Bővebben: Egy szép nap reggelén...A hideg tél, a maga módján, fagyos szépségével, jégbe fagyott ragyogásával dicséri a Teremtőt!
Mindannyian arra születtünk, hogy a magunk jóságával, szépségével, egyszerű létünkkel Isten nagyságát hirdessük!! 
Egy szép nap reggelén, 
Csaba t.

Bővebben: A gyerekeknek egynegyede, sajnos kimarad az iskolából!!!A tanügyminiszter szerint, a járvány alatt elmélyültek az egyenlőtlenségek a Román oktatási rendszerben, és nőtt az iskolaelhagyások száma is. Adatai szerint az iskolai lemorzsolódás 2015 és 2019 között 18-19 százalékról 15,3 százalékra csökkent. A járvány első évében, 2020-ban azonban vidéken elérte a 26 százalékot is. "Tavalyi adataink még nincsenek, de attól tartok, hogy ezek még aggasztóbbak" - jelentette ki Cîmpeanu miniszter.
Kép: A gyermek Jézust szülei megkeresik. Faliszőnyeg

Bővebben: Az élet győzelme a halál fölött!Ausztráliában nagy erdő tüzek voltak az elmúlt években, hatalmas területek váltak a lángok martalékává! Aztán jönnek a hatalmas záporok,  kialszanak a tüzek, az eső elmossa a hamut, a kormot és minden kizöldül!! 
A mi életünkben is akarva - akaratlanul nagy tüzek csapnak fel és megperzselik mindazt, mi érték, fontos számunkra! Töltse el szívünket a remény és kiáltsunk bizalommal Istenünkhöz, hogy a kegyelem életadó zápora, ne csak kioltsa a gyilkos lángokat, hanem életadó erővel újból borítsa mindennapjainkat virágba!!
Reményteli bizalommal, 
Csaba t.

Bővebben: Isten útja… kihívás lehetHogy emberré váljunk, igenis szükséges a kudarc, a küzdelem, az erőfeszítés, a kibontakozás gyötrelme. Ha az ember ezt megérti , akkor nem látja már kegyetlennek az Istent, aki azt kéri, hogy a nehézségek vállalása, megoldása alapján fejlődjünk.
Annál fontosabbat nem tudok elképzelni, mint, hogy az ember megszólítja a Teremtőjét, s a lelke mélyén megtapasztalja, hogy Ő válaszol neki.
Csaba testvér

Bővebben: Geometria a természetben„A legbölcsebb és legnemesebb tanító maga a természet.” (Leonardo da Vinci)
Amire Isten ráteszi a kezét, az gyönyörű!!
Gyönyörködjünk és hozzunk létre mi is gyönyörű dolgokat!!
Isten igéjének vasárnapján, 
Csaba t.

Bővebben: Gyönyörű világunk van...Gyönyörű világunk megannyi szépsége, melyeket talán észre sem veszünk!! 
Hála és köszönet mindazoknak, akik ráirányítják figyelmünket, az Isten által álmodott világban megbúvó értékekre!!
Csaba t.
Ronny Tertnes norvég fotós ultragyors kameráján rögzített vízcseppek.

Bővebben: Szaladjunk együttBecsengetett hozzám Böjte Csaba, és én beengedtem. Ha már ott ült a konyhaszékemen gyorsan húztam egy futócipőt a lábára. Igen, Csaba testvér is fut majd több száz gyermekével együtt az idei Egy vérből vagyunk jótékonysági szaladáson, amelyen a Szerelem-ösvény-en is végig futunk. Szerinted hány kilométer lesz ebből? Én nem tudom, de az atya pulcsiján az áll, hogy NEM ADOM FEL!
www.egyverbol.hu

 

Bővebben: CSAK A SZERETET VÉGTELEN…Minden véges, a termőföld, a víz, a kincsek a föld mélyén, minden behatárolt, egyedül a szeretetből juthat határtalan mértékkel mindenkinek. A véges dolgok elosztása csak háborúkat szülhet, ezért meg kell tanítani az embereket  keresni az életet adó irgalmas  szeretet. 
Lelkünk mélyén mindannyian érezzük a mardosó éhséget, - amit hiába próbáljuk pótszerekkel csillapítani - mert azt csak a tiszta szeretet olthat.
Csaba testvér

Bővebben: A hógolyó csata...A hógolyó csatában fáradt harcos visszavonul és pihen Székelyhídon!! Piheg, liheg, de tekintetét nem veszi le a társairól, éberen lapul, figyel, mert tudja, hogy a hócsatában mindenki - mindenkivel szövetséges és ugyanakkor ellenfél is! A szabályok egyszerűek: mosdatni - vagy mosdani, itt mind a kettőből kijut bőséggel mindenkinek!! 
Zajlik, forrong a világ! Mit is mondhatnék egy újabb hullám kezdetén?  
Farsang van! A hógolyópártit jó szívvel ajánlani tudom! A tél örömeiből, szeretettel kívánok részt nektek is!! 
Az élet havas oldaláról, 
Csaba t.

1. oldal / 641