Bővebben: Mozgás...Jó kis boksz edzés Déván .... szeretettel várnak!!!
Csaba t.
Bővebben: Biblia"... rokonaim azok, - mondja Jézus Krisztus - akik Isten igéjét hallgatják," Lk 8,19
A Szentírás Vasárnapjára készülünk.... A hagyomány szerint Bethlen Gábor erdélyi fejedelem 26-szor olvasta végig a Szentírást, I. Rákóczi György az Ószövetséget 13-szor, az Újszövetséget pedig 32-szer olvasta el.  
Te elolvastad a könyvek Könyvét a Bibliát? Vedd a kezedbe te is a szentírást és elalvás előtt olvas egy fejezetet belőle!! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Csaba testvér füveskönyveÖt hét Böjte Csabával, több ezer kilométer utazás Erdélyben, útközben beszélgetések életről, halálról, hitről és mindenről, ami a ma emberét foglalkoztatja. Így lett a kilométerekből belső utazás, és így született meg útközben Csender Levente tollából Csaba testvér füveskönyve, Lettner Kriszta fotóival. 
A novemberben érkező kötet mától előrendelhető.

 

Bővebben: NÉLKÜLED URUNK  ELVESZÜNK…Megfeszített és föltámadt Urunk! Taníts meg minket arra, hogyan küzdjük meg a mindennapi élet harcait, és így teljesebbé váljon életünk. Te türelmesen és alázatosan viseled az emberi élet terheit, miként kereszthalálod és szenvedésed kínjait. Segíts, hogy napi fájdalmainkat és konfliktusainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és így egyre hasonlóbbá váljunk Hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva abban, hogy Te támogatsz.
Csaba testvér
Bővebben: Szeptember 22. - Európai Autómentes Világnap! Jelszónk: "SÉTÁLJ VELÜNK".
Nem is olyan rég, 1997. szeptember 22-én egy franciaországi kisvárosban autómentes napot rendeztek. Nagyon jól sikerült, mindenkinek tetszett, így 2001-ben aláírták az  autómentes napról szóló Európai Chartát, melyet másodiknak Magyarország fogadott el.
Fontos, hogy mi magunk is  ratifikáljuk ezt a Chartát a lábunkat, hisz a szavak elszállnak, de ha valóban az autókat békén hagyjuk és elkezdünk gyalogolni, akkor nem csak a világ, de a mi életünk is megváltozik. 
Induljunk el: gyalogolni jó!!
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Minden egyes gyermek egy csoda..."Minden egyes gyermek egy csoda. Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre, vagy épp Blaha Lujza. Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztathassák a személyiségüket, a tehetségüket. Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót kiszeretni." 
Böjte Csaba
Bővebben: MÁRIA NAGYSÁGA…A SZŰZANYA , MENNYEK KIRÁLYNÉJA …
Mai értelemben nem volt sztár, egy szürke kis palesztinai falu lakója volt, úgy élt, mint bárki más, de mindennapi feladatainak teljesítése és Istenre való hagyatkozása, feltétlen bizalma által felnő ahhoz, hogy a mennyek Királynéja legyen: elfogadja Szentlélektől a gyermeket, vállalva azt is, hogy nem hisznek neki, félelmek és bizonytalanságok ellenére kész ,,igen”-t mondani; menekültté válik Egyiptomban; bár nem mindig érti, mégis kitart Jézus mellett; Jézus nyilvános működésének kezdetén és végén is Mellette van, elkíséri a keresztúton, a kereszt alatt Vele szenved, és az apostolokkal együtt megkapja a Szentlelket.
Csaba testvér
Bővebben: Imádságos szeretettel...Szerencsésen hazaértünk Székelyhídról Dévára!! Szép álmokat!!!
Imádságban hordozom mindazokat akikkel a napokban találkozhattam! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Bővebben: Egy új tanév hajnalán...Nagyváradon is indul a mandula, elkezdődött az új tanév!! Itt is egy szentmise áldozatban kértük a jó Isten áldását a mi drága gyermekeinkre, munkatársainkra!! A gondviselő Atya oltalmazza a házból kirepült nagykorú fiatalokat, kollégáinkat.
Szeretettel, bizalommal indulunk neki a feladatoknak egy új tanév hajnalán, 
Csaba t. 
Bővebben: Zöldség a szászvárosi kertbőlEz nem egy kiállítás minta darabjai, hanem a szászvárosi kertünkben termett zöldségek! Igen egy gyermekvédelmi otthon udvarán a  gyermekeink a munkatársaimmal e bezárt pandémiás időben ilyen szép eredményeket értek el. És akkor még egy szót sem szóltam a padlizsánkrém, a vinete ízéről... Istennek hála annyi termett, hogy nem csak a maguk közel 50 gyermekének jut, hanem másoknak is tudnak adni belőle... Isten áldását kérem Pityu nevelő bácsira és az ő kertész csapatára!! 
Büszke örömmel, 
Csaba t. 
Bővebben: URUNK VÉGRENDELETE…A Boldogságos Szűzanya egyetlen csodát sem tett, nem tartott nagy prédikációkat, mégis a  Mennyek Királynéja lett a názáreti csendes, egyszerű, szorgalmas életével.
Olyan jó lenne, ha a mi szíveinkben is feléledne a tiszta, egyszerű élet utáni vágy. Ha az emberiség ezt az eszmét, ideált, a názáreti csendes növekedést, a jókedvvel végzett munka örömét, az egymásra figyelést megtanulná, akkor a boldogságát találná meg.
A Szűzanya mindannyiunk Mennyei Édesanyja. Amikor Jézus Krisztus a kereszten függött, ott állott az Édesanyja is. A szenvedő Jézus Jánosra nézett és azt mondotta: „íme, a te anyád!”, majd azt: „Íme, asszony, a te fiad!” [Jn 19,26-27] Jézus a halála előtt a legdrágább kincsét ajándékozta János apostolnak és általa mindannyiunknak, édesanyját, Máriát.
A Megváltó utolsó szavai voltak ezek, ezért mintegy lelki végrendeletet jelentenek: Mária minden ember mennyei Édesanyja.
Csaba testvér 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 23. szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube