Bővebben: „Életünk így üzenet lesz” Gyönyörű írást kaptunk Roska Péter római katolikus paptól a cölibátus és a házasság témájában. Egyszerre gyönyörködtető és elgondolkoztató.

Bővebben: Goretti Szent Mária szűz és vértanúA tizenkét évesen vértanúhalált halt Goretti Szent Máriára emlékezünk július 6-án. Szentté avatásán, 1950-ben az Egyház történetében először félmilliónál is többen voltak jelen, köztük volt Mária édesanyja is.

Bővebben: Navin Chawla: Teréz anyaKalkuttai Szent Terézről – vagy ahogyan világszerte ismerik és tisztelik, Teréz anyáról – nagyon sok életrajzi könyv jelent már meg. A Kairosz Kiadó által gondozott könyv elsősorban abban különbözik a korábbiaktól, hogy Teréz anya tudtával, engedélyével és tevékeny részvételével született.

Bővebben: Szent TamásSZENT TAMÁS, A KÉTKEDŐ APOSTOL, JÉZUS KRISZTUS 12 TANÍTVÁNYÁNAK EGYIKE, A SZENT HITÉRT MEGÖLT VÉRTANÚ

július 3.

Bővebben: Szűz Mária látogatása Erzsébetnél – Sarlós BoldogasszonyMagyarországon régi szokás szerint július 2-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél. Mivel ezekben a napokban kezdődnek az aratási munkák, és a katolikus magyarság minden munkáját a Szűzanya oltalma alatt végezte, ezért Sarlós Boldogasszonynak nevezték el az ünnepet.

Bővebben: Megvan a kinevezett segédpüspök szentelésének időpontja„Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra – fogalmaz Kovács Gergely érsek idei VIII. körlevelében –, hogy Ferenc Szentatyánk kinevezte főegyházmegyénk segédpüspökévé Ft. dr. Kerekes László kézdivásárhelyi plébánost, akinek a Tharros (Szardínia, Olaszország) címzetes püspöke címet adományozta.” Kerekes László püspökké szentelésére 2020. augusztus 29-én 10:30 órai kezdettel kerül sor a Csíksomlyói Kegytemplomban.

Bővebben: Ferenc pápa testvéri üdvözletét küldte Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárkánakSzent Péter utóda, Ferenc pápa június 29-én üdvözletét küldte Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka, Szent András apostol utóda részére, utalva rá, hogy idén Szent Péter és Pál apostolok ünnepén nem kerülhetett sor a konstantinápolyi küldöttség látogatására.

Bővebben: Szent Péter és Szent Pál apostolokJúnius 29. Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe Egyházunkban.

Bővebben: ÁRPÁD-HÁZI SZENT LÁSZLÓ, A MAGYARORSZÁG NYOLCADIK KIRÁLYAAki a Lengyel Királyságban született valamikor 1040. körül Nyitrán (ma: Szlovákia) halt meg 1095. július 29-én. I. Béla király és Richeza királyné másodszülött fia volt, aki 1077-ben lett Magyarország, 1091-ben pedig Horvátország királya is.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk...

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube