Bővebben: Egymásra találniAz elmúlt napokban napi evangéliumként hallhattuk a kincsről és a gyöngykeresőről szóló példabeszédpárt. Jó okkal került egymás mellé ez a két szakasz, mivel nagyon mélyen kiegészítik egymást.

Gondolatok Máté 13, 44-46 alapján.

Bővebben: Limai Szent Róza szűzO milyen nagy szükség lenne a mai világban is Limai Szent Rózsa szűz lelkületű nőkre!! Milyen sokan megtesznek mindent, műtéteket vállalnak, vagyonokat költenek ruhákra, ékszerekre, hogy vonzok, szexi megjelenésük legyen és végül mint eldobott roncsok fejezik be az életüket!! Szükség  van olyan nőkre akik prófétai döntéssel, akár hajuk levágásával, egyszerű ruhát öltve odakiáltanák társaiknak, hogy nem jó irányban keresitek a boldogságot!! Ma már a csendes szó nem elég, hangos prófétai tettek kellenek!! Milyen jó lenne, ha lenne ha a nők felfedeznék nőiességükből fakadó igazi boldogságra vezető utat!!

Szentek után kiált a világ!! Limai Szent Rózsa könyörögj érettünk!

Imádságos szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Építsetek Krisztusra alapozott új emberiségetNagy a baj, de mit használ ha elkezdünk szomorkodni? Az előttünk álló munkát fel kell vállalni és el kell becsülettel végezni, nem nyafogni, sírni a gondokat látva! Időt, energiát lehet pazarolni a dühöngésre, acsarkodásra, de attól egyetlen kő sem fog a helyére kerülni....

Az újrakezdés reményével, 

Csaba t. 

Bővebben: „A tudás nem hatalom, hanem alázat”INTERJÚ CSÓKAY ANDRÁSSAL

Mit tesz egy kiválóan képzett, segíteni vágyó orvos, akinek a legnagyobb személyes tragédia sem rendítette meg a hitét? Az idegsebész nemrég tért haza Nigériából, s egy orvosi misszió szervezésével újból odakészül, hogy helyi betegeket is gyógyíthasson.

Bővebben: Úgy lángol az Amazonas-esőerdő, hogy már a 3000km-re lévő város egét is elsötétíti és a füst a...Tegnap, az erdélyi ferencesek kirándulni voltunk, meglátogattuk P. Somlyói Miklós vértanúságának a helyszínét Aracs patakában!  1661 októberében itt ölték le a csíksomlyói ferences rendház menekülő elöljáróit a tatárok! Régebb mindig gyalog kirándultunk, ezt a több mint 20 kilométeres utat, drága szülőföldünkön nem csak vallási zarándoklatnak szántuk, hanem egy fenntarthatóbb világért is vállaltuk. Nem kell mindenhova autóval menni, egy kiadós séta alatt nagyon sokat lehet beszélgetni, sok olyan dolgot is lehet látni, megtapasztalni, mi az autóból láthatatlan...

GYALOGOLJUNK!!  Egy csepp a tengerbe, de én mi tőlem telik az megteszem, 

Csaba t. 

Bővebben: Leonárd atya 91 évesen büvöli a labdát!!Érdemes elolvasni Józsa Zsuzsanna tavaly megjelent írását!

Bővebben: Mióta járnak a paparatás helyére emlékezni? Mi is történt 1661. október 21-én Aracs-patakában? Mióta járnak a paparatás helyére emlékezni? - P. Márk József Ferenc-rendi szerzetes válaszolt a kérdésekre.

Bővebben: Boldogságos Szűz Mária királynőHogy örömhírrel induljon minden nap...

Lk 1,26–38

Bővebben: Őrtüzeket gyújtanak a magyar államalapítás ünnepénHáromszék 27 településének legmagasabb pontján egyszerre lobbannak fel az őrtüzek, a magyar államalapítás ünnepén.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Isten a szeretet. Nem Ő hullatja az erdőinkre a kénes esőt, nem Ő szemeteli tele világunkat meggondolatlanul, nem is Ő dobja le az atombombát, nem Ő szervezi a világháborúkat, a veszekedéseket, az ellenségeskedést, nem Ő hagyja az úton az éhező gyermekeket, nem Ő készíti a kábítószert, hanem mi, emberek. A mi bűneink, vakságunk, butaságunk hozza a nyakunkra a sok bajt. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 25. vasárnap, Lajos és Patrícia napja van. Holnap Izsó napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nagyon tetszik nekem...

Nagyon tetszik nekem az, hogy a mi Urunk, Jézus Krisztus, amikor a keresztet hordozta, nemkemény, hollywoodi mosollyal, egyenes derékkal, vasalt ingben vitte a keresztet.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube