Bővebben: Választásokra készülünk!!Biztassuk, bátorítsuk egymást, hogy menjünk el szavazni mindannyian! Ne csak a kispadról kommentálják mások munkáját, hanem vegyünk részt a döntésekben is!!

Szeretettel, 

Csaba t. 

Bővebben: Fogjunk össze, mert így erősebbek vagyunk!Hallgassatok meg!!!! Közösen hegyeket tudunk megmozgatni!

 

Bővebben: Hiszek a mindent legyőző ÉletbenOlyan nagy baj nincs e világgal, ha a gyermekeink iskolából jövet fontosnak látják, hogy egyet táncoljanak a kerítés tetején! 

 

 

Bővebben: Kezdődik a tanévKedves Gyerekek!!

Kezdődik a tanév, ilyenkor szélsebesen körbejártam más években a házakat, hogy minél többetekkel találkozhassak! Az idén a koronavírusra való tekintettel azt tanácsolták, hogy inkább így onlájn köszöntselek benneteket a tanév kezdés első napjaiba, hisz senki nem tudja, hogy azok akik a vakációban itt - ott voltak mivel felpakolva jöttek vissza! Természetesen hamar ki fog derülni, hogy "itt a vírus, van e vírus", és akkor már bátrabban megyek házról házra, hisz a fertőzések tovább hurcolásának kisebb lesz az esélye! Valószínű szeptember 21-én indulok útra és akkor lassan szépen meglátogatnám minden otthonunkat.

Bővebben: Zarándoklat - online?!Sok szép útról lemaradtunk  a gyermekeinkkel, sajnos az augusztus 19-i Szentendre - Visegrád közötti engesztelő zarándoklatra sem tudtunk elmenni, csak - a mára oly divatossá vált - online  módon! Na de azért nem kell minket nagyon sajnálni, mert a magunk szintjén csendben körbe barangoltuk a mi drága szülőföldünket a nyári vakáció alatt!  Ma Déván, az úgynevezett "csángótelepi" Szent Antal templomba zarándokolunk, ott fogjuk a szentmise áldozatot is bemutatni 18.00 órától Bonaventura testvérrel.
Szeretettel hívunk, gyertek   velünk a www.magnificát.ro oldalon keresztül be lehet kapcsolódni. 

Bővebben: Az öngyilkosság megelőzésének világnapjaSajnos sokan csendben fontolgatják, vagy hangosan fenyegetőznek az öngyilkossággal! Föléjük tornyosuló vélt, vagy valós nehézségeiket  úgy érzik nem tudják megoldani, elkeserednek és magukat, másokat okolva gondjaikért, bajaikért a halálba akarnak menekülni! Imádkozzunk ezen a napon, hogy a bajba sodródott emberek alázattal merjék újratervezni az életüket, és ha tehetjük, óvatosan legyünk segítségükre a talpra állásba!

Bővebben: Mária anyai szereteteEzen a szép napon nemcsak Jézus Krisztus édesanyjának, Máriának a születésnapjáról emlékezünk meg, hanem a Szent Adorján közbenjárását kérve a fogvatartottakról is és a fogvatartókról is. Ugyancsak ma hozzuk imádságos szeretettel a jó Isten elé mindazokat, akik nem tudnak írni, olvasni! Úgy gondolom, hogy Mária anyai szeretettel nem virágot kér tőlünk, hanem azt, hogy most a tanév kezdetén siessünk a tanulatlan, iskolába nem járó emberek segítségére! A zsúfolásig megtelt börtönök lakói nagyrészt írástudatlanok, általában 5-6 osztályt végeztek a súlyos évekre elítélt testvéreink! Mária az angyali üzenet után nem magát ünnepeltette, hanem serényen elindult Erzsébethez szolgálni, szeretni!

Bővebben: Az új tanévre készülve!Kérünk, Istenünk, segítsen minket szent vértanúid, Márk, István és Menyhért könyörgése, hogy akiknek győzelmével dicsőítünk Téged, azoknak hitbeli állhatatosságát kövessük!

 

Bővebben: Ne siessünk...“A szeretet az otthonainkban kezdődik; a szeretet az otthonokban lakik és ezért van a sok szenvedés és szerencsétlenség a világban… Úgy tűnik, manapság mindenki szörnyű sietségben van, türelmetlenül a minél nagyobb siker, fejlődés, gazdagság és más hasonlók elérésében, a gyermekeknek pedig szüleik idejéből oly kevés jut. A szülőknek nincs idejük egymásra és így a családokban kezdődik a világ békéjének felbomlása.”

Kalkuttai Szent Teréz

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem Isten űzte ki az embert a Paradicsomból, hanem az ember űzte ki a maga világából Istent: hitetlenségével, elfordulásával, engedetlenségével, bizalmatlanságával. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 23. szerda, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szűzanya személye

A Szűzanya személye alkalmas volt arra, hogy az Ószövetség régi felfogását – miszerint akinek nincs gyermeke, az értéktelen – eltörölje. Egy kegyelemmel teljes személy, akihez nem fért bűn, egy nagy értékre hívja fel a figyelmet: az áldozatra, amelynek egyik formája az önként vállalt szüzesség.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube