Bővebben: Erdélyi gyerekek vendégeskednek a sorokpolányi kastélybanRászoruló gyerekeket fogad a Böjte Csaba ferences szerzetes nevéhez köthető Dévai Szent Ferenc Alapítvány Bihar megyében, Székelyhídon működő otthona – a 18 bent lakóból és 30 napközisből 14-en érkeztek kedden délben Sorokpolányba az Isten mosolya táborba.

Bővebben: Elítéltek gyermekeinek adnak lelki támaszt a gyarmati táborbanA megszokott nyári táboroktól teljesen eltérő, „Nem az én bűnöm, mégis az én büntetésem” mottójú bűnmegelőzési célú tábor zajlik a napokban Balassagyarmaton. Az eseményre a Balassagyarmati Fegyház és Börtön elítéltjeinek gyermekei és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott fiatalok kaptak meghívást.

Bővebben: Akkor vagy igazán nagy, amikor térdre ereszkedszA hagyományos Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében Böjte Csaba OFM főcelebrálásával tartottak szentmisét július 10-én Balatonfűzfőn, és a közreműködő Magyar Örökség díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertet is adott.

Bővebben: Adománygyűjtésbe fogtak az Operaház művészeiA Magyar Állami Operaház Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozata a Szerelmi bájital című, kamionon vándorló előadásával ismét határon túlra látogat, ahogy erről korábbi cikkünkben is írtunk.

Bővebben: Böjte Csaba a börtönben imádkozott a fogvatartottakkalTíz börtönből összesen 101 fogvatartottal imádkozott közösen Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezett 9. Országos Fogvatartotti Imanapon június 27-én.

Bővebben: Böjte Csabával a természet védelméértBűnbánati zarándoklatot hirdet a Mária Út Egyesület

Bővebben: Székely Vágta huszár ügyességi versenyA Székely Vágta huszár ügyességi versenyének helyezettjei:

I. László Pál 

II. Fosztó Zoltán 

III. Költő Zsombor

 

Bővebben:  „Nekem sem lehet más utam, mint hogy higgyek a szeretet végső győzelmében” A Kaláka Fesztivál díszvendégeként ültetett fát, mégpedig egy fenyőfát Böjte Csaba szerzetes Egerben, az Érsekkertben, a Múzsák ligetében. Majd a fesztivál névadó együttesének Lackfi János költővel közös, Zsoltárok égen-földön című koncertjén is részt vett a Ciszterci templomban, ahol az ódon épületet megtöltő sokadalom lelkére helyezte gondolatait. A hangverseny után, mielőtt tovább indult volna új feladataira, szakított időt arra is, hogy szót váltsunk.

Bővebben: „Nem elfutni kell, hanem megoldani a problémákat”– beszélgetés Böjte CsabávalBöjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megalkotója 1958-ban született Erdélyben, Kolozsváron. 1982-ben jelentkezett a ferences rendbe, tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte. 1989-ben szentelték pappá. Több helyen eltöltött papi szolgálat után 1992-ben került Dévára, ahol befogadott néhány utcagyereket, és az évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek. A kicsit később létrehozott alapítvány segíti a nehéz sorsú gyerekeket; ételt, ruhát, szállást biztosít és foglalkozik taníttatásukkal, erkölcsi nevelésükkel.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube