Bővebben: Aki szereti önmagát1. Ápolt, a tisztaság útján jár, bűn nélküli szeplőtlen életet él! Testét, lelkét, szellemét nem szennyezi be, s ha elesett alázattal Isten irgalmában megfürödve talpra áll!
2. Szép erényekbe öltözik, magára ölti a jóságot, az irgalmat, a hűséget, hadd ragyogjon kiművelt szép vonásaiban mint az égen a csillagok! Világítsanak az éjben az ő bölcs szavai, okos gondolatai, melyeket papírra vet!
3. Végezetül az ki szereti önmagát az jó társaságba jár, keresi Istennek, és az Ö barátainak, a szenteknek a közelségét!! Az élő hit két karjával, az imádság csendjében átöleli Mestere lábát, s hagyja hogy öt a teremtményt, Teremtője néven szólítsa, becézgesse, szent jelenlétében erővel, lendülettel eltöltse!

Bővebben: Hajdani gyerekeink férjeikkel, feleségeikkel, a gyönyörű unokákkal!Gyergyószentmikloson, László Pali és kedves felesége Orsolya meghívta a házból kirepült gyerekeket egy vacsorára!!
Számomra mindig nagy élmény látni, hogy az általunk szélesre tárt ajtón keresztül a nagyvilágnak lendült fiatalok a saját erejükből milyen szépen haladnak, mennyi eredményt érnek el!! Jó látni az ő életük legszebb gyümölcsét a megszületett gyermekeket, ahogy azt a komoly, felelős édesanyák a karjaik között tartják!! Ezek a gyermekek a ránk bízott drága talentumok, az ők gyarapodásuk, növekedésük a mennyek országába való belépőjegy a szülők, nevelők számára!
Csaba t.

Bővebben: Hála és köszönet a Hunyadi Motoros RendnekHála és köszönet a Hunyadi Motoros Rend minden egyes tagjának, de különösen  a motoros találkozók főszervezőjének  Machovits Lászlónak! Isten áldása kísérje mindazokat akik két keréken járják a gyönyörű Kárpátmedencét! 
Lassan az évek alatt a Hunyadi Motoros Rend szervezésében a Kárpátmedence motorosai és a Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő gyerekek összenőttek! Minden tanévkezdéskor, szeptember elején hatalmas hangerővel bedübörögnek valamelyik otthonunkba és nem csak adományokat, hanem nagy szívüket is hozzák a hatalmas motorokon, melynek nyergébe a gyerekeink is örömmel felkapaszkodnak!! Ezek a motoros találkozók mindannyiunkat jobbá, erősebbé, bátrabbá tesznek!! Szeretettel jövőben is vissza várunk!!
Csaba t.

Bővebben: Panasz helyett munkaPanasz helyett munkacímmel készül kötetünk Tóth András fotóssal Böjte Csaba testvér gyergyói gyerekeiről, akiktől minden panaszom elfeledve távozom. Köszönöm a ház vezetőinek, a László házaspárnak és a  gyerekeknek, hogy otthon lehettem közöttük.
Murányi Sándor Olivér

Bővebben: XIII. Hunyad Megyei Magyar NapokA XIII. Hunyad Megyei Magyar Napok  kiemelt helyszíne Marosillye, iskolaalapító Bethlen Gábor fejedelmünk szülőfaluja. 
Szeptember 23-án, pénteken  14 órától a Magyar Napok rendezvényeivel csatlakozunk a 400 éves Bethlen-kollégium jubileumi ünnepéhez.
Itt, ebben az épületben született  Bethlen Gábor (Marosillye, 1580 – Gyulafehérvár, 1629. november 15.) erdélyi fejedelem (1613–1629), I. Gábor néven megválasztott magyar király (1620–1621), a 17. századi magyar történelem egyik legjelentősebb személyisége.
Szeretettel várjuk a látogatókat! 
Csaba t.

Bővebben: Isten hozta a Petőfi Sándor nyomábanKiskőrös - - Székelyhíd - Koltó 
2022 szeptember 20-25
Isten hozta a Petőfi Sándor nyomában, a Szerelem Tanösvényen útrakelő futókat Erdély földjére!
Szeretettel várunk a gyermekeinkkel Nagyszalontán, Nagyváradon, Székelyhídon és készülünk Koltóra is!
Szeretettel, 
Csaba t. 

1. oldal / 673