Bővebben: Erdélyi ferencesek emlékezete – májusMájusban az Erdélyi Ferences Rendtartomány 155 elhunyt rendtagjáról emlékezett és emlékezik meg a déli imaóra keretében. Közülük néhány ismertebb arcot mutatunk be összeállításunkban. Ebben a hónapban a legkorábbi évben elhunyt testvér halála 1702-ben volt, míg a legutóbbi májusi ferences temetésre 2001-ben került sor.

Bővebben: Remény FarmGoldmann Dávid és Juhász Anna két éve költöztek a Bekölce mellett húzódó dombok ölelte völgybe, ahol egy romokban heverő, mindentől távol eső, elhagyott volt téesz tanyát vettek meg, amit Remény Farmnak neveztek el.

Itt vegyszerek, antibiotikumok és adalékanyagok nélkül nevelnek állatokat, jellemzően csirkéket, akik szabadtartásban élnek. Küldetésük, hogy tiszta, klímatudatos élelmiszerekkel segítsék az emberek és a Föld egészségét. Vendégeink voltak az ökofarm működtetői: Goldmann Dávid és Juhász Anna.

Bővebben: A mesék által „beleszeretjük” a világot a gyermekünk szívébe„A mesék pozitív mintákat adnak kitartásról, arról, hogyan kell küzdeni a céljainkért, hogy sosem szabad feladni a harcunkat, bátornak kell lenni, és akkor mi is a saját életünk mesehősévé válhatunk.” Kádár Annamária pszichológussal, egyetemi adjunktussal beszélgettünk a mesék fontosságáról, érzelmi intelligenciáról, sárkányokról és azok megszelídítéséről, valamint az isteni gondviselésről.

Bővebben: Így vehetünk részt az idei csíksomlyói búcsúnMár tavaly is egészen különleges módon pótolták azt az űrt, ami sokak szívében keletkezett a csíksomlyói búcsú elmaradása miatt. Mivel a világjárvány most sem teszi lehetővé a hagyományos pünkösdi ünneplést, gyalogos, futó, kerékpáros és lovas stafétás zarándoklatot szerveznek Csíksomlyóra a családok és az újrakezdés évében.

Bővebben: A megsebzett emberiség Mária segítségét kériMájusban a világ Mária-kegyhelyein a hívek az ősegyház mintájára együtt emelik fel könyörgő szavukat Istenhez, Szűz Mária közbenjárását kérve, hogy megszűnjön a világjárvány s újrainduljon a társadalmi és a gazdasági élet. A Szent Péter-bazilika Gergely-kápolnájában Ferenc pápa vezetésével imádkozták el a rózsafüzért az imamaraton első napján, május 1-jén.

Alkategóriák

1. oldal / 371