Bővebben: Böjte Csaba SzekszárdonSzekszárdon nagyszerű emberek élnek, szeretik, támogatják a gyermekeinket!! Isten áldását kérem nagy szeretettel az itt élő testvéreinkre, 

Csaba t. 

Bővebben: Csak Istent imádjuk, nála van a válaszGyönyörű őszi hétvégén, Székelyhídon, a Stubenberg kastélyban működő Gyermek Jézus Otthonban, az önmagukat és egymást jobban megismerni kívánók találkoztak egy, Böjte Csaba testvér által vezetett programon október 11-12. között.

Bővebben: Arra születtünk, hogy a szolgáló szeretet által az élet mellett döntsünkA III. Budapesti Demográfiai Csúcs egyik pénteki blokkjába olyan előadókat hívtak meg, akik nem a kormányzati szektorban tevékenykednek, hanem a klasszikus civil szférában, pl. a nagycsaládok képviseletének területén. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban már tabutéma az egy anyára és egy apára épített családmodell, pedig kutatások is bizonyítják, hogy az azonos nemű párok gyerekeinek rosszabbak a kilátásaik, de ilyen dolgokról ott nem ajánlott beszélni. Az egyébként legnagyobb és leghosszabb tapsot kapó Böjte Csaba atya szerint viszont jónak lenni jó, jó dolog gyermeket vállalni, jó dolog anyának és apának lenni, és az élet mellett dönteni. Bár a hagyományos családmodell, és azon belül is a nagycsaládos modell komoly támadásoknak van kitéve az utóbbi időben, nem szabad, hogy ez a fajta együttélési forma eltűnjön a társadalmakból, és ezért dolgoznak a nagycsaládosok egyesületei is a különböző országokban.

Bővebben: Isten egyik legdrágább ajándéka a szülőföld szereteteTőkés László szerint a temesvári és erdélyi magyarságot megerősítheti az 1989-es helytállásának tudata. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a Temesvári Magyar Napok csütörtök esti nyitóünnepségén beszélt erről a helyi opera nagytermében.

Bővebben: Böjte Csaba: Kerüljön föl a bukaresti parlament épületére a székely zászlóÖkumenikus istentiszteleten emlékeztek meg a katonatemetőben az úzvölgyi csatáról a 75. évfordulón

Bővebben: „Mi, doroszlóiak belenövünk ebbe a búcsújárásba”Gyakran előfordul, amikor este későn jövök haza, vagy egy fáradt hét után, általában útközben hazafelé, hogy megállok, egyedül, ha sötét is van, lebotorkálok, elücsörgök Máriánál, a kútnál. Ilyenkor az ember végiggondolja a hogyant és mikéntet, azt, hogy hogyan is áll az életével. Ez egy ilyen hely. Sokunknak ajánlom: meg kell állni ebben a rohanó világban.

Bővebben: Erdélyi gyerekek vendégeskednek a sorokpolányi kastélybanRászoruló gyerekeket fogad a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez köthető Dévai Szent Ferenc Alapítvány Bihar megyében, Székelyhídon működő otthona – a 18 bent lakóból és 30 napközisből 14-en érkeztek kedden délben Sorokpolányba az Isten mosolya táborba.

Bővebben: Böjte Csabával járták körbe a Siculicidium útját MadéfalvánA madéfalvi iskolások, a községvezetés, valamint a testvértelepülések küldöttsége járta körbe a Siculicidium tanösvény stációinak egy részét péntek délben a XI. Madéfalvi Hagymafesztivál egyik programpontjaként. A cél az volt, újra felelevenítsék a községben zajlott történelmi eseményeket.

Bővebben: Elítéltek gyermekeinek adnak lelki támaszt a gyarmati táborbanA megszokott nyári táboroktól teljesen eltérő, „Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem” mottójú bűnmegelőzési célú tábor zajlik a napokban Balassagyarmaton. Az eseményre a Balassagyarmati Fegyház és Börtön elítéltjeinek gyermekei és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott fiatalok kaptak meghívást.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Sajnos, a mai világban sokan úgy érzik, ha nem csinálnak valami rendkívülit, nem kerülnek be a televízióba, a médiába, nem lesznek sztárok, az életük elhibázott, szürke és értelmetlen. Egyáltalán nem így van, mennyire jó tudni azt, hogy hétköznapi kötelességeink teljesítésével mi is felnőhetünk a mennyek országához. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 16. szerda, Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Formálodás

Mindig kicsiben kell kezdeni. Isten a világnak kis morzsáját rakja a kezünkbe, azt kell nagy szeretettel formálnunk, „újrateremtenünk”.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube