Bővebben: Ajándékával ajándékozza a háborús menekülteket A csíkajnádi származású Csáki Ferenc fr. Fülöp ferences szerzetest diakónussá szenteli dr. Kovács Gergely, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke május 21-én, szombaton 10,30-kor a csíksomlyói kegytemplomban. Fülöp testvér különleges kéréssel fordul mindazokhoz, akik részt vesznek a csíksomlyói ünnepen. Hogy mi ez a kérés? Az kiderül az alábbi rövid interjúból.

Bővebben: Meghívó a nagyváradi Szent László-zarándoklatraA Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közleménye értelmében húsvét 5. vasárnapján, május 15-én tartják az idei Szent László-zarándoklatot, amelyre az egyházmegye papságát, híveit és vendégeket is várnak. A győri főpásztor, Veres András lesz a főcelebráns és ünnepi szónok, idén a Szent László-hermát a gyulafehérvári szeminárium hatodévesei, pappá szentelésükre készülő diakónusok viszik majd a körmeneten.

Bővebben: Az egykori és a jelenlegi gyermekfilharmónia hangversenye indította az ünnepi évfordulót Teljesen megtelt pénteken este a szentegyházi Mártonffi János Általános Iskola Sportcsarnoka, ahol jubileumi hangversenyt adott a Szentegyházi Gyermekfilharmónia (Fili): az ünnepi eseményen az Öregfili és a Kicsi Fili tagjai léptek fel.

Alkategóriák

1. oldal / 413