Bővebben: Ilyen kemény virágaink vannak nekünk itt Déván!! A két kép ugyanarról a három virágról készült két hét különbséggel....Jó látni, hogy a tulipánt egy kis fagytól, hótól nem ilyed meg, még lángolóbb színben ragyog... Mi is vállaljuk az élettel egyűtjáró nehézségeket!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: ISTEN VEZET…A szeretet útja, a szentek útja meredek, s nem a félénkek, hanem az Isten kezébe kapaszkodó bátrak járnak rajta!! Merj nekilendülni, Mesterünk, mint a jó edző apró falatokban adja a lelkedet tápláló, akaratodat erősítő feladatokat, és minden jól végzett próba bátrabbá, erősebbé tesz tégedet! Így a következő feladattal már nem a tegnapi bágyadt éned, hanem a mában diadalmaskodó, reményből leckét kapott, bátrabb éned fog szembe nézni, megküzdeni! Utad a csendes csodák útja lesz, s így egyfelől az oldaladon harcoló Teremtőd hatalmát látva alázattal térdre rogysz, másfelől lassan megérted, hogy félelem nélkül átadhatod magadat újabb, még nagyobb feladatokra, mert az ki néven szólított, s meghívott elég hatalmas ahhoz, hogy a jó munkát mit benned, s veled elkezdett jó végre vigye! .
Csaba testvér 
Bővebben: NEM MINDIG EGYSZERŰ URUNK NYOMDOKAIN JÁRNI...Valljuk be őszintén, az egyház tanítása sokak számára kellemetlen és kényelmetlen, mert arról szól, hogy térjünk le az önzés útjáról és válasszuk a szeretetet. Az ilyen szavak sokak fülét nem csiklandozzák, sőt haragra gerjesztik. Jézus szavait sem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel.
Csaba testvér
Bővebben: AKIRE FELNÉZÜNK…A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek..
Csaba testvér 
Bővebben: Kik is dolgoznak a dévai festőműhelyben? Kik is dolgoznak a dévai festőműhelyben? .... hát pl. Marika! Ő mindig mindenre kapható, jól tanul, a templomban mindig lehet rá számítani, ha kell felolvas, énekel, ministrál és amint a mellékelt ábra is bizonyítja szívesen és jól rajzol!!
Ilyen gyerekekkel összezárva még a karantén is megszépül, kár hogy nem lehet felkapni és feldobni jó magasra... tudni illik, itt nálunk is a kétméteres távolságtartás kötelező!! 
Büszke apaként, 
Csaba t.
Bővebben: Segesvári gyerekeink...Gyerekek rajzokkal is készülnek a nagyhétre!
Bővebben: KIRE IS HALLGASSUNK…Az Istentől jövő próféciákat a vigasztalás belső érzése, béke, öröm, reménység, hit kíséri, szeretettel irányítanak a jó felé. A nem Istentől származó tanokat elhagyatottság, békétlenség, szomorúság, nyugtalanság, zavar és aggodalom követi.
Csaba testvér
Bővebben: Felolvasásra készülve...Anna gyönyörű nagylányunk készül a délutáni felolvasásra. Gyerekeink folyamatosan olvassák a szentírást, a szentségimádás alatt is kissé izgulva, de mind ügyesebben felolvasnak... Sokszor elmondom nekik, hogy vannak idős bácsik, nénik, kiknek a szeme már nem olyan jó, és ők egészen biztos, hogy örvendenek, ha hallhatják Isten igéjét, a biblia könyveit szépen hangosan felolvasva!! De gondolom, hogy vannak olyanok is, akik a konyhában főznek és ők is biztos, hogy boldogok, ha hallhatják a szentírás szép történeteit!
A szeretet találékony, siessünk egymás segítségére.... 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: A SZERETETET NEM LEHET MEGÖLNI…Ne féljünk, összedőlhet körülöttünk a világ, ha szeretünk, élni fogunk, a legnagyobb vihar után is kisüt az áldott nap. Tudnunk kell, az igazságot, az életet meg lehet ölni, de harmadnapon diadalmasan feltámad.
Csaba testvér 

Bővebben: Imádság a lelki áldozáshoz

Bővebben: Sokan kérdezik, hogy hogy vagyunk, hogy vannak a gyerekeink??Sokan kérdezik, hogy hogy vagyunk, hogy vannak a gyerekeink?? Mit is mondhatnák.... csak azt amit a gyerekeinknek is mondogatok: a türelem, most egészséget terem. Gyakoroljuk otthonunkban a türelmet, ezt a szép keresztény erényt! Egyesek már addig gyakorolták, hogy a szárnyuk is kinőtt... de azért mosolyogva kitartunk a szeretet ösvényén....
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hiszem, hogy Isten a ma embere számára is meg akar születni! Tudom, hogy nem értük el az álmainkat lezáró plafont, földi létünk kibontakozásának korlátait. Az emberi élet nagy meccsét még nem fújták le! Van tovább! Isten minket is vár, e fiatal évszázad megszeppent fiait. Karjai roskadoznak ajándékaitól.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 9. csütörtök, Erhard napja van. Holnap Zsolt napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Együtt dolgozik Isten az emberrel

Szeretem magam elé képzelni, hogy Szent József fogja a fűrész egyik végét, a másikat a Mindenható Isten, vágják a fát, bölcsőt, ajtót, ablakot készítenek
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube