Bővebben: Alacoque Szent Margit Mária szűzAz árvák védőszentjére emlékezünk liturgikus emléknapján, október 16-án.

Bővebben: Csak a megrendült keresztény hitelesFerenc pápa október 13-án szentté avatta John Henry Newmant. Barsi Balázs ferences szerzetes a pesti ferences templomban ezen a napon bemutatott szentmise homíliájában a szentté avatott teológus életéről, gondolatairól beszélt.

Bővebben: Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz szűz és egyháztanítóNagy Szent Terézre, kora és minden idők egyik legnagyobb misztikusára, a kármelita rend megújítójára emlékezünk liturgikus emléknapján, október 15-én.

Bővebben: Hitélet: Márton ÁronA második világháború nehéz évei után, Márton Áron püspöknek nagyon hamar a kiépülő kommunizmus egyházellenes politikájával kellett farkasszemet néznie. Az „Ember katedrális” életének ezen időszakára igyekszünk rávilágítani a Hitéletben Tamási Zsolt egyháztörténész, Nagy Mihály Zoltán történész, Csíki Dénes és Bara Ferenc személyi titkárai, illetve Lázár Csilla, a csíkszentdomokosi Márton Áron Múzeum vezetőjének segítségével.

Bővebben: Áprily Lajos egyik legszebb verse egy ima Istenhez, amelyben vidámságot és pozitív gondolkodást kér. Milyen emberi, hogy egy költő ilyen aprónak tűnő, mindannyiunk számára ismert érzésről írt!

Bővebben: KÖLCSEY FERENC ÉLETEKAZINCZY Ferenc tanítványai közül KÖLCSEY FERENC a legkiválóbb tehetség. Mint költő előkelő helyet foglal el líránk történetében, prózai írásművei nyomán a magyar stílus szerencsésen fejlődött, bíráló szelleme az irodalmi érzék finomítására jelentékenyen hatott, gondolatai új eszméket ébresztettek.

Bővebben: A házasság lehet a hosszabb élet titkaÉlni akarsz,  akkor a családban a helyed!! Nagyon tetszik mikor a tudósok bölcs kutatásaik fényében prédikálnak....Akik becsületesen egy szerzetesi családban élnek, szerintem azok lennének az élen, ha őket is számba vették volna!!

Bővebben: Elhunyt Vekerdy TamásNyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író, a Waldorf-pedagógia egyik fontos magyarországi képviselője. A halálhírt Vekerdy Tamás hivatalos Facebook-oldalán is megerősítették: „Vekerdy Tanár Úr ma hajnalban csöndben elment.”  

Bővebben: Szentgyónás, a lelki nagytakarításGyóntatónak nevezték ki idén nyáron Csíksomlyóra Puvák Antal fr. Marián testvért, akit hat évvel korábban ugyanott szenteltek pappá. Formáló erőként van jelen a szerzetes életében a szentgyónás, aki most megosztja velünk tapasztalatait és gondolait.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Sajnos, a mai világban sokan úgy érzik, ha nem csinálnak valami rendkívülit, nem kerülnek be a televízióba, a médiába, nem lesznek sztárok, az életük elhibázott, szürke és értelmetlen. Egyáltalán nem így van, mennyire jó tudni azt, hogy hétköznapi kötelességeink teljesítésével mi is felnőhetünk a mennyek országához. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 16. szerda, Gál napja van. Holnap Hedvig napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Formálodás

Mindig kicsiben kell kezdeni. Isten a világnak kis morzsáját rakja a kezünkbe, azt kell nagy szeretettel formálnunk, „újrateremtenünk”.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube