Bővebben: Július 15. Szent Henrik császár, hitvalló; Apostolok oszlásaSzent Henrik császár, Szent István feleségének, Boldog Gizellának édes testvére megmutatta, hogy a közélet, a politika útján járva is el lehet jutni a mennyek országába, teremtő Istenünk kitárt karjai közé!! Imádkozzunk politikusainkért, mindazokért akik a közhatalmat gyakorolják felettünk! 

Szeretettel, 

Csaba t.  

Bővebben: Az egész világ rajong az anyukáért, aki tündérmeseként fotózza a család életétSzépek a képek, szép maga a természet!? Jó lenne gyermekeinket vidékre, a természethez közeli helyre vinni legalább a nagy nyári vakációban! Ma jártam Gyergyószárhegyen, ahol szinte minden hétfőn kezdődik egy - egy új tábor kint a természetben! Szívesen várják a te gyermekedet is, a természetben való barangolásra, lovaglásra, mindenféle vidám mókára a gyermekeink, kollégáink!  

Bővebben: Sokszor a nem hívők mutatják meg, mi az igazi vallásosság és emberség!Július 14-én déli beszédében a vasárnapi evangéliumról, az irgalmas szamaritánusról szóló példázatról elmélkedett a Szentatya. Hangsúlyozta, hogy a könyörületességnek, az együttérzésnek kell lennie a keresztény ember védjegyének.

Bővebben: Hivatalosan is világrekorder lett a Medve-tóMég tart a vakáció! Óvatosan, vegyük ki a részünket a nyár adta ajándékokból!! Isten drága ajándéka a víz, hagyjuk hogy a forró nyári napokban átölelje testünket!!

Bővebben: Hetvenöt éves Rubik Ernő, a bűvös kocka megalkotójaJúlius 13-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Rubik Ernő Kossuth- és állami díjas építészmérnök, tárgytervező, a világsikerű bűvös kocka megalkotója. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja.

Bővebben: Egész életében a szellemi függetlenségre törekedett Rotterdami ErasmusRotterdami Erasmus, a 16. század humanista mozgalmának meghatározó egyénisége, a keresztény egység utolsó „közvetítője”, az utolsó nagy latin stiliszta 483 éve, 1536. július 12-én halt meg. Életműve előtt tisztelegve kapta az Erasmus nevet az Európai Unió 1987-ben elindított felsőoktatási programja.

Bővebben: Ezért járunk vissza évről évre Erdélybe!“Marhacsorda sétál este hazafele, maszatos arcú gyerekek kergetik a labdát és az adott szónak becsülete van”

Bővebben: A Szent Benedek-medál segítsége„Gonosz szellem, hordd el magad, ne tukmáld rám hívságodat!”

Bővebben: Sziénai Szent Katalin és Assisi Szent Ferenc 80 éve Olaszország védőszentjeiXII. Piusz pápa 80 évvel ezelőtt, 1939. június 18-án hirdette ki Assisi Szent Ferencet és Sziénai Szent Katalint Olaszország védőszentjeivé. Az eseményről Rómában „Katalin és Ferenc, két rendkívüli olasz” címmel színházi előadással emlékeznek meg július 6-án és 7-én.

Alkategóriák

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube