Bővebben: Mária csíksomlyói kert: 12. udvaraÉp testben ép lélek!

Bővebben: Gyertek zarándokoljunk el Csíksomlyóra, Mária Kertnek a 11. udvarábaGyertek zarándokoljunk el Csíksomlyóra, Mária Kertnek a 11. udvarába, a Magyar Nemzet Udvarába! Igen, Mária élete nem ért véget Pünkösd ünnepével, az ő földi elszenderedésével! Hisszük és valljuk, hogy Szent Fia testestől, lelkestől magával vitte oda, ahová mindannyiunkat meghívott! A Szűzanya gyermekeivel ma is anyai szeretettel, élő kapcsolatban van! Ez a hit a kétezer éves egyházunk egyik alaptapasztalata, Szent Istvánt ez indította arra, hogy koronáját, ünnepélyes keretet között Máriának ajánlja fel. Ezt a tudatos önfelajánlást az elmúlt ezer évben újból és újból, sokszor megújítottuk, és most itt Csíksomlyón a Mária Kertjében is szeretnénk újból mennyei Édesanyánk kezébe helyezni a magunk és népünk életét!!

Bővebben: Mária Kert: 10. udvarBizalommal, szeretettel kérjük Istenünktől az útmutatást, az erőt, a lendületet, hogy hittel, szeretettel a megváltozott világban értékes, gyümölcsöző életet élhessünk!

Bővebben: A szeretetnek sok árnyalata van...2020 május 7. A szeretetnek sok árnyalata van, ma az anyai, gondoskodó szeretetre csodálkozunk rá!

Bővebben: Lelki - nap a Mária kertbenSzeretettel várunk  2019. július 13. - án szombaton  7.30 - 17.00 között a Mária- kertbe!
Bővebben: Hálaadó SzentségimádásZENDÜLJÖN HANGOTOK DICSÉRŐ ÉNEKRE
Helyszín: Csíksomlyó, Szt. István Gyermekotthon kápolnája.
(Szék u. 152 sz., földszint) 
Időpont: 2018. december 7, péntek, 16,30-17,30 
Nem minden Mikulás öreg, görbe és nagy szakálú, nem, nem…
Szeretettel várjuk a fiatalokat!

Bővebben: Professzionizmus és lelki életA csíksomlyói Mária-kert szervezésében meghirdetett programsorozat részeként

„…te mindent mérték, szám és súly szerint rendeztél.”

(Bölcs 11,21)

 

Bővebben: Meghívó az első pénteki szentségimádásra

Bővebben: Mária kert – zarándoklat máskéntNincs könnyű dolga az igazságot kereső embernek. Az igazságok önkiszolgáló szupermarketjében – amely immár online is elérhető: bárhol, bármikor, bárkinek – jól bevásárolhatunk a nekünk leginkább megfelelő tanokból, bölcsességekből, hasznos és szép, megnyugtató vagy útra indító gondolatokból, sőt: akár haverokból, követőkből is. Önmegvalósítás, természetközeli életmód, jóga, wellness; körítésnek mellé egy kis buddhizmus, fűszerezve sintoizmussal és kereszténységgel, mindenkinek az egyedi igényei szerint, ahogy korábban sohasem. Ezek alapján korunk a legboldogabb korok egyike kellene hogy legyen. Hogy miért érezzük sokan, hogy ez még sincs így, arra most nem tudunk igényes választ adni. Ehelyett figyelmébe ajánlom az igazságot kereső Érdeklődőnek a csíksomlyói Mária-kertet, ahol a kedves látogatónak lehetősége van elgondolkozni, és – a kert szellemiségének köszönhetően – talán egészen egyedi válaszokra jutni, vagy a korábbi válaszokat új módon átélni.

Bővebben: Elkezdődött a tanév a Csíksomlyói Mária Iskolájában is!

A Máriakert 10 udvarába mentünk a tanévkezdő elmélkedéssel a gyerekekkel, kollégákkal, a vendégekkel. A pünkösdi udvarnak egész tanévünket meghatározó üzenete van! Mária az apostolokkal, tanítványokkal együtt imádkozik, kilencedet tart, hittel várja a Szent Fia által megígért új Vigasztalót, a Vigasztaló Szentlelket! 

Bővebben: II. Lelkigyakorlatos találkozó Csíksomlyón

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube