Bővebben: Szegénység van?!Szegénység van?! Hatalmas bűn fogja a világunkat maga alá temetni, mert gyermekeinket, fiataljainkat nem tanítjuk meg megélni, gazdálkodni!
Mindenkit parancsszóra beterelnek az iskolába, ahol elvont igazságokkal reggeltől estig lefoglalják őket! Bűnös nagyravágyással mindenkiből értelmiségit akarnak nevelni, és közben a reális élettől elszakadnak a felnövekvő generációk!
Lehet, hogy nem lehet jó árban értékesíteni a húst, a tojást, a tejet, de hány szegény családnál jártam, hol mindenki dohányzik, issza a kávét és várják a segélyt! Mennyivel másképp néznének a falvaink, ha legalább a munkanélküli réteget megtanítanák szépen, játszva gazdálkodni, megtermelni a saját mindennapi betevő ételét!
Friss, finom, egészséges táplálék mellett mennyivel kevesebb orvosság fogyna, s mennyivel több jókedv, kacagás lenne a tisztességes, jól végzett munka után, az emberhez méltó sikerélmények láttán?!
Fotó: Thaler Tamás
Csaba testvér

Bővebben: Márton Áron gondolata"A hőst nem a nagy szavak és a merész kijelentések teszik, hanem az önzetlen tettek, s a szenvedések, áldozatok és az odaadó munka bátor vállalása"
Márton Áron

Bővebben: Naphimnusz ösvény megnyitásaA Naphimnusz ösvény megnyitását egy fesztivál jellegű délután követi igen színvonalas programokkal, melynek során igyekeztek minden korosztály igényeit figyelembe venni.
A nap folyamán Varga Kapisztrán OFM atya Szent Ferenc istenképéről beszél a Naphimnusz alapján,
Quirin Ágnes pedig a Naphimnusz szimbólumairól tart előadást.
Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet

Bővebben: Istennek legyen hála a tanév elkezdődöttSzászvárosi Szent Erzsébet Otthon érintve, szerencsésen hazaértünk Dévára, a Nagyszalontát, Nagyváradot, Székelyhídot, no meg a székelyföldi házakat látogató körútról. 
Istennek legyen hála a tanév elkezdődött, mindenki jár iskolában, tanszer, ruha,cipő megvan, most már csak a tanulási kedvet kell beszerezzük... ha valakinél van elfekvőben, kéz alatt az egész készletet jó áron felvásároljuk...
Sok szeretettel, 
Csaba t.

Bővebben: A Szűzanya 2023. szeptember 25-ei üzeneteDrága gyermekek! Erőteljes imára hívlak benneteket. A modernizmus be akar lépni a gondolataitokba és ellopni tőletek az ima és a Jézussal való találkozás örömét. Ezért, drága kicsi gyermekeim, újítsátok meg az imádságot családjaitokban, hogy édesanyai szívem olyan örömteli legyen, mint az első napokban, amikor kiválasztottalak benneteket és ti éjjel-nappal tartó imával válaszoltatok, a menny pedig nem hallgatott, hanem bőségesen ajándékozta a kegyelemnek e helyén a békét és az áldást. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Bővebben: Istennek legyen hála!!Csíkszentsimonban voltunk a legrangosabb gazda rendezvényen a székely Csíkszéki Gazdanapok - 2023 .  Közösen írjuk a történelmet , vegyél Te is részt ebben aktívan, mert már Te is része vagy a sikernek. 
Pál Gyula stratégiai igazgatónk mutatta be elért sikereinket, és terveinket Borboly Csaba után ,  Csaba testvér áldása előtt. Csodák történnek minden nap!

Bővebben: Csíkszéki Gazdanap- 2023. szeptember 24.Csíkszentsimonba a Szent László Otthon udvarán, a Gazdák ünnepén délben szentmisét végzünk. Hálát adunk a gondviselő Istennek e nyár minden gyümölcséjért! Imádkozunk a gyermekeinkkel, hogy Székelyföld minden gazdája és az ő jószága, földje az Ég áldásában részesüljön! 
Örömmel várunk, 
Csaba t. 

1. oldal / 718