Bővebben: A Szűzanya 2024. február 25-ei üzeneteDrága gyemekek! Imádkozzatok és újítsátok meg szíveteket, hogy a jó, amit elvetettetek az öröm és az Istennel való egység gyümölcsét teremje. A konkoly sok szívet benőtt és terméketlenné váltak, ezért ti, kicsi gyermekek, legyetek fény, szeretet és az én kinyújtott kezem ebben a világban, amely Istenre vágyakozik, aki a szeretet. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Bővebben: Köszönjük Cserhalmi Zoltán!Hamar eltelt az egy hónap, amíg önkéntesként az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportklub sportolóit segítette a magyarországi közgazdász Cserhalmi Zoltán.
A magánoktatási rendszerben tanuló fiatalok tanulását felügyelte, tanította őket.
Nagyon hálásak vagyunk neki - mondja Huszár Árpád.
Cserhalmi Zoltánnak a hónap bajnoka elismerést ajándékoztuk.
Köszönjük a munkáját, minden jót kívánunk neki a továbbiakban! 

Bővebben: Szent Péter apostol székfoglalásaHogy örömhírrel induljon minden nap... – Mt 16,13–19
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért, megkérdezte tanítványaitól:
„Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt válaszolták: „Van, aki Keresztelő Jánosnak, van, aki Illésnek, mások Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.”
Ő tovább kérdezte őket: „Hát ti, kinek tartotok engem?”
Simon Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.”
Erre Jézus azt mondta neki: „Boldog vagy, Simon, Jónás fia, mert nem a test és a vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én mennyei Atyám. Ezért mondom neked, hogy te Péter vagy, és én erre a sziklára építem Egyházamat, s a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. Neked adom a mennyek országának kulcsait: Amit megkötsz a földön, meg lesz kötve a mennyben is, és amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.”
Fotó: Pixabay
Magyar Kurír 

Bővebben: Házasság hete!Büszke vagyok a nálunk felnőtt fiúkra, lányokra, de leginkább a gyermeket vállaló és azt örömmel nevelő édesanyákra... 
Imádságos szeretettel gondolok a házasság hetében Annára, az ő drága családjára és mindazokra házasságban élő, életadó szeretetben gyermeket vállaló férfiakra, nőkre akik otthonainkból indultak el. 
Örömteli szívvel, 
Csaba t. 

Bővebben: „Újuljatok meg!” A csíksomlyói kegyhelyen a 2024-es év és a pünkösdszombati (május 18) nagybúcsú mottója: „Újuljatok meg!” (Ef 4, 23-24). 
Meghívott szónoka: Nm. és Ft. Felföldi László pécsi megyéspüspök. 
Szeretettel várunk, 
Csaba t.

Bővebben: Öt kedves kolléganőmmel elindultunk MünchenbenMa, február 17-én 18.00 órakor a helybeli magyar misszió központjában,  Oberföhringer str 40. találkozunk a gyermekeink barátaival. Holnap a helyi közösséggel magyar nyelvű szentmisét fogunk bemutatni délelőtt Münchenben, délután Nürnbergben. 
A részleteket egyeztetni lehet: 
Szeles Attilával : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szeretettel várunk, 
Csaba t.

Bővebben: HAMVAZÓSZERDAA nagyböjt első napja, időpontja Húsvét előtt hat-héttel van. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti negyven napos böjt. Régen ekkor kezdődött a hittanulók felkészítése a keresztségre és a hívek általános bűnbánati ideje.
Ezen a napon és a rákövetkező vasárnapon a hívek homlokát az előző év Virágvasárnapján szentelt barka hamujával hintik meg, vagy kis kereszt alakú hamujellel jelölik meg. A hamvazó pap közben figyelmeztet: "Emlékezz, ember, hogy porból lettél és porrá leszel!".

1. oldal / 738