Bővebben: Isten ajándékai...Adventi elmélkedés!

Napról napra  készüljünk, hogy boldog ünnepünk legyen s ne csak karácsonykor!

Bővebben: Gyermekeink által kötött rózsafüzérbe kapaszkodvaAz idős ferences szerzetesek a hét tizedes rózsafüzér titkait szokták elmélkedni!! A titkok az Örömről szólnak! A kórházból szabadulva, a gyermekeink által kötött rózsafüzérbe kapaszkodva ezért én is ezt imádkozom! Szeretettel biztatlak gyertek egy titkot mondjunk el együtt!

Csaba t.

Bővebben: Hálás szívvel...Milyen nagy dolog, ha valaki felkelhet a beteg ágyból és elindulhat, nyugodtan, csendesen, Istenre figyelő alázattal!!

Köszönöm szépen, drága orvosaim segítségét, mindazt amit a kórház, s annak munkatársai nyújtottak! 

Hálás szívvel, 

Csaba t.

Bővebben: 2020. november 29. – Advent 1. vasárnapjaEgy hatalmas öntudatra ébredést érzek a világban! Az emberek kezükbe veszik az életüket, elkezdtek tudatosan táplálkozni, mozogni, önmagukat fejleszteni, képezni, gondolkodnak, kérdéseket tesznek fel és - hála az Istennek - nem csak jelszavakat skandálnak! Jó látni ezt az ébredést, egyre többen szembesülünk a bennünk működő, sokszor követelőző ösztönökkel, és lám tudatosan keressük, hogy ezekre a félelmekre, vágyakra, érzésekre jó válaszokat találjunk, mint a jó hajós, a bárhonnan jövő szelet befogjuk sikerrel a vitorlánkba! Igen, a félelmeim, vágyaim, ösztöneim hozzám tartoznak, de azok nem én vagyok, viselem, mint a bányász a csizmát, de azt én lehúzhatom, nem az határoz meg engem! 

Bővebben:  Isten csodája vagy!A bölcs ember ha elbizonytalanodik és megriad, bizalommal segítséget, iránymutatást keres, kér! Csendesedjünk el és nézzük meg, hogy mit tanácsol, kér tőlünk a mi Mesterünk a mai evangéliumban!?

Bővebben: Használjuk talentumainkat!Életem nagy kérdése: Rezignált beletörődéssel elfogadjuk önmagunkat, környezetünket, a világot olyannak amilyen, amilyennek mások alakítják, vagy egy tudatos önnevelő, képző, formáló erővé válok? Saját szabadságharcomat a kezembe veszem, vagy hagyom, hogy sodródjak a mindennapokban?!

Bővebben: Imádkozzunk családjainkértA nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja elnevezésű emléknapot, a nők elleni erőszak felszámolásáért küzdő aktivisták már 1981 óta november 25-én tartják. 

Bővebben: Köszönöm a bizalmat...Kilenc nappal ezelőtt állapították meg, hogy én is pozitív vagyok, azaz a szervezetemben dolgozik ez a vírus! Fáradtság, köhögés, tüdőgyulladás.... Az orvosságokat gondos kiszerelésben, napi bontásban adják a bölcs orvosok, és szervezetem érzi a segítséget, Istennek legyen hála, gyógyul!

Bővebben: Békéért imádkozomA mai Evangéliumi rész olvasva a városokra, a templomokra gondolok szorongva: 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube