Bővebben: Tiltott kastélyok – Keresdi BethlenekFilm egy várkastélyról a Kárpátokban, amelynek története tanmese is lehetne – ritka és erőt adó pozitív kicsengéssel. 

Bővebben: NÉHA A BÖRTÖN ABLAKÁBA IS BESÜT A NAPBeszámoló egy teltházas dupla előadásról, amelyben egyetlen színész sem szerepelt, épp ettől lett mindkét darab igazán felemelő.

Bővebben: Miért lesz valaki szerzetes a XXI. században? (Az Útitárs 10. adása)Az egyik elment sétálni Jézussal és azóta is együtt járnak, a másik kollégiumi elöljáróként és lelki vezetőként sajátosan megéli az anyaságot, a harmadik zöld reverendában hirdeti a teremtett világ méltóságát.

Bővebben: Exkluzív vendéggel beszélgetett Földi Kovács Andrea a Hír Tv-ben Fontos, hogy tudjuk ötvözni a nagy álmainkat a mindennapokkal és tudjunk egymásra figyelni. Jézusnak is az volt az első dolga a földön, hogy közösséget épített – hangsúlyozta a Credo-ban Böjte Csaba.

Bővebben:  „Ne életem célja, hanem életem társa legyél!”Szerzetes vagyok, de hiszem, hogy a családban élő embernek is jó ha elgondolkodik a következő kérdésen:

Társa vagyok a társamnak, vagy egy teher, mit neki nap mint nap cipelnie kell? Ha az én dolgom, hogy értelmet adjak az életének, ha én kell őt egymagam boldoggá tegyem, akkor nem társa, hanem a rabja vagyok férjemnek, feleségemnek! Ha együtt barangoljuk be a világot, ha váll a váll mellett haladva, mindent vidáman megbeszélve, együtt fedezzük fel Isten megannyi drága ajándékait, akkor társak vagyunk!

Kit Isten társul adott, annak bizalommal legyek valóban a társa, s így együtt boldogok leszünk! 

Merjük megfogni egymás kezét, 

Csaba t.

Bővebben: Rendszerváltó harmincasok – Böjte Csaba az 1989-es eseményekről, arról, hogy hálás azoknak, akik...Hálás, hogy megtapasztalhatta 1989 decemberében a tömény eufóriát, szabadságérzést, és hálás azoknak az embereknek, akik harminc évvel ezelőtt mertek álmodni – mondta el a Krónika megkeresésére Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, aki a forradalom idején harmincévesen Désen teljesített szolgálatot segédlelkészként.

Bővebben: „LELKI NAP” A CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁGON Immáron nyolcadik alkalommal adott otthont a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az adventi ökumenikus „Lelki Napnak”.

Bővebben: Jó, ha a szeretet gyermeki trükkökkel párosulBöjte Csaba, a köztiszteletben álló ferences szerzetes szerint karácsonykor nem gondolkodni kell, hanem érezni. Félre kell tenni a világi hívságokat, és meg kell élni az ünnep lényegét, vagyis a szeretetet és az együtt töltött hasznos időt.

Bővebben: A szolgáló szeretet útját hirdette Böjte Csaba atya„Az a nap, amikor nem kacagtattál meg senkit, az a nap elveszett” – vallja Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, aki lélekhangoló adventi gondolatait osztotta meg nemrég Jászárokszálláson. „Lelki edzéstervének” része, hogy merjünk elindulni a szolgáló szeretet útján, és Isten iránytűjét követve, vidámsággal élni.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 21. kedd, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube