Bővebben: Itthon DévánIstennek hála szerencsésen hazaértünk Dévára...
Csaba t.
Bővebben: ISTENT KÖVETVE AZ ÉLETÜNK ÚTJÁN…Csodálatos érzés tudni, hogy munkáddal örömet okozhatsz a végtelen Istennek! Tudni azt, hogy erőfeszítéseid, mindennapi csetlő-botló jó szándékod parányi kezedet Isten végtelen kezébe teszi, és lábadat a végtelent járó Isten lépteihez igazítja. 
Csaba testvér
Bővebben: ISTEN MEGBOCSÁTÁSÁT KERESVE…Ha az ember a gyónásban csak élményt, emberi kielégülést keres, vagy ha lelki vezetés helyett lelki fecsegést szeretne kapni, könnyen csalódhat.
Csaba testvér
Bővebben: Átváltozás...Azt kérdezték tőlem, hogy egy szülőnek, egy pedagógusnak mi a hívatása? A költőnél jobb választ nem tudok adni, 
Csaba t.
Pilinszky János:
Átváltozás
Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok. 
Csúf, de te gyönyörűnek találtál. 
Végig hallgattad mindig, amit mondtam. 
Halandóból így lettem halhatatlan.
Bővebben: Megérkeztünk szerencsésen a Szentkuti Máriához!Megvolt az első elmélkedés!! A lelkigyakorlat során Jézus Krisztus főparancsát szeretnénk átelmélkedni:
"És megkérdezte Jézust egy a törvénytudók közül: Mester, melyik a legfőbb parancs a Törvényben? Jézus azt mondta neki:
1. Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből!
2. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31)
Bővebben: A dér...A dér, olyan meteorológiai jelenség, mely akkor jön létre, ha a harmatpontja alá hűlt levegő a víz fagypontja alatti hőmérsékletű felülettel érintkezik, párakicsapódást idézve elő. Fagyos reggeleken figyelhető meg, amikor a levegő páratartalmának egy része a folyékony halmazállapot közbeiktatása nélkül közvetlenül lecsapódik a szilárd felületeken.
A dér a harmathoz hasonló körülmények között képződik, azzal a különbséggel, hogy kialakulása nem fagypont felett zajlik le. Létrejöttének fő oka a szilárd felszínek hőkisugárzás útján való lehűlése. Fehér, kristályos megjelenésű, nem hulló csapadék.
A talajon, a növényeken és különböző tereptárgyakon figyelhető meg. Télen akár egész nap megmaradhat. A dér komoly kárt tehet a növényekben, különösen akkor, ha a levegő hőmérséklete nemcsak a talaj közelében, hanem a magasabb légrétegekben is fagypont alá süllyed.

 

Bővebben: Ház szentelés 2020Áldás a háznak,áldás a bennelakóknak, hogy ők maguk is áldássá váljanak mindazok számára akik környezetben élnek.
Kép: Szent István Gyerekvédelmi Központ
Bővebben: ISTEN SZERETETE NINCS FELTÉTELEKHEZ KÖTVE…Isten minden embert örök szeretettel szeret, és ez az örök szeretet független attól, hogy az ember viszonozza-e. Isten nem köti feltételekhez, nem porciózza, nem adagolja cseppenként, hogy csak akkor szeretlek, ha te ezt meg azt megteszed…
Csaba testvér

Bővebben: Szeressetek!

Bővebben: Bizalom…Hinnünk kell az emberben! Ha valakivel beszélünk, az emberbe vetett végtelen hittel kell megajándékozni őt. Jézus nem hatvanhat teszten keresztül az apostolait, hogy a munkatársai lehessenek, nem aggodalmaskodik, vajon átmennek-e a vizsgán, megbuknak-e, hanem bízik bennük. A bizalom szárnyakat ad. Miből fakad ez a felemelő erő? Onnan, hogy a félelemtől megszabadult ember hihetetlenül bátor és erős tud lenni.
Csaba testvér

Bővebben: Farsang!!Advent a bűnbánat ideje, a farsang a jókedv, a derű ideje.... merjük egymást is, magunkat is megajándékozni vidám, víg farsangi jókedvvel!!

Szeretettel,

Csaba t. 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 21. kedd, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube