Bővebben: Csaba testvér elhagyta a budapesti kórházatTöbb mint tíz napos kezelés után elhagyta a budapesti kórházat hétfőn Böjte Csaba, akit koronavírus-fertőzéssel kezeltek. A ferences szerzetes felgyógyult, és köszöni, hogy imádkoztak az egészségéért.

Bővebben: Ajándék!Sokan kérdezik, hogy a képen látható láncot miért tartom az íróasztalomon előkelő helyen?! Az igazság az, hogy az otthonunk óvodásaitól kaptam, mint általuk készített rózsafüzért. Szeretettel készítették és ragaszkodtak, hogy fogadjam el! Jaj köszönöm, mondtam nekik, de csináljunk belőle egy kis 10 "gyöngyszemes" koszorút nekem, a többiből meg nektek karperecet, nyakláncot! A gyerekek hallani sem akartak róla, fogadjam el kérleltek mosolyogva, ezt ők nekem készítették!

Bővebben: Jó dolog az életet vállalni...Máriát, mint gyermeket köszöntjük ezen a napon. Jó tudni, hogy minden nagy ember kisgyermekként kezdte. Máriát vállalták a szülei, vállalta az Egyház, a korabeli társadalom... Adná az Isten, hogy a mai közélet is életpárti, gyermekvállaló legyen!

Bővebben: Összefogással egymást támogassuk!Nekem jó az Istennel lennem, és az Úristenbe helyeznem bizakodásom. 

Zsolt 72,28

 

 

Bővebben: Legyetek hát éberek...Aki hűségesen kitart Krisztus tanítása mellett az kegyelmi kapcsolatban él Istennel.

 

Bővebben: A bölcsesség tanítható, tanulható!1653 november 11.  – Apáczai Csere János a gyulafehérvári kollégium tanárai és tanulói előtt „De studio sapientiae” címmel megtartja székfoglaló beszédét a bölcsesség tanulásáról.

Bővebben: Nagy Szent Leó pápaIstenünk, ki soha nem engeded, hogy sziklára épült Egyházadon a pokol kapui erőt vegyenek, kérünk, segíts minket, hogy Nagy Szent Leó pápa közbenjárására igazságodban szüntelenül megmaradjunk, és híveid szerte a földön békességben éljenek!

Bővebben: Évközi 32. vasárnap"Néhányan közületek talán kísértést éreznek arra, hogy elmeneküljenek a felelősségvállalás terhe elől: az alkoholizmus és a kábítószerek csalóka világába, futó, házasságra és családalapításra nem irányuló kapcsolatokba, közömbösségbe, cinizmusba, sőt erőszakba. Óvakodjatok a világ csapdáitól, amely arra törekszik, hogy kihasználja és eltorzítsa a boldogság és az élet értelmének keresésére irányuló vágyaitokat, erőfeszítéseiteket". 

Szent II.János Pál pápa

Bővebben: Szent Imre herceg ünnepeNovember van, ilyenkor nemcsak a halottakra gondolunk, nemcsak elhunyt szeretteinkért imádkozunk, hanem mi magunk is elcsendesedünk és a végső dolgokról elmélkedünk! Itt, e koronavírustól szabdalt világban senki nem tudja, hogy holnap mire virrad. Vegyük számba a dolgainkat és készüljünk fel akár a végső dolgokra is!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube