Bővebben: Meghívó a Szent István otthonba 2023. február 12Tisztelt Támogatóink,Barátaink, Ismerőseink
2022- es év –könyv melyben a Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói otthonának – A Szent István Otthon múlt évi 365 oldalát újra lapozva , a szívünkben hála és remény van. Köszönetet szeretnénk mondani minden egyes napért egy szent mise keretén belül melyre FEBRUÁR 12 –én a Szent István Otthon Kápolnájában  - Szék u. 152 , Böjte Csaba atya celebrál ,melyet követne egy kis népdal vers összeállítás a gyerekeink részéről és egy kis vidám csevej a ház lakóival egy csésze- kertünkben termett finom tea és sütemény mellett. Az ünnepséget,az otthonunk udvarán lévő Béke harang megkongatásával indítanánk,miután vonulnánk a kápolnában.Önök sokat adtak nekünk ,szeretettel kérjük fogadják el tőlünk ezt a pár óra kedves együttléttel.
Barátsággal és tisztelettel 
a Szent István Otthon gyerekei nevében Balázs Zsóka házvezető 

 

Bővebben: 13-ik Magyar Kultúra napi bál SzékelyhídonSzékelyhídon a 13-ik Magyar Kultúra napi bál a gyerekeinknek Varga Kata-lina nagyszerű előadásával kezdődött! Majd egy finom ebéddel, folytatodott amelyhez hozzá tartozott  egy  méretes, kivilágított torta is! Így a Szentmisén volt amiért hálát adjunk! 
A bál mi más lenne, mint jókedv, tánc és ének, sok sok jó beszélgetéssel!! Isten áldása kísérje mindazokat, akik a gyermekeinkért összefognak, dolgoznak!! 
Hálás szeretettel, 
Csaba t.

Bővebben: A Szűzanya 2023. január 25-ei üzeneteDrága gyermekek! Imádkozzatok velem a békéért, mert a sátán háborút és gyűlöletet akar a szívekben és a népek között. Ezért imádkozzatok, és áldozzátok fel napjaitokat, böjttel és bűnbánattal, hogy Isten békét adjon nektek. A jövő útkereszteződéshez ért, mert a modern ember nem vágyik Istenre. Ezért az emberiség a pusztulás felé tart. Kicsi gyermekeim, ti vagytok az én reményem. Imádkozzatok velem, hogy megvalósulhasson az, amit Fatimában és itt elkezdtem. Imádkozzatok és környezetetekben tegyetek tanúságot a békéről és legyetek a béke emberei. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.

Bővebben: Gyönyörű munkákA torockói otthonunk gyönyörű kincses ládikókat készít egy helyi mesterrel, melyben igazi kincsek rejlenek! Házi, hellyi  recept szerint készült finom hecserli lekvár és  az otthon udvarán pompázó ösrégi körtefa terméséből készült emberelő -  való pálinka!! Számomra mindig öröm, ha azt látom, hogy egy - egy ház, a gyermekekkel nekiáll és értékes termékeket hoz létre, "dob a piacra". Törvény nálunk, ha egy nevelő egyedül üzletel az feketézés, de ha a gyermekekkel együtt dolgozva, hoznak létre értéket és azt az értékesítés után szépen, mint egy finom "tortát" becsületesen elosztanak az már része az oktatási, nevelési folyamatnak! A gyereket meg kell tanítani értéket elöallitani, azt reklámozni, értékesíteni, és az így nyert anyagi javakat bölcsen beosztva felhasználni!! Egyszóval becsületes munkából a szülőföldön megélni! Természetesen ezek az otthonban előállított javak nem kereskedelmi mennyiségek, de a pedagógiai célokat el kell érjék!!
Gratulálok a kedves torockói gyerekeknek, kollégáknak.
Szeretettel, 
Csaba t. 

Bővebben: Sales Szent Ferenc előtt tisztelgünkMa egy tehetséges 16. századi pap, ügyvéd és katekéta, Sales Szent Ferenc előtt tisztelgünk.
Ferenc a nagy ellenreformátorok egyike volt, életét kockáztatva Genfben, a protestantizmus szívében próbálta helyreállítani az egyház egységét.
Ferenc figyelemre méltó evangélista volt, ezreket térített meg és több mint négyezer prédikáció maradt utána. Nagy klasszikusai mellett, köztük a "Treatise on the Love of God" és a "Bevezetés az áhítatos életbe", Ferenc a szegényekkel való törődéséről is ismert volt.
Merítsünk erőt e bátor Krisztus-nagykövetből, aki oly nagy szenvedéllyel közvetítette az evangéliumot másokkal. 
Szalézi Szent Ferenc, könyörögj érettünk!

1. oldal / 692