Bővebben: Boldog Charles de Foucauld – a sivatag szentjeA Szentcsalád békében Isten jelenlétében él! A názáreti békés, csendes élet utáni vágy ott van mindannyiunk szívében! A remeték hallgatnak erre a hívásra! Advent folyamán keressem én is a csendben Isten áldott jelenlétét! 

Teremtőm irgalmában bízva, 

Csaba t.

Bővebben: Imádkozzunk az áldott békéért...1939 november 30-án a nagy Szovjetunió megtámadja a kis Finnországot!! Mennyi áldozat, vér, egy felesleges háború! Jó lenne tanulni a múltból, ne bántsuk egymást, hanem Krisztus drága kérésére figyelve testvéri békében szeressük egymást! A nézeteltéréseket a népek, de mi magunk is jó szóval, párbeszéddel, kölcsönös tisztelettel oldjuk meg!! Ma esti imáimat az áldott békéért ajánlom fel. Gyertek imádkozzunk együtt, hogy ne a gyűlölet, a harag dúljon a szívünkbe, hanem a Krisztusi szeretet diadalmaskodjon! Imádkozzunk, hogy a diplomáciai erőfeszítések hozzák meg a maguk gyümölcsét Közelkeleten!

Imádkozzunk az áldott békéért, 
Csaba t.

Bővebben: Rorate hajnali szentmiseA rorate vagy hajnali mise vagy angyalmise vagy aranyos misea római katolikus egyházban advent első vasárnapjától karácsony első napjáig minden nap hajnalban tartott szentmise Szűz Mária tiszteletére és Jézus eljövetele utáni vágy kifejezésére, amelyet roraténak is neveznek, a mise bevezető szavai után: Rorate coeli de super… (harmatozzatok egek onnan felülről). Angyali misének is nevezik, mert az angyali üdvözlet nyilvános elmondásával fejeződik be, másrészt mert Mária evangéliumát és Gábriel arkangyal köszöntését foglalja magába.

Bővebben: A várakozás nem tétlenségLenti gondolatokkal kívánunk áldott adventi készülődést, a szeretetben való elmélyülést minden kedves Testvérünknek!

Bővebben: Áldássá legyen ez az időszak! Egy nagyon kedves levelet kaptam, egy fiatal nőtől, amit az engedélyével, névnélkül megosztok! A sok szomorú, aggódó hang közepette, számomra ez a levél olyan volt, mint egy gyógyító napsugár!! Karanténban zárt lakásodban nyisd meg szívedet teremtő Istened felé, Ő biztos szeretettel átölel tégedet is!

Szeretettel, 

Csaba t.

Bővebben: FERENC PÁPA SZERETETTEL EMLÉKEZIK MARADONÁRAKét nagy ember Argentínából!! Egészen más utakon jártak és mindketten megbecsülést hoztak  hazájukba!! Tiszteljük egymást, még ha más pályán is játszunk!!

Szeretettel, 

Csaba t.

Bővebben: A román Vasgárda lemészárolja politikai ellenségeitImádkozzunk az áldott békéért, hogy ne a gyűlölet, hanem az irgalmas szeretet uralja világunkat. Imádkozzunk és emlékezzünk, lássuk, hogy milyen törékeny Isten alkotta szép világunk!

1940. november 27-én ... a „legionáriusok” a kora hajnali órákban több mint 60 személlyel végeztek a Bukarest közelében található jilavai börtönben, később pedig Nicolae Iorga egykori kormányfőt, valamint Virgil Madgearu korábbi minisztert is meggyilkolták.

Bővebben: Isten vagy a semmi – beszélgetések Robert Sarah bíborossal (2.)Robert Sarah guineai bíborost leginkább talán a katolikus tanítás melletti kőkemény kiállása – ha tetszik, „konzervativizmusa” –, valamint az emberségünk alapjait támadó genderideológiávál és az iszlám fanatizmussal szembeni bátor állásfoglalásai tették világszerte ismertté. Az egyszerű afrikai életről, a kommunista diktátorokról, az életvédelem mérhetetlen fontosságáról, illetve a 20-21. század nagy pápáival ápolt bensőséges kapcsolatáról szóló tanúságtevő elbeszélései úgyszintén felbecsülhetetlenül értékesek. Jelen sorozatunkban a Nicolas Diat francia újságíró által összeállított, Isten vagy a semmi című beszélgetőkönyvből közlünk rövid részleteket.

Bővebben: Isten vagy a semmi – beszélgetések Robert Sarah bíborossalA félelem nagyúr, megbénítja az embert!  Érdemes elolvasni "Isten vagy a semmi" – című beszélgetéseket Robert Sarah bíborossal. 

Engem az ilyen szép példák segítenek legyőzni a mindannyiunkban ott bujkáló félelmet, ugyanakkor ez a könyv a vírusként támadó faji előítéleteket is gyógyítja.  Szeretettel ajánlom a mindennapi olvasási bakancslistájára a könyvet, 

Csaba t. 

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube