Bővebben: Felmérik az igényeketCsütörtökön a kézdivásárhely-kantai Szentháromság templomban rendezték a Szakképzés határok nélkül elnevezésű program keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkatársai számára szervezett festő-mázoló, illetve panziós-fogadós képzések résztvevői számára az oklevélátadó ünnepséget. A folytatásban a Minorita rendházban tartott sajtótájékoztatón az illetékesek a program általános céljai mellett az ősztől Kézdivásárhelyen induló képzésekről is szóltak.

Bővebben: „Hiszek az újrakezdésben”„Nem vagyok senki zászlóshajója” – szögezi le Böjte Csaba a fideszességét firtatóknak, s közli azt is: nem érzi, hogy mulasztást követett volna el az egyik gyerekotthonában történt visszaélések kapcsán. Mint ismert: nemrég jogerősen 28 évre ítélték az általa vezetett alapítvány egyik nevelőjét a gyerekek ellen tíz éven át elkövetett fizikai és szexuális bántalmazássorozat miatt.

Bővebben: Az élet befogadása örömmel jár, nem szabad erről lemondaniAnyák napjára készülve és annak alkalmából érkezett előadást tartani Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Anya az élet forrása, a család tűzhelye címmel pénteken. A beszélgetés alatt a gyerekvállalás tudatosságára és a szülői állapot szépségeire hívta fel a figyelmet a szerzetes, de mosolyt hozó és könnyeket fakasztó személyes történetekből sem volt hiány.

Bővebben: A balliberális kurzus leszámolása Böjte CsabávalA gyűlöletőrjöngés és karaktergyilkosság-sorozat Böjte Csaba ellen legalább annyira méltatlan, amennyire mindennaposakká váltak a közösségi lincselések az elmúlt évtizedben. A ferences rendi szerzetes még felelősséget is vállalt az általa felügyelt árvaházban történt többrendbeli gyermekmegrontásért – annak ellenére, hogy a kurzusa dühödten tagadta bárminemű érintettségét, s hogy a román állam rendőrségi és bírósági eljárása nem talált okot az orbáni illiberalizmussal számos téren szimpatizáló pap számonkérésére, a baloldali meg a liberális véleményformálók és felhasználók mégis megszállottan mantrázzák Böjte Csaba bűnrészességét a rettenetes cselekményekben.

Bővebben: Szakképző iskola indul a minorita rendházban szeptembertől Beindítják a szakképző iskolát magyar állami támogatással a kézdivásárhelyi minorita rendházban szeptembertől – hangzott el csütörtökön a közelmúltban felújított épületben, a Csák János, Magyarország kultúráért és innovációért felelős minisztere részvételével rendezett sajtótájékoztatón.