Bővebben: Ima a Tanárokért!!A csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskola tanári kara, minden évben megkoszorúzza intézményük névadójának a csíkszentkirályi síremlékét.

Bővebben: Koronavírus?!Sokan kérdezik, hogy mi is ez a koronavírus? Isten verése, vagy Isten áldása?

Bővebben: Isten alkotta gyönyörű világ...A marathóni csata napján, (Kr. e. 490. szeptember 12.) Déván a gyerekek szeretettel várják az acélparipán széllel táncoló testvéreinket! Az idén a nagy motoros találkozó elmarad, de jelképesen néhány székelyföldi motoros, az új tanévre készülő diákjainkat meglátogatja! Bonaventura testvérünk eléjük megy, és felvezeti a kolostorhoz a drága vendégeinket. 

Bővebben: Retyezát tó partjáról, szeretettel!Csodálom a gyermekeket! A tegnap felkerestük az 1000 méter fölött pompázó retyezáti  csodaszép tavat. Bekéreztünk a természetvédelmi területre a közel ötven gyerekkel, ígérve, hogy ott semmi rosszat nem teszünk! Letelepedtünk, a gyerekek pillanatok alatt elrohantak, mi felnőttek készítettünk egy kis oltárt a szentmiséhez! A liturgia elején, - melyet Ferenc pápa szándékára, a teremtett világ védelméért ajánlottunk fel - kértem az egyik fiúnkat, hogy a kezében szorongatott kis békát engedje el! Erre három 4-5 éves kislány is elindult a tó felé, és a szájmaszkukba összegyűjtött apró békákat szépen visszaengedték a tóba. Az olvasmány alatt hallottam, ahogy az egyik kislány odasúgja a másiknak: te nem is békát gyűjtöttél, nem a tóba kellett volna dobnod.... Diszkréten megkérdeztem: "Izabella, te akkor mit is gyűjtöttél?" -  "Bogajakot"- jött a négy éves lány selyp válasza!

Bővebben: Szabadságharc!Verejtékes, kitartó munkával nemcsak a házak, az utak épülnek, szépülnek, hanem a világunkat összetartó törvények, a társadalom együttélés szabályai is. Az ami nekünk olyan magától érthető, egyszerű dolog, pl. a hitünk gyakorlása vagy akár Ferenc pápa csíksomlyói látogatása, az nem is olyan rég elképzelhetetlen volt! Márton Áron, az erdélyi keresztények érdekeiben sokszor kiállt a legmagasabb fórumokon is, még akkor is, ha a kommunista kormány folyamatosan azzal fenyegette, hogy felül fogja vizsgálni az ő jogi helyzetét! 

Bővebben: Itt a szeptember, kezdődik az iskola! "Én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, 

teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt." 

Jn 15,16

Bővebben: Kiszárad a társadalmunk?!Elgondolkodtató írás! Sajnos úgy érzem, hogy az itt leírtak nem csak német kérdés, sőt nem is csak egyházaink gondja! Valóban lassan nem csak papi, orvosi, tanári hivatás nem lesz, hanem a hívek is elfogynak a templomokból, a tanuló diákok az iskolákból, sőt a betegek is elapadnak a kórházakból. A gyermekotthonok lassan kiürülnek, félve mondom, hogy az "árva gyerek hivatás" is nagyvonalakban elfogyott Romániában...

 

Bővebben: Az első pofon...A koronavírus bezárta a gyermekeinket az otthonba! Sajnos nem mehetünk táborokba, előadó turnéra, missziós útra, de még a kirándulások is bajosak! Így mi mást tehetünk, szerveztünk magunknak házi táborokat, sokfélét... például sakk tábort többet is, meg boksz táborokat is. 

Bővebben: Boksz!! Többen kérdezik: miért támogatom, hogy a gyerekeink közül, aki akar tanulhasson ökölvívást?! Miért engedem meg, hogy két nálunk felnőtt fiatal, ma már nevelőként dolgozó férfi, Krisztián Nagyszalontáról és Sándor Déváról  egymásnak essen a gyermekek előtt!? 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 23. szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube