Bővebben: Válság, Isten, megoldás Nem kezdhetem el magyarázni egy árvának azt, hogy nézd, elhagyott az Anyád, azért vagy most itt nálam. Ezzel még mélyebbre lökném a gödörbe. Ha viszont a karomba veszem és elviszem játszani, időt töltök vele, együtt étkezünk, akkor már tettünk több lépést is az ő normális élete felé. Na most valahogy így működik velünk kapcsolatban is Isten az olyan válságok idején, mint a mostaniak – mondja Böjte Csaba ferences szerzetes.

Bővebben: Böjte Csaba lelki „ébresztőórája”Ne pakoljunk elcipelhetetlen terhet a gyerekeinkre azzal, hogy életünk egyetlen értelmének tekintjük őket. Ha nincs meg a helyes szeretetegyensúly az életünkben, sohasem tudunk igazán boldogok lenni, mert állandóan hiányérzetünk lesz. Hogyan kell és lehet igazán jól, béketűrően szeretni? Melyik a legfontosabb parancsolat, amit az Isten ránk hagyott? Mit lehet tenni a háború poklában? Milyen lehet a jövő Európája? Ki és milyen legbelső énem? Hogyan ne adjuk fel soha? Hogyan neveljünk a gyermekből életbajnokot? Böjte Csaba Füveskönyve annyi mindenről szól, hogy nehéz tömör összegzést írni róla, s ha a felvezető kicsit kuszának is tűnik, higgye el a kedves olvasó, ez a könyv minden, csak nem kusza vagy túlbonyolított. Tényleg átvezet az élet nagy kérdésein, és olyan egyszerű, olyan kézzelfogható válaszokat ad rá.

Bővebben: Akinek lovakkal kerek a világ: Póra ErikaAlig volt nyolcéves, amikor családi okok miatt a másfél évvel kisebb öccsével együtt egerszéki otthonukból a dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádfürdői gyermekvédelmi központjába került. Szakmát tanult, hobbija és céljai lettek. S rájött, hogy a ló nem csak a barátja, nem csak lelki nyugalmát jelenti, de hivatása is lehet. Tanulságos történet egy fiatal lányról, aki úgy kapaszkodott saját álmaiba, hogy nem volt, aki támaszként álljon mögötte, és elmondja: hiszek benned. Rubinnal.