Bővebben: A Biblia az Úr népének könyveEgy nagyon szép levelet írt Szentírás vasárnapjával kapcsolatosan  mindannyiunknak Gergely érsek úr! 

Tisztelettel megosztom, 

Csaba t.

Bővebben: Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához!Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció szeptember 12-én Örömmel térjünk vissza az Eucharisztiához! címmel tette közzé a püspöki konferenciák elnökeihez írott levelét, amely a liturgia ünnepléséről szól a Covid-19-pandémia alatt és után. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Liturgikus Intézetének hivatalos fordítását a Magyar Kurír nyomán adjuk közre.

Bővebben: A Román Akadémia elnöke szerint: „a fiatalok elbutítása a cél”A pékek, a kereskedők, ha annyira ijedősek lennének mint a tanárok az iskolában, akkor mi itt Romániában már valamikor március végén, áprilisban mind éhen haltunk volna! Istennek hála a piacon a néni nem fél a vevőktől, így van amit ennünk! Tisztelettel,

Csaba t. 
u.i. érdemes elolvasni a  Román Akadémia elnökének a levelét! 

Bővebben: A Föld szépsége és szenvedése- 2. részAz ember teremtése óta a természetben nemcsak élt és él, hanem próbálkozásai során a környezetet alakította is, megváltoztatni és saját céljainak szolgálatába állítani igyekezett. A történelem folyamán azonban még nem találkoztunk azzal a lehetőséggel, hogy a teremtés felhasználásának – kizsákmányolásának – következtében a természet egésze alkalmatlanná válhat az élet fenntartására, és ezzel együtt az emberiség fennmaradása is kérdésessé válhat. A környezet adta lehetőségek kihasználása annyira nyilvánvaló, hogy új etikát és társadalmunk értékrendjének gyökeres változását követelik.

Bővebben: JÓ HÍR!Ma délután elhagyhatta a kórházat és hazatért gyulafehérvári lakosztályába Kovács Gergely érsek, akit szeptember 8-án szállítottak magas lázzal és rossz közérzettel az érseki székváros kórházába. Mint ismeretes, a főpásztor 10 nappal ezelőtt végzett koronavírus-tesztje pozitív lett.

Csaba t.

Bővebben: Szovjet agresszió Lengyelország ellenSokféle háttérhatalom által kötött összeesküvés elmélet kering a világban! Nekem még ma se jön, hogy higgyem, hogy a XX században, Németország és Szovjetunió vezető politikusai, Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradékában megegyeznek maguk között Lengyelország, "az érdekszféra" felosztásában! Képmutató, hazug ürügyekkel lerohanják a mit sem sejtő országot, és lemészárolják annak hadseregét, elöljáróit: katonákat, politikusokat, üzletembereket, papokat, egyetemi tanárokat és nem csak a csatatéren, hanem szisztematikus népirtás keretében! Közben kifelé megy ezerrel a hazug propaganda, amihez a nagyvilág asszisztál! Nekünk még az iskolában úgy tanították, hogy a fasiszta Németország követte el a katyńi vérengzés néven ismert tömeggyilkosságot!  Holott Szovjetunió Központi Politikai Bizottsága 1940. március 5-én döntött úgy, hogy a Szovjetunió területén raboskodó lengyel hadifoglyokat ki kell végezni. Az áldozatok számát a különböző becslések 22 és 23 ezer fő közé teszik.

Bővebben: ISTENNEL AZ ÚJ TANÉVBEN ISHa ősz, akkor iskolakezdés. Részben más lesz, mint a megszokott. A rendkívüliség, a bizonytalanság sok félelmet szül szülőkben és gyermekekben egyaránt. Szülőként kapaszkodókat, biztos pontokat keresünk, úgy érezzük, hogy ebben a helyzetben nem hagyatkozhatunk csak emberi erőfeszítéseinkre. A félelemmel szemben leginkább az Istentől kapott erővel, szeretettel és józansággal vértezhetjük fel magunkat – Szénégető István családreferens, marosvásárhely-remeteszegi plébános írása.

Bővebben: Belgyógyász és kétgyermekes édesapa: óvatosabb megközelítésre lett volna szükség az iskolakezdést...Meggondolatlan és veszélyes döntés zöld forgatókönyv alapján megnyitni az iskolákat – véli Imre Mihály belgyógyász szakorvos, kutatóorvos, a marosvásárhelyi orvosi egyetem belgyógyászat és kutatásmódszertan tanára, egy másodikos és egy hatodikos fiú édesapja. A szakember szerint fokozatosan kellett volna visszaengedni az iskolákba a gyermekeket, így védve őket, de a tanárokat, szülőket is. A belgyógyász szakorvos szerint fokozatosan kellett volna visszaengedni a gyerekeket az iskolába. 

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 23. szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube