Bővebben: Imát, segítséget kérünkCsobánkai Otthonunkba befogadtunk az éjjel, a Máltai Szeretetszolgálattal szövetségbe,  22 Ukrajnából jött menekültet. 15 gyerek, a legnagyobb 13 éves. és hét felnőtt személyt.
Imát, segítséget kérünk:
Az alapítvány elkülönített számlaszáma a ukrán menekültekért a következő:
Dévai Szent Ferenc Alapítvány
MKB Bank
10300002-20145639-70073285

Bővebben: Csobánkán jártunk – megérte!A csobánkai Élet Házában egy egészen egyedi kezdeményezés indult el. Minden hétköznap pontban délután 15 órakor kezdődik az Irgalmasság órája, melyre szeretettel várják a becsatlakozni kívánókat! Lehet jönni csak egy délutánra imádkozni, elcsendesedni, megnyugodni, de meg is lehet szállni a Prohászka Ottokár nevét és lelkiségét magán viselő Élet Házában.

Bővebben: Átadták az Élet Háza parkolójátJúnius 8-án délelőtt átadták a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett csobánkai Élet Háza újonnan kialakított parkolóját, és a parkolót az épülettel összekötő utat.  A fejlesztés a Swietelsky Magyarország Kft. 4 366 681 Ft-os támogatásából valósult meg, az alapítványnak nem kellett anyagilag hozzájárulni a munkálatokhoz. A támogatást jelképező táblát Hegyi Zoltán, a vállalat ügyvezetője adta át Böjte Csaba alapítónak és Vásárhelyi Tamásnak, az alapítvány kuratóriumi elnökének. A kuratóriumot Dr. Juharos Róbert képviselte még, a Swietelsky másik ügyvezetője, Bognár Árpád is eljött, és meghívást kapott Völgyes József, Csobánka polgármestere is az ünnepségre.

Bővebben: Lelki napok Csaba testvérrel CsobánkánNagy szeretettel hívlak, várlak Csobánkán, egy Isten színe előtt imádságban eltöltött hétvégére! Péntek délután lelkibeszélgetésben, szentgyónásban állok rendelkezésetekre, szombaton szépen, nyugodtan imádságban, a jó Istent dicsérve, rózsafüzért mondva népünkért, az áldott békéért szeretnénk együtt lenni! Vasárnap egy közös szentmisében hálát adunk a jó Isten minden kegyelméért!  

Gyertek imádkozzunk, 

Csaba t. 

Bővebben: Élet Háza – Zarándokház – CsobánkaBudapesttől 25 km-re található Csobánka község. A Pilis-hegységben, az Oszoly-csúcs (327 m) – Csúcs-hegy (352m) – Kis-Kevély (488 m) – Csobánkai-nyereg és a Hosszú-hegy csoportja által határolt medencében húzódik. Tőle északnyugatra emelkedik a hegység két legmagasabb pontja, a Pilis (757 m) és a Dobogókő (700 m). Itt pár fokkal mindig alacsonyabb a hőmérséklet, mint a környező településeken, ennek köszönhető különleges szub-alpin klímája, mely a légzőszervi betegségben szenvedőknek gyógyírt jelenthet. A település neve “pásztorfalut” jelent.

1. oldal / 5