Bővebben: Nevelőknek, szülöknek...„Ha a néphagyományt nemcsak múzeumnak használnánk, hanem életformáló erőként, rengeteget tanulhatnánk ezekből a kincsekből, ahogyan a természet közelségéből is. Többek között rugalmas problémamegoldásról, empátiáról, figyelemkoncentrációról vagy a vágyteljesítés késleltetéséről” – mondja Pécsi Rita, aki nagy problémának látja, hogy sok mai gyerek csak a mechanikus, gépi világgal érintkezik, az élő világgal alig, saját két kezével pedig még annyit sem alkot. A neveléskutatóval a gyerekekre leselkedő veszélyekről, a tűrőképesség és az érzelmi intelligencia fejlesztésének fontosságáról, a nevelés lehetőségeiről beszélgettünk.

Bővebben: Ferenc pápa üzenete a tömegtájékoztatás 58. világnapja alkalmábólIdén május 5-én tartjuk a tömegtájékoztatás világnapját, amelynek mottója ebben az évben: Mesterséges intelligencia és a szív bölcsessége: a teljesen emberi kommunikációért. A Szentatya e napra hagyományosan üzenetet intéz a hívekhez, amelynek fordítását közöljük.

Bővebben: A gyönyörködés benünket is szebbé, jobbá tesz!!A nemrégiben zárult Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka vagy ritkulóban levő növényfajokat, a  védelmüket és a hozzájuk kötődő problémákat - közölte a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szerdán az MTI-vel. Csodaszép ez a virág, ismerjétek meg ti is jobban az MTI-n közzétett bemutató segítségével!

Alkategóriák

1. oldal / 450