikor lelked megfárad, és a terhek alatt roskadozik, menj ki a természetbe, gyönyörködj Isten csodás világában és helyre áll a belső egyensúlyod! Bármennyi gond és baj is van, én hiszem, hogy Isten aki e gyönyörű világot teremtette hatalmasabb, erősebb minden lehúzó erőnél!
Szeretettel, 
Csaba testvér
Bővebben: Isten jelenléte...Isten jelenléte nem csak beragyogja az életünket, hanem megszépít, erővel, bölcsességgel, jósággal tölti el az embert! Istenre nagyobb szükségünk van, mint a betevő mindennapi falat kenyérre! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Fodor István

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Utad nem ért még véget. Ahogy lassan, mint fölösleges lim-lomot, szerre [sorra] elengeded e világ dolgait, méltósággal megöregedsz. Jó dolog a jól végzett munka után megpihenni. És ahogy visszanézel, tudod, hogy kár lett volna életed útján akárhol is megállni. Életed attól teljes, hogy bejártad azt, minden életszakaszodnak megvolt a maga szépsége, ajándéka, ami teljessé tette létedet.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 6. hétfő, Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetparancs

Jézusnak egyetlen parancsa van, a szeretetparancs.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube