Bővebben: A rossznak nincs jövőjeMai beszélgetőpartnerem a Kezdetek műsorában Böjte Csaba testvér Ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója.  Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. Jelenleg 1300 nyomorgó gyermekről gondoskodik intézményeiben és további százakról nevelőszülői rendszerben.

Szabó Péter beszélgetése Böjte Csaba testvérrel

Bővebben: Napi aktuális - Böjte CsabaTerror és háború után béke... Elfogadták Böjte Csaba dévai ferences rendi szerzetes jelölését a Nobel-békedíjra. Böjte atyát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelölte, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy a szerzetes az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. Ezt a jelölést fogadta el a napokban a Nobel-bizottság. Déváról Böjte Csabát Skype-on kapcsoltuk a Napi aktuálisba és többek között arról érdeklődtünk, hogyan értesítették a jelöltségről.

Bővebben: AGAPÉ - Áldozat - a szeretet mértékeHogyan lelhetünk békességet és hogyan szolgálhatjuk a megbékélést a társadalomban, zajos időkben? Tudunk-e áldozatot hozni egy másik emberért? Milyen értéke van egyáltalán az áldozatvállalásnak énközpontú és sikerorientált világunkban? És miként jelenik meg ma előttünk Krisztus keresztje? Az Agapé mai adásában is az élet különböző területeiről érkező vendégeinkkel keressük a válaszokat.