Bővebben: Erdélyben Nehéz és megható pillanatokat éltek át a tusnádfürdői gyerekotthonban táncosainkA körmendiek a közösségi oldalakon értesülhettek arról az akcióról, amelyet a körmendi Senior Néptáncegyüttes kezdeményezett, jótékonysági céllal. Főzőversenyt hirdettek még augusztus 11-én, amelynek fővédnökségét  Bebes István polgármester vállalta.

Bővebben: Tisztelt Hargita Megyei Tanács és Gyermek Jogvédelmi IgazgatóságA 2021-es évben is a Szent Ferenc Alapítvány 12 napközi otthona, Hargita Megye Tanácsának szociális projektje keretében támogatásban részesült.
Ezen nappali központok hátrányos gazdasági és szociokulturális közegben élő gyermekek számára nyújtanak oktatási, nevelési és élelmezési szolgáltatásokat. A megyei önkormányzat társadalmi felelősségvállalás, támogató, specifikusan az iskolaelhagyás és a társadalmi kirekesztés jelensége ellen ható intézkedései, melyek keretében a Szent Ferenc Alapítvány napközi otthonai támogatásban részesültek, aktív és tényleges megoldásokat szorgalmaznak. 
Tisztelettel köszönjük a tisztes és hathatós támogatást, együttműködést és közös gondolkodást. A jövőbeni, további jó együttműködés reményében, a Szent Ferenc Alapítvány nevében, köszönettel,  jó egészséget kívánunk a Hargita Megyei Tanács és Gyermek Jogvédelmi Igazgatóság munkaközösségének!

 

Bővebben: A nagycsalád az életre mondott igenJónak, alázatosnak lenni kívülről nagyon egyszerűnek tűnhet, pedig nagyon kevesen képesek eljutni az önzetlen szeretet legmagasabb szintjére. Az ötgyermekes Kolozsvári Tibor, a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ vezetője nagyon jó úton jár, hogy az érzelmi létrán felérjen a csúcsra, ha még nincs ott. A vele való beszélgetésből az is kiderül, hogy a recept világos, hittel kell élni az életet, és igent kell mondani a szembe jövő feladatokra. Erőt mindig kapunk ehhez, eleget.

Bővebben: Köszönjük a Mol Románia támogatásátHol vannak a jó emberek kérdezgetik!? Válaszom egyszerű! Állj neki és tégy valami jót és meglátod milyen sokan oda állnak melléd!! Istennek legyen hála a gyerekeink a kollégáim teszik a jót és lám lám a MOL színeiben milyen sok jó ember állt most is mellénk!! Isten fizesse a jóságukat, minden percüket, mit nagylelkűen a gyermekeinknek ajándékoztak!! 
Hálás szeretettel, 
Csaba t. 
A MOL Románia, már több mint egy évtizede támogatja a Szent Ferenc Alapítvány otthonait. Az idén, négy otthon, hatvan gyermekének román nyelvtanulását támogatta. A projekt két iskolai tanévre terjed ki. A nyolcadik osztályt abszolváló és az érettségiző diákok számára kiváltképp, de valamennyi résztvevő számára jelentős haszonnal zajlanak a tanítási programok. A projekt szakmai partnere a kiváló munkát végző Correpeta Nyelviskola.
Kolozsvári Tibor

1. oldal / 7