Bővebben: „Isten abban érdekelt, hogy az emberiség sikeres legyen” – Pünkösdi interjú Böjte CsabávalMindenki csak úgy ismeri: Csaba testvér. Megjelenése, viselkedése és modora is mindig azt sugallja, hogy ő nem akar „atyáskodni” senki felett, pedig az általa alapított, idén 27 éves Szent Ferenc Alapítványban több mint 6500 gyermeknek adott lehetőséget, és mutatott új irányt az élethez – vagyis apai szerepet öltött, szerzetesként. A Szentlélek ünnepéről, pünkösdről beszélgettünk Böjte Csaba ferences szerzetessel.

 

Bővebben: Mire képes a nagy Isten! – Közös imára hív Szent Rita ünnepén (is) Böjte CsabaA Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége március 17-én közös imádságra hívott mindenkit a koronavírus-járvány megszűntéért. Naponta több százan követik a negyedórás déli fohászt az online közvetítés segítségével. Szent Rita ünnepére, május 22-re Böjte Csaba ferences szerzetes videoüzenetet küldött.

Bővebben: Csaba testvér az online katedrálisokrólA szép napot jó kedvel, bizakodva kezdjük!! Sok mindenkitől el kell távolodjunk, de a reménytől, a Teremtőnk gondviselő szeretetétől, a keresztény örömtől soha ne távolodjunk el!! 

Bővebben: Milyen hamar eltelt az év!! A gyerekek és a kollégák is mostanában naponta emlegetik, hogy most egy éve voltunk Romában, Ferenc pápánál.... Mennyi minden történt azóta, de a szívünkben a hála és az öröm nem fakult el!! Imádságos szeretettel köszönöm mindazok jóságát, kik utunkat egyengették Különösen Magyarország Szentszéki Nagykövetségének.

Hálás szeretettel,

Csaba t. 

Bővebben: Időmilliomosok lettünk ez Isten drága ajándékaNem is annyira a távolság, mint a járvány miatt telefonon hívtuk fel Böjte Csaba testvért, aki mesélt pápai áldásról, az internet adta lehetőségekről, gyerekekről és egy vackorfáról is. 

Bővebben: Böjte Csaba a Szűzanya kertjébe hív a bizonytalan mindennapokbanA ferences rendi szerzetes virtuális zarándoklatra, a csíksomlyói Mária kertjének imádságos végigjárására hívja az érdeklődőket. A Keresztény Tanösvény következő tizenöt online hittanóráján Szűz Máriához fordulhatunk, hogy együtt imádkozva hitet kérjünk tőle.

Bővebben: Isten munkálkodik!Nagyszombat csendjébe, a vírusjárvány árnyékában alázattal megfontolt és megfogalmazott írásomat szeretném megosztani! Világunk peremére szoruló megtépázott Remény mellé álltam, és egy kritika álló ruhába mindannyiunk otthonába szeretném őt elvezetni!! Bármilyen volt is az elmúlt kétezer év, minden csatát az emberiség nyert meg, hiszem és vallom, hogy e világjárványból, e közös nyomorból, bölcsebben, tisztábban, szentebbül együtt fogunk győztesen kikerülni!

Reményteli szívvel, 

Csaba t. 

Bővebben: Közelebb Isten országához Böjte Csaba online katedrálisról, Erdély köveiről és a múlt üzenetéről

Bővebben: Így karanténoznak erdélyi közismert emberekHol tartózkodik Böjte atya a kijárási tilalom alatt, vett-e 100 kiló lisztet Dancs Annamari, főz-e Miklós Edit, és vajon ír új dalt Bagossy Norbi? Ismert erdélyi embereket kérdeztünk, mivel töltik a hirtelen felszabadult idejüket, hogyan karanténoznak. Karanténozás. Egy új szó, ami lehet, hogy nem helyes, és még a nyelvújító Kazinczyt is kirázná tőle a hideg, de 2020-ban megalkottuk, használjuk. Reméljük, nem sokáig...

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk...

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube