Bővebben: Boldog Szülinapot!Korpos Ibolya nevelőnőnk 62. születésnapját ünnepeltük ma, aki több, mint 11 éve munkatársunk, akit nem utolsó sorban nagyon szeretünk és még mindig szükségünk rá, mint emberre, mint munkatársra, ezért reméljük, hogy még nagyon sok születésnapját tervezi velünk tölteni!!!
Gyerekeink virágokkal, "lányai" finom tortával köszöntötték, és nem utolsó sorban nagyon sok puszival és öleléssel!
Drága Ibinéni, fogadd munkatársaitól szeretettel az alábbi gondolatot, és mégegyszer: Boldog Szülinapot!
"Nem az számít, ki mit gondol - rólad. Az számít, ki szeret - téged. Nem az a fontos, aki arcával mosolyog csak rád, az a fontos, aki lelkével teszi. Nem az számít, aki mindent tud rólad, az számít, aki szívedet ismeri. Nem az a fontos, aki szemével néz téged, csak az, aki szívével lát. Ne törődj azzal, aki csak kapni akar tőled, azzal foglalkozz, aki adni is akar. Nem az a fontos, aki a hiányt nézi benned, csak az, aki kincseidet látja."
Csitáry-Hock Tamás
Bővebben: Áldalak téged, Atyám† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Amikor a hetvenkét tanítvány nagy örömmel visszatért küldetéséből, Jézus felujjongott a Szentlélekben, és így imádkozott: „Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked. Mindent átadott nekem Atyám. Senki más nem ismeri a Fiút, csak az Atya; és az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és az, akinek a Fiú ki akarja jelenteni.” Jézus ezután tanítványaihoz fordult, és külön nekik mondta: „Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és király szerette volna látni, amit ti láttok, de nem látta, és hallani, amit ti hallotok, de nem hallotta.”
Ezek az evangélium igéi.
Lk 10,21-24 
Jézus örvendező lélekkel hálát ad az Atyának. Valójában ebben az evangéliumban Jézus szeretete is megmutatkozik a kicsinyek, azok iránt, akik egyszerű lélekkel befogadják Istent. Örül és szeret. Elég lenne ezt megtanulni Jézustól ebben a „különleges adventi időben” amikor sokszor a szomorúság és a gyász beárnyékolja készülődésünket. Szeretet és öröm. E földi élet zarándokai, e felé törekszünk Jézussal, hogy egyre jobban megtanuljunk szeretni és örülni az Atyában. Jézus ismeri Istent, az Atyát és ezt az ismeretet nekünk is átadja. Amikor az ember tiszta szívből szeret, akkor valóban Istent birtokolja. Erre tanít Jézus, hogy ezt a tiszta szeretetet fogadjuk be, hogy örvendezzünk az Atyában, aki az öröm forrása. A mai nap egyszerű és nyitott szívvel álljak Isten elé és kérjem, hogy tanítson a szeretetre.
Lóránd testvér
Bővebben: ADVENT A VIRRASZTÁS ÉS JÓVÁTÉTEL IDEJE…Biztos, hogy hatalmas problémák előtt áll jelenleg az emberiség: sajnos úgy érzem, hogy a mai világ pazarló, arrogáns, bűnös embere csak könnyben és vérben tisztulhat meg.
Hihetetlen az emberek kapzsisága, értelmetlen, undok bűnökben való elmerülése, cinikus közömbössége mások szenvedéseivel szemben.
Sajnos, a bűn zsoldja a halál. Hatalmas viharok előtt áll az emberiség, mely megrostál minket. A Béke Királynőjével, Máriával naponta imádkozom az áldott békéért, a tiszta fényért az egymásra acsarkodó politikusok, emberek számára. Bármekkora is lesz a tisztító vihar, és bár hány korhadt ágat is fog letörni az emberiség fájáról, hiszem, hogy a holnap embere elementáris erővel fogja keresni Istent, aki megfogja a Feléje nyújtott kezet. Én hiszem, hogy eljön Isten Országlása erre a Földre.
Csaba testvér
Bővebben: A hét első napján...Ha nem is a Hargitáról, de ilyen vidám szép jó reggelt kívánok a hét első napján minden kedves gyerekünknek, testvéremnek!!
Gyertek imádkozzunk együtt, 
Csaba t.
REGGELI IMA
Szívem első gondolata,
Hozzád száll fel Istenem!
Te őriztél meg az éjjel,
Maradj ma is énvelem.
Téged áldlak és imádlak,
Mint szerető gyermeked,
Szívem csakis azt akarja,
Ami kedves Teneked.
Édes Jézus add kegyelmed,
S őrizz engem szüntelen,
Hogy egész nap Neked éljek,
Tiszta szívvel, bűntelen.
Szűz Mária, Jézus Anyja,
Te mindnyájunk Anyja vagy.
Oltalmazz meg minden bajtól,
Kísértésben el ne hagyj!
Amen.
Bővebben: Bölcs igazság...Köszönöm Emese kedves soraidat.... jó tudni, hogy nekem nem csak szép, de okos lányaim is vannak! Bölcs igazság, mit megfogalmaztál, vezessen az értelmes élet útján!
Szeretettel,
Csaba t.
Az élet túl rövid ahhoz hogy bárkivel is rosszba légy vagy veszekedj .... túl rövid ahhoz hogy olyasvalakire pazarold el aki semmibe vész téged.  Élvezd minden pillanatát.  Mosolyogj mindig és ne nézd a világ rossz oldalát.  Ha te szereted az életedet az életed viszont fog szeretni téged.
Emese
Bővebben: A földi lét a szeretet iskolája...A földi lét a szeretet iskolája, ez alapján leszünk mi magunk is, de a környezetünkben élő emberek is boldogok vagy boldogtalan roncsok. Isten nem azért kéri tőlünk, hogy tanuljunk meg szeretni, mert annyira egocentrikus, hanem azért, mert akkor működik jól az ember, a világ, ha valóban megtanuljuk, hogy Isten akarata szerint hogyan viszonyuljunk a Teremtőnkhöz, önmagunkhoz és ehhez a gyönyörű, ezerarcú teremtett világhoz.
Csaba t.

 

Bővebben: Áldott adventi készülődést és várakozást kívánunk

Bővebben: Csíksomlyói babba Mária...Csíksomlyói Szűzanyát, az én drága csíkszeredai szüleim, nagyszüleim a bajban betegségben mint gyógyító keresték fel, tisztelték! Most is hallom drága nagymamám hangját, ahogy mondja, mikor a nagy családban valaki beteg, gyertek imádkozzunk, mert a csíksomlyói babba Mária meg fogja gyógyítani! Kiskoromban tanultam meg e drága imát, melyet nemcsak szeretettel megtanítottam sok - sok ezer gyermekünknek, de melyet ma is minden nap többször elmondok bizalommal!
Szeretettel biztatlak tanuljátok meg és imádkozzunk együtt a betegekért,
Csaba t.
Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! 
Keservét a búnak, bajnak eloszlatni van hatalmad. 
Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg. 
Hő imáit gyermekidnek nem, Te soha nem veted meg.
 Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anyánk vagy. 
Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya!
Amen.
Bővebben: Adventi vásár akár az interneten keresztül is...Adventi vásár akár az interneten keresztül is... gyermekeink alkotására lehet licitálni! Fontos, hogy a becsületes munkából szerzett eredmények felhasználásában egy diák tapasztalatot szerezzen!!
Jó vásárt, 
Csaba t.
Bővebben: A szeretet parancsára a fiúkat tanítani kell!!Krisztus nélkül nem hiszem, hogy az emberiség képes lenne a földön tartósan békében élni, ezért az evangélium hirdetése, a misszió nem egy önszorgalomból vállalt „cserkészgyakorlat”, hanem az emberiség létért való küzdelmének szerves része. 
Csaba testvér
Bővebben: A bölcs ember...A bölcs ember annak örvend, amit az élet nagylelkűen felkínál neki! A nyafka, durcás gyerek, akar mindig valami egyebet, mint amit a kedves szülei adni tudnak. Meg kell tanulnunk nem csak alkalmazkodni a környezetükhöz, hanem meglátni a meglévő dolgok szépségét, értékét!
Gyönyörű a május Székelyföldön, a rét televan színben pompázó vadvirágokkal, de lám a november végi fagyoktól zúzmarás táj is milyen szép tud lenni!?  
Szeretettel, 
Csaba t.
Fotó: Fodor István

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube