Bővebben: Csendjével marad velemMint családját szerető férj és édesapa, mint szaktanár nemcsak szaktudással, hanem egészséges hittel és nemzettudattal élt, szeretett, nevelt, tanított, gazdagított minden rábízott diákot. A tanárság számára nem munka, hanem hivatás és küldetés volt. Sosem csak magának élt. Olyan ember volt, akinek vetése gyümölcsöt hozott, marandó gyümölcsöt. A csíksomlyói Szent Péter és Pál-templom ravatalozójából a helyi temetőben ma eltemették a csíksomlyói zarándoklatok rendezőségének kezdeményezőjét és vezetőjét, a Ferences Világi Rend tagját, nyugalmazott biológiatanárt, id. Borsodi Lászlót.

Bővebben: Hétvégén Míves Emberek Sokadalma SzékelyudvarhelyenGyermekeink is részt vesznek a Sokadalomban, meg lehet nézni, vásárolna az ő általuk készített értékeket, drágaságokat, melyet ennek ellenére ők olcsón mérnek!!

Én is ott leszek! Júl. 17-én, szombat délben, 12.00 órától egy szentmise áldozatot is bemutatunk a míves embereknek és mindazoknak, akiket a jószerencséjük  a piactérre vezet!!

Csaba t.

Bővebben: Ferenc pápa kijött a kórházból és hálát adott Szűz MáriánakFerenc pápa július 14-én, szerdán délelőtt elhagyta a Gemelli-klinikát és visszatért a Vatikánba. Előtte elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy hálát adjon a Szűzanyának sikeres műtétjéért. Előző nap, kedden a rákbeteg gyermekekkel találkozott a kórházban.

Bővebben: A pedagógusoknak minden segítséget meg kell adni  A személyes találkozások fontosságát, az online oktatás során is bevált módszerek megosztását tartották fontosnak a felszólalok, akik részt vettek hétfőn délelőtt a 29. Bolyai Nyári Akadémia hivatalos megnyitóján Szovátán, a Teleki Oktatási Központban. Idén tíz helyszínen zajlanak az akadémia ülései, lehetőséget teremtve az erdélyi pedagógusoknak a találkozásra, tapasztalatcserére, tanulásra. 

Bővebben: A 4 éve röpképtelen gólya és a minden évben visszatérő párja 5 fiókát nevel a dömsödi kertbenLegyen ma ez a gólyacsalád a mi mesterünk! Tanuljunk tőlük egymás iránti hűséget, kitartást a bajban!  Az emberi segítség elfogadásához való bizalmat is tanulhatjuk e póruljárt pártól, mert sokszor a segítség kérése, elfogadása is nekünk olyan rosszul megy! Végezetül tanuljuk meg ezen ösztönöktől  vezetett lényektől, hogy minden nehézség ellenére, az ön és fajfenntartással kapcsolatos isteni parancsot komolyan vegyük! 

Nem szégyen tanulni, hisz maga Jézus mondta: "Nézzétek az ég madarait.." Mt 6,26

Szeretettel, 

Csaba t.

Bővebben: Mit jelent ma apának lenni a Biblia szerint? (IX.) – Dávid és AbsalomFerenc pápa 2020. december 8-án, Szeplőtelen fogantatás ünnepén Szent József-évet hirdetett. Ádám Miklós biblikust, az Esztergomi Hittudományi Főiskola oktatóját arra kértük, tekintsen végig a Szentíráson, és mutasson rá, mi jellemző az apaságra általánosságban, illetve az egyes bibliai személyek életében. A sorozat kilencedik részét adjuk közre.

Alkategóriák

1. oldal / 379