Bővebben: Isten a nappalibanA múlt már nem létezik, csak emlékeinkben őrizzük lenyomatát a néhai eseményekkel kapcsolatos vélekedéseinknek. Az emlékezés ingoványos talaj: szófoszlányok, illatok, képek – legyenek gyötrők vagy kellemesek – jönnek, majd elillannak. A valódi kérdés nem az, hogy mi történt, hanem az, hogy az emlékező mihez kezd a történetével. Böjte Csaba mindenképp építkezik, és nemcsak saját maga számára: testi és lelki menedéket épít gyermekek ezreinek reményből és lehetőségekből, egy jobb életre. Legújabb, Csender Levente tollából származó, decemberben megjelent életrajzi könyve is erről mesél.

 

Bővebben: “Legyünk szövetségesek az áldott békéért vállalt imahadjáratban”Nyolc úzvölgyi katonatemetőbe látogatott el Szent Márton napján Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több munkatársa, nevelők, nevelt gyermekek és támogatók, barátok egy csoportja, hogy nemzetiségtől függetlenül tegyék tiszteletüket az elesett hősök sírjainál, virágot ültessenek, és imádkozzanak magyarként a nem magyar katonák végső nyughelyén is a békéért. Olyan elhagyatott sírokat is meglátogattak, amelyeken erős nyomot hagyott a feledés.

Bővebben: 800 éves adventi hagyományt idéznek fel egy látványos fénykupolával Budapesten800 éve az olaszországi Greccio városában Assisi Szent Ferenc állított először betlehemet. Az évszázadok óta tartó hagyományt most a Dévai Szent Ferenc Alapítvány idézi meg, melynek részeként december 12-étől egy különleges fénykupola is megnyílik Budapesten.