Bővebben: Isten nem ócskaságokat bízott ránk, hanem az Ő szeme fényét, a szegényeket Böjte Csaba atya tartott lelkigyakorlatot az egyházmegye karitász önkénteseinek Máriapócson

Bővebben: Következetes kitartás: Böjte Csaba kapta a Makovecz Imre-díjatBöjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át a Makovecz Imre-díjat az építész születésnapján, szerdán a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban – közölték a szervezők az MTI-vel.  A díjat a Makovecz Imre Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia és a Kós Károly Egyesülés második alkalommal adta át. 

Bővebben: Isten nem némult el, ma is szól hozzánk2020. szeptember 13-20. között kerül megrendezésre 1938 után ismét Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melyen az Oltáriszentség áll a központban. A világ számos pontjáról érkeznek előadók, akik abban lesznek segítségünkre, hogy közelebb kerülhessünk Krisztushoz. Az előadók sorában Böjte Csaba ferences rendi szerzetest is köszönthetjük, akivel a NEK apropóján beszélgettünk.

Bővebben: Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteitAzbej Tristan a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövetének nevezte ki Hölvényi György európai parlamenti képviselőt, Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest. Az államtitkár erről a nagykövetekkel közösen tartott sajtóreggelin számolt be hétfőn Budapesten.

Bővebben: Böjte Csaba itt járt, s kenyeret áldottJusson mindenkinek elegendő és egészséges élelmiszer! Ne legyen éhező ember! – ezekkel a jelmondatokkal ünnepelte a Kenyér Világnapját az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. A mai rendezvény helyszíne a szekszárdi Garay tér volt, ahol Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója is mikrofonhoz állt.

Bővebben: Dél-Németországba látogatott Böjte Csaba testvérAz október 18–20-i hétvégén Böjte Csaba ferences testvér a dévai Szent Ferenc Alapítvány németországi egyesületének szervezésében látogatást tett a stuttgarti, augsburgi és müncheni magyar katolikus egyházközségekben. Csaba testvér a külhoni körút mindhárom állomásán szentmisét mutatott be a helyi magyar plébánosokkal, majd előadást tartott a híveknek.

Bővebben: Böjte Csaba SzekszárdonSzekszárdon nagyszerű emberek élnek, szeretik, támogatják a gyermekeinket!! Isten áldását kérem nagy szeretettel az itt élő testvéreinkre, 

Csaba t. 

Bővebben: Együtt tündérkertté tudjuk tenni a Kárpát-medencétA Mozgalom a Kárpátaljai Szülőföldért csoport (MKSZ) szervezésében szombaton megtartott Kárpátaljai szülőföldön maradás napja elnevezésű programhoz több százan csatlakoztak. A nem mindennapi rendezvény fő célja a figyelemfelkeltés volt a kárpátaljai lakosok életére, jövőjére, az itthon maradásra.

Bővebben: Böjte Csaba atya StuttgartbanStuttgartban találkozhattunk Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójával.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Számomra a kereszténység nem verejtékszagú, nem arról szól, hogy önmagamra figyelve erőlködöm, hogy megtisztuljak, testemet, lelkemet különféle gyakorlatokkal megzabolázzam, nem görcsölök azon, hogy tökéletessé váljak – jó nekem egyszerű, ferences kistestvérnek lenni. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 5. csütörtök, Vilma napja van. Holnap Miklós napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Adventben

A világvégén lesz Krisztus második eljövetele is. Az Egyház várja, hogy Urunk, Jézus újra eljöjjön, és láthatóan mindig velünk legyen.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube