Bővebben: Istennek legyen hála! Hálaadás a Déva Csángó Telepi Plébániatemplomban az idei termésért. Istennek legyen hála! Ez a sok finom gyümölcs, zöldség mind itt Déván termett! Szeret bennünket az Isten, jóságos hozzánk, gazdagon megajándékozza az itt élő embereket drága szülőföldünkön! 
Hálás szívvel, 
Csaba t. 
Bővebben: KAPZSISÁG FELFALJA A FÖLDET! Ne csak nézzük a modern kommunikációs eszközeinket, hanem halljuk meg az égő állatok sikolyát, a szemünk láttára pusztuló bolygónk vergődését, értsük meg azt amire a mi józan eszünk is kér: 
Csak annyit rakj a tányérodba, amennyi elégséges és egészséges számodra, ne pazarolj!! 
Csak azt vásárold meg, amire valóban szükséged van, fölösleges lim - lommal ne szemeteld teli e földet!!
Csak oda menj el, ahova valóban szükséges, érted fölöslegesen ne csepegjen az üzemanyag!
Mohóságodat, a mindenre éhes, benned tomboló gyilkos fenevadat ne engedd szabadon!!
Imádságos szeretettel, 
Csaba t. 
Bővebben: Miért ?Isten miért tűri a sok gonoszságot a földön? Ezt a kérdést sok irányból meg lehet közelíteni: egy édesanya miért tűri, hogy a gyerekei kócolódjanak?! Hiszem, hogy az édesanya soha nem akarja, hogy gyermekei szenvedjenek, egymásnak és maguknak fájdalmat okozzanak. Mindent megpróbál, hogy szeretetével, jóságával rávegye őket arra, hogy egyezzenek meg. Az erőfeszítését sokszor eredmény koronázza, máskor nem. 
Csaba testvér
Bővebben: A virág...A virág minden egyes szirma igaz, nincs csalás, hazugság benne! A te kimondott, leírt szavaid között miért is lenne hamisság, csúsztatás, féligazság, csalás? Gondolataim öblében csak az igazságot hordozó szavakat, a messzi vizekre hajózó üzeneteket megtűrve,
Csaba t.  
Ferenc pápa üzenete az újságíróknak, amelyet a tömegtájékoztatás 52. világnapjára adott ki:
„A kimondott szavak igazságát gyümölcseiről tudjuk felismerni, abból, hogy vitákat keltenek, megosztást okoznak, rezignációt váltanak ki, vagy ehelyett lelkiismeretes és érett utánagondolást, építő párbeszédet, gyümölcsöző tevékenységet...... A hamisság elleni legjobb ellenszert nem stratégiák, hanem a személyek jelentik, olyan emberek, akik mentesek a mohóságtól és ezért készek meghallgatni és az őszinte párbeszéd erőfeszítésein keresztül segítik az igazságot napvilágra kerülni. Személyek, akik a jó vonzásában készek a felelős nyelvhasználatra.” 

 

Bővebben: Istenre találás...Szemünkkel láthatjuk a színeket, a kezünkkel tapinthatjuk a tárgyakat , a nyelvünkkel érezhetjük az ízeket , a hitünkkel pedig át tudjuk ölelni az Istent. A hit az ember egyetlen érzékszerve , amellyel átölelheti a természetfeletti világot , Isten világát . Hitünkkel, e két misztikus karral Istent keressük , Akit akár a saját, akár egyházunk, akár népünk legmélyebb zsákutcájában is meglelhetünk , hogy átölelhessük .
Csaba testvér
Bővebben: Testvéri találkozóHogy mi jót csinálnak a ferencesek, ha elmennek pihenni??  Na a csatolt képek erről ezt - azt elárulnak....
133. ZSOLTÁR: TESTVÉRI EGYETÉRTÉS (Zarándokének – Dávidtól.) 
Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek! 
Olyan az, mint a drága olaj a fejen, amely lecsordul a szakállra, lecsordul Áron szakállára, palástja szegélyére. 
Olyan ez, mint a harmat a Hermonon, mint a Sionra lehulló harmatcsepp, mert az Úr ott áldást ad: életet mindörökre. 
Bővebben: Az igazi felebaráti szeretet...Ma a legnagyobb bűn az emberek elvont szeretete, a személytelen szeretet azok iránt, akik valahol a távolban vannak…
Olyan könnyű azokat az embereket szeretni, akiket nem ismerünk, akikkel sohasem találkozunk! Hisz' akkor nincs szükségünk áldozathozatalra, s emellett oly elégedettek vagyunk önmagunkkal! Így csaljuk meg a lelkiismeretet. Azt a felebarátodat szeresd, akivel együtt élsz, s aki terhedre van!
Csaba testvér
Bővebben: ÉLŐ HITAz élő hit- akárcsak a látás a festőnek - értelmet ad az ember életének, bolyongásának , létének itt a földön .  Vívódásunk nem  tragikus monológ , hanem a holnapot építő , tervező párbeszéd a Végtelennel.
Az isteni titkok meglátásához , érzékeléséhez , sokszor térdre kell borulnunk.
Csaba testvér 
Bővebben: Istennek hála szerencsésen kikötöttünk Csíkszeredába! Hatalmas ez a Kárpátmedence széltében, hosszában!! Imát mondok a jó délvidéki testvéreinkért, akik oly nagy szeretettel voltak irántunk!! Össze tartozunk, testvérek vagyunk!!
Augusztus 20-án azért fohászkodom, hogy Szent István imája, a jó Isten áldása, kísérje minden magyar testvérem lépteit bárhol is él e nagyvilágban. 
Testvéri szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Ami a szívünkben van  az a fontos…Isten a legkisebb gügyögésre, a legegyszerűbb beszédre is nyitott. A dadogásunkból is kihallja az iránta érzett szeretetet, bizalmat, jóságot . A legkörmönfontabb szép szavak mögött is megérzi , ha a szívünkben nincs iránta bizalom, szeretet, engedelmesség , jóság . A szívünkbe lát , és az a fontos amit ott talál , nem a szavaink . Én sem várok szép, hímes szavakat a gyermekektől : átölelik a nyakamat , néhány őszinte szót mormognak , és nekem ez elég . 
Csaba testvér
Bővebben: Szentmise a szovátai Római Katolikus TemplombanAugusztus 23-án 16:00 órától Böjte Csaba atya mutat be szentmisét a szovátai Római Katolikus Templomban a VI. Nevelési Konferencia keretén belül!
Mindenkit szeretettel hívunk a szentmisére!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube