Bővebben: Szeretettel hívunk!Július 18-án, 12.00 órától a Csíkdelnei Keresztelő Szent Jánosról elnevezett templomban szentmise áldozatot mutatunk be!! E templom kertjében van eltemetve Bálint Lajos érsek atya, kinek áldásával indult 1993-ban a Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi munkája! Szeretnénk Istennek és az Ő szolgájának, Erdély első érsekének is megköszönni az elmúlt évtizedeket!!
Szeretettel várunk, gyertek imádkozzunk együtt vakációzó gyermekeinkért!! 
Az ima erejében bízva, 
Csaba t. 
Csíkdelne határától több száz méterre, szántóföldek közepén magányosan álló szép kerített műemlék, egykor három falu közös temploma volt. Az 1332–1333-as pápai tizedjegyzék szerint Delne (Dolna) községnek plébániatemploma volt, amelyről kevés adat maradt fenn. Csíkdelne egykori templomának létét régészeti ásatások hiányában mindössze egy román kori kőtöredék igazolja, lebontásának ideje sem ismeretes. A régi, romos templom helyett 1450–1500 között építették a gótikus templomot, amely nagyrészt máig megőrizte eredeti formáját. A 15. század második felében épült toronynak keskeny, csúcsíves világítórései vannak, felül négy nagy csúcsíves nyílással.
A templomot a 17. század második felétől, a tatárbetörések következményeként, több alkalommal is javították. A Domus Historia szerint, a Szent János-templomot 1673-tól kezdve újították fel. A javítási munkálatok az addig fedetlen hajó festett, kazettás famennyezetének elkészítésével kezdődtek és az új szárnyasoltár felállításával fejeződtek be, 1675-ben. A templomot 1710-ben, 1760-ban, 1866-ban, 1934-ben, 1970-ben javították.
Bővebben: Látogatóban egy édesanyánál...A tegnap meglátogattunk egy édesanyát, ki a hetedik gyerekét szeretné a hétvégén megszülni, s akit nemrég elhagyott a férje!! Az élet titkai előtt alázattal leborulva imádkozzunk a családjainkért, hogy békében, szeretetben éljék életüket! Imádkozzunk a szülő anyákért és azért, hogy gyermekeiket békében feltudják nevelni!! Legyünk szolidárisak a bajban lévő testvéreinkkel, mert a szegények - ahogyan Szent II. János Pál pápa mondta, - az Egyház tanító doktorai! 
Szeretettel, 
Csaba t.
Bővebben: Isten akaratára figyelve…A lelkiember tudja, hogy neki nemcsak a jó és rossz között kell választania hanem sokszor a jó és a jó között is, mert időnk véges és Isten akaratára figyelve ki kell választanunk azt a feladatot , melyet a magunkénak érzünk , és azt jó végre kell vinnünk . A bölcs ember idejét , energiáját tudatosan, akárcsak a lencse a fénysugarakat , arra fókuszálja , ami az ő dolga, amit a jó Isten tőle elvár és minden egyebet életére veszélyes “tövisnek“ tart és kivág az életéből. 
Csaba testvér 
Bővebben: Polgári esküvő a Mária kertbenCsíksomlyón a Mária kertben nem csak élet van, de lám új élet is születik!! Polgári esküvőt tartott itt egy fiatal pár, kik amúgy itt ismerkedtek meg egymással!! Ez nem csak nekünk, hanem egészen biztos, hogy a mi mennyei édesanyánknak is örömet jelent!! 
Az ifjú párért imádkozva, 
Csaba t.
Bővebben: Keresztelő ÁrkosonÁrkoson megkereszteltük a kis Eduárdot!! Isten áldását kértük a gyerekekre az anyákra és a drága nővérekre!!
Csaba t.
Bővebben: Amire Isten vágyik…Az első parancsolat azt mondja , Uradat , Istenedet imádd ! Nem azt mondja , hogy “vasárnap van menjél el templomba, aztán elválunk , a lényeg , hogy jó munkaviszonyban legyél velem “. Isten nem egy futó kalandot keres , hanem örök otthonra vágyik az ember szívében.
Csaba testvér 
Bővebben: Te meg vagy keresztelve???Most már sajnálom, hogy nem számoltam mindazokat össze akiket én kereszteltem meg!! Biztos, hogy egy hatalmas nagy családom van, sok sok olyan gyermekkel - felnőttel, akikre nagyon büszke lehetek, hisz szépek, ügyesek és a kegyelmi életben  a keresztség kiszolgálásával a "lelki apjuk" lettem!! Érdemes teológiára menni a papságra vállalkozni!! Boldog vagyok, mert mindent Istennek adva, jó vásárt kötöttem!
Örömteli szívvel 30 éve szolgálom Istenemet, 
Csaba t. 
Kép: A kis Mesikét is én kereszteltem meg! Te meg vagy keresztelve???
Bővebben: Isten többféleképpen szólíthat meg…Szól Isten hozzám a Szentírás által is, a liturgia által is, de szól az özvegyasszony által is , aki azt mondja :” Csaba testvér nem tudom a gyermekeimet gondozni, segíts rajtam !” 
Csaba testvér
Bővebben: Biblia tábor Hálásan köszönjük a szervezőknek és minden kedves, jó akaratú személynek,hogy szeretettel befogadtak minket és a sok szép élményt.

 

Bővebben: Véget ért a Jó volt látni, hogy az évek alatt nem kopott el sem a  Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar dalos jókedve, sem a kedves szépre, igazra szomjas Balaton környékén élő, vagy itt nyaraló keresztények lelkesedése! Jó volt látni, hogy milyen sokan összegyűltünk nap mint nap, hogy együtt köszöntsük Urunkat, Istenünket, együtt adjunk hálát szülőföldünk szépségeiért, gazdagságáért, azért a sok jó testvérért, akikkel Isten megajándékozott bennünket!
Isten áldása kísérje mindazokat, kik az Evangéliumi szeretet útjára lépnek!!  
Hálatelt szívvel, 
Csaba t.
Bővebben: Térden állva…Mikor letérdelek valakivel beszélgetek. Nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat . Az én Istenemet, Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó , hol hálaadó, hol kérő imámban . 
Csaba testvér 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube